Alles over Suzuki Private lease

Wil je graag een nieuwe Suzuki rijden zonder financiële verrassingen? We leggen je uit hoe dat werkt met Suzuki Private Lease.

WAT IS PRIVATE LEASE?

Met private lease rijd je voor een vast maandbedrag in een nieuwe Suzuki. In dit maandbedrag zitten alle kosten opgesloten, behalve de brandstof. Als je voor private lease kiest, hoef je zelf dus geen verzekering af te sluiten of wegenbelasting te betalen. En je hoeft geen cent uit te geven aan onderhoud, want ook dat is met private lease inbegrepen. Met private lease weet je dus precies waar je aan toe bent. Heel overzichtelijk.

Vragen over private lease?

Private lease, dit is allemaal inbegrepen

Het maandbedrag is all-inclusive. Je betaalt alleen de brandstof.

 • Afschrijving

 • Wegenbelasting

 • Verzekering

 • Onderhoud

 • Reparatie

 • 24/7 Pechhulp in heel Europa

 • Banden (winterbanden optioneel)

 • Vervangend vervoer

Voordelen private lease

Overzichtelijk
Je weet precies wat je elke maand kwijt bent voor je auto. Je hebt geen onverwachte kosten, alleen de brandstof betaal je zelf.

Zorgeloos
Voor een vast bedrag per maand zijn alle autokosten inbegrepen. Geen zorgen over verzekeringen, wegenbelasting, onverwachte reparatiekosten, pechhulp of nieuwe banden. En je beschikt altijd over vervangend vervoer bij reparaties langer dan één dag of diefstal.

Minder risico
Met private lease rijd je in een nieuwe auto met minder financieel risico. Je hoeft niet in een keer een groot bedrag uit te geven, geen spaargeld op te nemen of een persoonlijke lening af te sluiten met rente boven op het leenbedrag.

Hoe werkt private lease?

Met private lease betaal je over een bepaalde periode een vast bedrag per maand. Je sluit een private lease contract af en kunt als het ware zo wegrijden in een nieuwe Suzuki. Een aanbetaling is in de meeste gevallen niet nodig, maar mag wel. Op die manier verlaag je het maandbedrag. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald door het type auto, de looptijd van het private lease contract en het aantal kilometers dat je per jaar verwacht te rijden.

Suzukki_Vitara_woman_dog

Verschillende looptijden

Met private lease koop je geen auto, maar sluit je een soort abonnement af. Hierbij staat de auto wel op je naam. Je partner, gezinsleden en vrienden kunnen gewoon in jouw auto rijden, mits ze een geldig rijbewijs hebben natuurlijk. Je kunt kiezen uit een looptijd van 24, 36, 48, 60 en 72 maanden in combinatie met 5.000 tot en met 35.000 kilometer per jaar. Hoe meer je denkt te gaan rijden, hoe hoger het maandbedrag. Dit komt doordat de auto in de loop der tijd minder waard wordt en de kosten voor de leasemaatschappij stijgen. Deze waardevermindering heet afschrijving.

Flexibiliteit bij Suzuki private lease

Het is mogelijk om tijdens het private lease contract het vooraf afgesproken aantal kilometers aan te passen. Mocht je aan het einde van het jaar nou meer kilometers hebben gereden dan vooraf opgegeven, dan moet je rekening houden met extra kosten. En mocht je je contract bij onverwachte gebeurtenissen, zoals ontslag of inkomensverlies, vroegtijdig willen opzeggen, dan kan dat kosteloos. Kies je voor Private FlexLease dan is je contract na een jaar maandelijks opzegbaar.

Suzuki_Swift_dame

Verschillen private lease en kopen

Het grote verschil als je een auto koopt, is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud, de verzekeringen, de wegenbelasting en reparaties. Hierbij weet je van tevoren niet precies hoeveel je kwijt bent aan bijvoorbeeld het onderhoud. Met een private lease auto weet je exact wat je per maand kwijt bent. Je huurt als het ware de auto voor een vast bedrag per maand. Je hoeft alleen nog de brandstof te betalen.

