SUZUKI *BETAALPLAN*

SUZUKI BETAALPLAN

De autofinanciering met de meeste zekerheid.

BP geld lenen kost geld.jpg

SUZUKI BETAALPLAN.
LENEN ZONDER VERRASSINGEN

Zie je jezelf ook al rijden in een Suzuki, maar wil je de aanschafprijs liever gespreid betalen? Met het Suzuki Betaalplan doe je dat zonder financiële verrassingen: Je leent een vast bedrag – al vanaf € 2.500,-* - tegen een vaste rente. En je kiest zelf hoeveel je elke maand afbetaalt door je looptijd te bepalen (tussen de 12 en 90 maanden). Alle reden dus om snel jouw Suzuki te kiezen.

 • Bepaal zelf je maandbedrag in combinatie met de looptijd

 • Zonder kosten/ boetevrij (extra) aflossen

 • Slottermijn mogelijk

 • Jouw vertrouwde Suzuki-dealer als aanspreekpunt

VRAGEN? NEEM CONTACT OP

Suzuki_dealer_klant_verkoopgesprek

* Rekenvoorbeeld Suzuki Betaalplan

Contantprijs Aanbetaling Kredietbedrag Te betalen bedrag Slottermijn Maandbedrag Debetrentevoet* Looptijd
€ 16.000,- € 7.000,- € 9.000,- € 11.407,09 - € 190,12 9,75% 60 maanden
€ 22.000,- € 8.150,- € 12.000,- € 14.685,30 - € 244,76 8,25% 60 maanden
€ 32.000,- € 10.000,- € 22.000,- € 26.670,18 - € 444,50 7,85% 60 maanden
€ 32.000,- € 10.000,- € 22.000,- € 27.380,00 € 5.000,- € 373,00 7,85% 60 maanden

*Rente varieert per hoogte kredietbedrag
Het getoonde maandbedrag (termijnbedrag) is indicatief • Aan de berekening kunnen geen rechten ontleend worden • Vraag je dealer voor een berekening op maat • Dit niet-doorlopende krediet wordt aangeboden door Suzuki Financial Services • Voor nieuwe Suzuki’s en occasions • Het rentetarief is variabel en afhankelijk van het kredietbedrag • met een minimum kredietbedrag van € 2.500; maximum € 175.000 • Onder voorbehoud van kredietacceptatie • Toetsing en registratie bij BKR • Suzuki Financial Services staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM-nr.: 12011089) • Voorwaarden van toepassing • Wijzigingen en typefouten voorbehouden • particulier@suzukifs.nl

HOE SLUIT IK EEN FINANCIERING AF VOOR EEN SUZUKI?

Wil je je nieuwe auto of occasion financieren met Suzuki Betaalplan?
Je volgt een aantal stappen om je financiering te regelen.

samenstellen auto donkergrijs

1.

Samen met de dealer bepaal je het te lenen bedrag. Dat is de aanschafprijs van de auto, waarvan je de inruilwaarde of eigen betaling af kan halen. Je houdt dan een kredietbedrag over dat je wilt financieren. Ook kan je kiezen voor een slottermijn

onderhoud op maat donkergrijs

2.

De dealer maakt voor jou een offerte op.

envelope donkergrijs

3.

Ben je akkoord met de offerte, dan wordt de aanvraag ingediend bij Suzuki Financial Services. Je ontvangt dan een mail om jouw persoonlijke Mijn Contract omgeving te activeren. Dit is een beveiligde digitale omgeving.

financieren donkergrijs

4.

Na het inloggen in de digitale omgeving vul je persoonlijke en financiële gegevens aan. Het gaat hier om je inkomen, je gezinssituatie en wij vragen jouw uitgaven in te vullen. Zoals je woonlasten, mogelijke alimentatie en eventueel andere leningen.

onderhoudscheck donkergrijs

5.

Wij doen dan een eerste beoordeling op de door jouw ingevulde gegevens met een toetsing bij het BKR.

meer informatie donkergrijs

6.

Krijg je een voorlopig positieve beoordeling? Dan vragen wij je verschillende documenten aan te leveren. Zodat wij jouw gegevens kunnen beoordelen en toetsen of jouw financiering verantwoord is.

kalender groot donkergrijs

7.

Is alles akkoord? Jouw dealer maakt een afspraak met je om jouw auto op te halen en het financieringscontract te tekenen.

HET FINANCIEREN VAN EEN SUZUKI.
VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Het financieren van een auto is een vorm van lenen. Je leent van Suzuki Financial Services een bedrag, zodat jij een (nieuwe) auto kunt aanschaffen. Je lost het geleende bedrag maandelijks af en je betaalt rente over het geleende bedrag.

 • Een Suzuki kopen met eigen geld of met geleend geld is één van de manieren om een Suzuki te rijden. Geld lenen voor je auto kan in verschillende vormen en soorten leningen. Suzuki Financial Services biedt als financieringsvorm het Suzuki Betaalplan. Betaalplan is een vorm van huurkoop, ook wel aflopend krediet genoemd. Je betaalt iedere maand een vast bedrag voor een periode die je vooraf hebt afgesproken. Is die periode afgelopen en heb je alle termijnen betaald, ben je de eigenaar van de auto. Eigenlijk net zo makkelijk als bij een mobiel telefoonabonnement.

