BLOG

Senioren auto

Welke voordelen biedt een senioren auto? En welke senioren auto past het beste bij u? Suzuki helpt u met het vinden van uw nieuwe auto!

Een senioren auto? Suzuki’s zijn er voor iedereen!

Suzuki maakt auto’s met slimme, doordachte innovaties. Auto’s die eerlijk, betaalbaar en betrouwbaar zijn, in aanschaf en gebruik. Auto’s die rijplezier bieden, zuinig zijn en comfortabel. Kenmerken waar senioren veel waarde aan hechten.

Senioren auto

Wat zijn seniorenauto’s eigenlijk? Auto’s met een automaat? Een auto met een hoge instap? Een echte seniorenauto bestaat niet, maar auto’s met eigenschappen die voor veel senioren belangrijk zijn, des te meer. U wilt gewoon bij familie op bezoek, de kleinkinderen veilig achterin vervoeren, boodschappen doen en leuke uitjes ondernemen. U bent op zoek naar een auto die praktisch en comfortabel is, lekker rijdt, er leuk uitziet en bovenal veilig en betrouwbaar is. Dan bent u bij Suzuki aan het juiste adres. Suzuki wordt door de Consumentenbond namelijk in onderzoekensteevast beoordeeld als een van de meest betrouwbare automerken.

Suzuki_senioren_1

Kleine auto met hoge instap

Een hoge instap is natuurlijk prettig, want met een hoge instap hoeft u uzelf niet meer zo diep in uw auto te laten zakken en de hoge zitpositie geeft u veel overzicht op het verkeer. Een kleinere, compacte auto maakt het inparkeren gemakkelijker en het deelnemen aan het verkeer minder intensief. De Suzuki Ignis is een echte allemansvriend omdat die een hoge instap biedt en door zijn compacte afmetingen een genot om mee in de stad te manoeuvreren. Ondanks die compacte buitenmaten heeft deze leuke mini SUV verrassend veel binnenruimte en is zeer compleet en verbazingwekkend efficiënt. De Ignis is super betrouwbaar én door de ANWB uitgeroepen tot meest waardevaste stadsauto. Hij is er ook met automaat, dus zelf schakelen is niet nodig.

Hoge instap en automaat

Een automaat is erg prettig. Niet alleen zorgt een automaat voor een soepele rit, ook kunt u met een automaat zich beter concentreren op het overige verkeer. U hoeft immers op één ding minder te letten en dat is het schakelen. Suzuki heeft méér auto’s met een hoge instap en een automaat. Wat te denken van de Suzuki Across, een robuuste, ruime en sportieve plug-in hybride SUV, die natuurlijk óók een hoge instap heeft en zelfs standaard is voorzien van een CVT automaat. Een tikkeltje minder groot, maar ook met een hoge instap, is de Suzuki Vitara, onze stoere en stijlvolle SUV, die er nu ook als Full Hybrid is en optioneel leverbaar met automaat en vierwielaandrijving. Een SUV biedt veel ruimte om bijvoorbeeld mee op vakantie te gaan of om de kleinkinderen – en hun teamgenootjes – ‘s zaterdags naar een sport te brengen.

Nog een auto met hoge instap voor senioren

Een andere fijne auto voor senioren (en alle anderen) is de Suzuki S-Cross. Voor deze veelzijdige SUV met een luxe uitstraling geldt hetzelfde als voor de Vitara: hoge instap, nu ook als Full Hybrid, en optioneel leverbaar met automaat en vierwielaandrijving. Erg handig wanneer u bijvoorbeeld een caravan weg moet trekken van het gras of extra grip wilt hebben in winterse omstandigheden. Alle SUV’s – (plug-in) hybride of niet - lenen zich uitstekend als trekauto voor uw caravan, vouwwagen of aanhanger. Natuurlijk kunt u ook eenvoudig uw fietsendrager monteren.

Suzuki auto voor senioren

Voor wie geen hoge instap nodig heeft, heeft Suzuki nog meer leuke modellen. Wat dacht u van de Swift? Super om in te rijden en dynamisch en speels. Ook de Swift is leverbaar met CVT-automaat en zelfs vierwielaandrijving. Of de Suzuki Swace, een ruime en comfortabele Full Hybrid stationwagon, die standaard voorzien is van een automatische E-CVT-versnellingsbak.