Het aanvraagproces:

1. Kies jouw ideale auto

Zoek jouw Suzuki uit en plaats je bestelling online. Is jouw favoriete model niet beschikbaar in de uitvoering zoals jij hem wilt hebben? Neem dan contact met ons op.

2. Stuur je gegevens op

Verstuur je aanvraag en ontvang direct per e-mail de bevestiging.

3. BKR Check

Na het versturen van jouw aanvraag wordt automatisch een voorlopige toetsing bij Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) gedaan. Is de voorlopige toets positief? Dan ontvang je binnen enkele minuten in een tweede e-mail. Hierin vind je ook meer informatie over het vervolg van het aanvraagproces. Jouw persoonlijke gegevens worden door ons zorgvuldig behandeld en beveiligd.

4. Vervolg je aanvraag in je persoonlijke Mijn Contract-omgeving

Als je voorlopige BKR-toetsing positief is, dan nodigen we je uit om de rest van je persoonlijke- en financiële gegevens in te vullen binnen je persoonlijke Mijn Contract-omgeving. Dit kan snel makkelijk en veilig via digitale aanvraagproces. Je kunt je aanvraag geheel volgen binnen je Mijn Contract-omgeving.

5. Kies afleverplaats

Kies bij welke Suzuki-dealer jij je nieuwe Suzuki wilt ophalen. In overleg is het ook mogelijk om de auto thuis af te leveren.

6. Service en onderhoud

Gedurende het leasecontract kun je bij je Suzuki-dealer terecht voor service en onderhoud. Bij problemen of vragen kan je natuurlijk ook met ons contact opnemen.

Wat is nog meer handig om te weten?

Wat als ik meer kilometers maak dan gepland?

Als je meer of minder dan 10% van de afgesproken kilometers per jaar rijdt wordt jouw maandbedrag aangepast. Dit gaat altijd in overleg. De kilometerstanden worden jaarlijks tijdens de onderhoudsbeurt van jouw Suzuki gecontroleerd.

Kan ik mijn contract ook tussentijds opzeggen?

Bij verlies van inkomen (onder bepaalde voorwaarden – zie Aanvullende Algemene voorwaarden document) en bij overlijden kan het contract kosteloos opgezegd worden. Je kunt je leasecontract ook tussentijds opzeggen met andere redenen. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden. Wil je precies weten hoe we dat berekenen? Bekijk onze Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er na afloop van mijn contract?

Je kunt zelf helemaal bepalen hoe je verder gaat. Er zijn drie opties:

 1. Je levert je Suzuki in bij jouw Suzuki-dealer en stapt (eventueel) over in een nieuwe Suzuki met een nieuw private lease contract.
 2. Je wilt nog iets langer in je Suzuki blijven rijden. Dan kunnen we je huidige private lease contract verlengen.
 3. Je koopt de Suzuki van ons. Dit gaat altijd in overleg met ons.

Private Lease Keurmerk

Het Keurmerk Private Lease is toegekend aan Suzuki Private lease. Het Keurmerk geeft je de garantie dat je veilig, verantwoord en vertrouwd een auto leaset. De voorwaarden zijn in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld.

Keurmerk Private lease zekerheden

Nog meer vragen?

Bekijk de andere veelgestelde vragen, alle voorwaarden en overige downloaddocumenten.

*Private (Flex)Lease

Suzuki Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Suzuki Private (Flex)Lease, 72 mnd, 5.000 km/jaar, wegenbelasting in provincie Gelderland en BTW, en excl. brandstof • Tarieven kunnen afwijken bij gekozen uitvoering, wijziging van opties, looptijd, kilometrage en gewicht. • meerkilometerprijs varieert tussen € 0,03 en € 0,19 per km, exacte prijs staat vermeld op de offerte • (Actie)voorwaarden van toepassing • Toetsing en registratie BKR • Onder voorbehoud van acceptatie • Wijzigingen en typefouten voorbehouden • particulier@suzukifs.nl