*Meest betrouwbare auto*, je vindt hem hier
BLOG

Meest betrouwbare auto, je vindt hem hier

Betrouwbaarste auto

Betrouwbare auto’s zijn er tegenwoordig genoeg. Maar wat nou als je op zoek bent naar de meest betrouwbare auto? Ook dan ben je bij Suzuki aan het juiste adres! Suzuki behoort namelijk tot de meest betrouwbare automerken. Dat beweren ook onafhankelijke partijen. Suzuki presteert bijvoorbeeld jaarlijks zeer goed in het onderzoek van de Consumentenbond. Suzuki is zelfs bekroond tot meest betrouwbare automerk volgens het onderzoek van de Consumentenbond in 2022.

Meest betrouwbare automerk 2022

Suzuki heeft meerdere modellen die tot de meest betrouwbare auto’s behoren. Zoals de Suzuki Ignis, Swift, S-Cross en Vitara. Al deze modellen zijn beoordeeld in een onderzoek van de Consumentenbond in 2022 met als onderwerp ‘betrouwbaarheid auto’(1).
Zowel de Ignis als de Swift en S-Cross krijgen een hoog rapportcijfer, de Vitara een prachtige 8,9 en de Celerio zelfs een 9,0! Als merk eindigt Suzuki in het onderzoek hiermee op de eerste plaats en krijgt hiermee het predicaat 'Meest betrouwbare automerk 2022'!

Betrouwbare zuinige auto

Je kunt bij Suzuki altijd op onze solide en veilige techniek rekenen. Vandaar dat we maar liefst 6 jaar garantie geven op alle modellen (maximaal 150.000 kilometer). En ook als je een betrouwbare zuinige auto zoekt, moet je bij Suzuki zijn. Bijna al onze modellen hebben een hybride aandrijving en rijden dus extra zuinig.

Betrouwbare SUV

De Suzuki Vitara is getuige de testresultaten van de Consumentenbond een betrouwbare SUV, evenals de Suzuki S-Cross.

Dit vindt de ANWB Wegenwacht van de Vitara(2):
"De kwaliteit van Japanse auto’s in het algemeen is bekend, Suzuki is één van de merken die daaraan een krachtige bijdrage levert. Deze Vitara is opnieuw een ijzersterk product. Bij de Wegenwacht is werkelijk geen enkel euvel bekend waarmee de auto zijn bestuurder wel eens in de steek laat en pechhulp nodig is. Zeker in een gezinsauto is dit een heel sterk argument. Wie ooit met kleine kinderen en een uitgevallen auto op de vluchtstrook heeft gestaan weet hoe waardevol het is om een auto te hebben die dat gewoon nooit zal veroorzaken."

Goedkope betrouwbare auto

Een betrouwbare kleine auto is de Suzuki Ignis. In het onderzoek van de Consumentenbond krijgt onze Ultra Compacte SUV het rapportcijfer 8,7. In geen enkel geval kon de bestuurder niet verder rijden of moest hij direct naar de garage. De Ignis is met zijn hybride aandrijving ontzettend zuinig en daardoor ook in gebruik een goedkope betrouwbare auto.

Betrouwbare gezinsauto

Wat de meest betrouwbare auto is, verschilt nogal per onderzoek. Feit is dat Suzuki al jarenlang tot de betrouwbaarste automerken behoort, ongeacht welke instantie onderzoek hiernaar doet. In het Britse onderzoek van What Car?(3) is Suzuki als merk op de derde plaats geëindigd. De Suzuki Swift wordt met een score van 99,3% eveneens derde en mag hiermee gerust een compacte betrouwbare gezinsauto worden genoemd.

Meest betrouwbare automerk

Het Britse consumentenplatform What Car? deed ook in 2018 onderzoek(4) naar de meest betrouwbare auto’s. Ruim 1.800 eigenaren van auto’s tussen de 1 en 4 jaar oud werd gevraagd naar de betrouwbaarheid van hun auto en wat bleek? Suzuki is het meest betrouwbare automerk uit het onderzoek! De Suzuki S-Cross laat zelfs geen enkele steek vallen en is de meest betrouwbare SUV uit het onderzoek.

Ervaar het zelf

Bij Suzuki vind je dus veel betrouwbare modellen. Wil je dit zelf ervaren? Boek dan een proefrit en ontdek onze modellen!

Rijders review van Suzuki Vitara

Bekijk de rijders review van Ben waarin hij vertelt over zijn betrouwbare Suzuki Vitara en
dat hij nooit problemen heeft gehad met zijn auto.