BLOG

Zoek je de ideale caravantrekker? Dan zit je bij Suzuki goed

Zo kies je de ideale caravantrekker

Op zoek naar de ideale caravantrekker? Let er dan op dat het maximale trekgewicht minstens overeenkomt met het gewicht van de caravan in beladen toestand. Een hoger toegestaan trekgewicht maakt de auto niet noodzakelijk tot een betere caravantrekker. Wel is het prettiger rijden als de beladen auto een hoger gewicht heeft dan het gewicht van de beladen caravan.

Suzuki_Vitara_caravantrekker.jpg

Bij Suzuki heb je de keuze uit drie aantrekkelijke caravantrekkers: de Vitara, S-Cross en Across. Alle drie zijn het hybride caravan trekkers tot 1.500 kg trekgewicht (geremd). Welke trekauto past het best bij jouw situatie?

Caravantrekker hybride

De Suzuki Vitara is een goede caravantrekker vanwege zijn 1.500 kg trekgewicht (geremd). Met de speciale 1.4 Boosterjet-turbomotor profiteer je van veel trekkracht. Voor extra trekkracht tijdens snel accelereren, krijgt de motor assistentie van een geïntegreerde startmotor. Met deze Smart Hybrid techniek is de handgeschakelde Vitara een hybride auto met voldoende trekkracht. Zuinig en krachtig!

Zuinige caravantrekker

De Suzuki Vitara met Full Hybrid techniek is pas echt een zuinige caravantrekker. Het trekgewicht van 1.200 kg geremd mag dan iets minder zijn, dit is nog altijd voldoende voor een kleine caravan. Deze automaat uitvoering is met zijn 1.5 Dualjet Full Hybrid motor een caravan trekker van Suzuki die krachtig én zeer efficiënt is.

Hybride caravantrekkers

Ook de Suzuki S-Cross behoort tot de hybride caravantrekkers. De handgeschakelde uitvoering is een zeer goede caravantrekker met 1.500 kg trekgewicht (geremd). De S-Cross is bovendien een zuinige caravantrekker met een verbruik van 1 op 18,9 gemiddeld (Comfort-uitvoering, uiteraard zonder caravan). Daarnaast is de S-Cross ook een ruime en comfortabele gezinsauto met meer dan voldoende opberg- en laadruimte.

Vierwielaandrijving is een handige extra

Er wordt gezegd dat auto's met vierwielaandrijving betere trekauto's zijn. Dat is niet perse waar. Wel zorgt deze optie voor veel meer tractie in winterse omstandigheden of op een modderig of steil wegdek. De 4x4-versie van zowel de Suzuki S-Cross als van de Suzuki Vitara is voorzien van de nieuwste Allgrip-technologie. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het terrein kan je een aangepaste rijstand selecteren. Zo rij je comfortabel in alle omstandigheden!

Goede caravantrekker

Een elektrische auto als caravantrekker is lastiger te vinden, maar de Suzuki Across is wel een geschikte Plug-in Hybrid caravantrekker. Met deze ruime en sportieve SUV kun je tot 75 kilometer ver volledig elektrisch rijden. En het is een goede caravantrekker met een trekgewicht van 1.500 kg geremd en hij is voorzien van het E-Four 4x4 systeem. De ideale auto voor een vakantie met caravan dus, want de plug-in hybride techniek van de Across staat garant voor een zuinig verbruik. Daarnaast is de Across een zeer complete en luxe uitgeruste auto voor comfortabel en eindeloos rijplezier, naar welke vakantiebestemming je ook rijdt.

Ook goede fietsendragers

Wil je de trekhaak gebruiken om je fietsen mee te nemen voor een tripje? Een fietsendrager en fietsen op de trekhaak betekent als vanzelfsprekend een toename van het gewicht. Het gewicht dat je op de trekhaak mag plaatsen is begrensd door de trekhaak zelf en door de auto. Het wordt uitgedrukt in de kogeldruk: het gewicht dat direct op de kogel van de trekhaak rust. De Suzuki Vitara en S-Cross hebben beide een kogeldruk van 75 kilogram. Dat betekent dat je makkelijk twee elektrische fietsen inclusief fietsendrager kunt meenemen.

Vitara_trekhaak_494x350.jpg

Beste hybride caravantrekker

Vind je bij Suzuki voor jou misschien wel de beste hybride caravantrekker? Maak een proefrit in een van onze hybride caravantrekkers en ontdek alle voordelen van onze caravantrekkers tot 1.500 kg trekgewicht!

Bekijk de video van Brenda waarin zij uitlegt waarom zij voor een S-Cross Smart Hybrid heeft gekozen vanwege zijn trekkracht voor de caravan.