  Een andere manier om een Suzuki te rijden is met Private Lease, waarbij je geen auto koopt maar gebruikt. Je betaalt maandelijks het leasebedrag waarin ook kosten als wegenbelasting, verzekeringen, APK en onderhoud zijn verwerkt voor zolang je de auto wil leasen. Bij Suzuki Betaalplan is dat niet inbegrepen. Nadat de looptijd van je Private Lease contract is verstreken, blijft de auto eigendom van Suzuki Financial Services.

  Verschillen tussen Suzuki Betaalplan en Private Lease

  Koop met Suzuki Betaalplan (Huurkoop) Private Lease
  Een vast bedrag per maand Een vast bedrag per maand
  Maandbedrag exclusief wegenbelasting, verzekeringen en onderhoud Maandbedrag inclusief wegenbelasting, verzekeringen en onderhoud, behalve de brandstof.
  Flexibel in hoeveel kilometers je met de auto rijdt tijdens looptijd Hoe meer kilometers je rijdt, hoe hoger het maandbedrag. Bij meer kilometers dan afgesproken betaal je een opslag.
  Aan het einde van de looptijd (en alle termijnen zijn betaald): je bent eigenaar van de auto Aan het einde van de looptijd: lever je auto in voor een nieuwe of verleng het contract. Je bent geen eigenaar van de auto
 • Leen je geld voor de financiering van een auto, dan wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Deze instantie houdt bij wie er leningen en kredieten heeft. Als je met een lening of krediet vermeld staat bij het BKR, heet dit een BKR-registratie. We controleren altijd of iemand een BKR-registratie heeft. Dit helpt om te beoordelen of je de lening kunt betalen. Ook een aanvraag voor Private Lease toetsen we bij BKR.

  Er zijn 2 soorten registraties bij het BKR: positieve- en negatieve registraties.

  Een negatieve BKR-registratie kan een probleem zijn als je een lening wilt afsluiten. Je hebt dan meestal een betalingsachterstand (gehad). Een betalingsachterstand blijft vijf jaar zichtbaar bij BKR. Een positieve registratie heb je als je minimaal één lening hebt lopen en de kosten van de lening netjes op tijd betaalt. Lees hier meer over een BKR-registratie.

 • Met het Betaalplan heb je zelf een aantal keuzes:

  - Het bedrag: je leent vanaf minimaal € 2.500 tot maximaal € 175.000

  - De looptijd: In welke termijn wil je de lening aflossen? Je kunt kiezen uit meerdere looptijden van 12 tot 90 maanden. Het meest gebruikelijk is een keuze tussen de 24 en 60 maanden.

  - De rente is een vast deel van het bedrag dat je per maand betaalt. De hoogte van de rente hangt af van het bedrag dat je wilt lenen. Leen je een lager bedrag (< 10.000), dan betaal je meestal een hogere rente.

  - Aanbetaling: Dit is een bedrag dat je aanbetaalt bij aanschaf van de auto en het bedrag wat je van het te lenen bedrag afhaalt. Dat kan het bedrag zijn dat je krijgt voor een auto die je wilt inruilen of een deel van je spaarrekening dat je wilt gebruiken.

  - Slottermijn: Dit is het bedrag dat je aan het einde van de looptijd in één keer wilt aflossen. Door hier een bedrag voor te kiezen kun je de maandlasten verkleinen. Je lost hier dus tussentijds niet op af. Wel betaal je rente over dit bedrag, omdat je immers het bedrag leent.

  - Leeftijd: De financiering met Betaalplan moet afgelost zijn voor je 81e jaar. Bij een looptijd van 24 maanden voor de financiering, kan je dus tot 79 jaar Betaalplan afsluiten.

  - De leeftijd van de auto mag maximaal 15 jaar zijn. Voor die tijd moet de lening afgelost zijn.

  Overige kenmerken van Suzuki Betaalplan

  - Overlijdensrisicodekking: Een overlijden is al moeilijk en verdrietig genoeg. Nabestaanden hebben dan genoeg aan hun hoofd. Zorgen maken over een lopende lening is niet waar nabestaanden dan mee bezig zijn. Het openstaande bedrag van de lening, de restschuld, komt te vervallen, als de één van de contractanten voor 70 jarige leeftijd is overleden. Nabestaanden hoeven deze schuld dan in de meeste gevallen niet aan ons terug te betalen. Dit noemen we kwijtschelding. Meer informatie over kwijtschelding vind je in de algemene voorwaarden.

  - Vervroegd aflossen: Je kunt de lening boetevrij aflossen. Dat betekent zonder extra kosten een deel van de lening of het hele openstaande bedrag aflossen.

 • Met onze rekentool krijg je inzicht wat de kosten per maand gaan zijn. Je kiest voor welk bedrag je wilt lenen en de looptijd van de lening.

  Tip: Je kunt de uitkomst van de rekentool van de gewenste financiering naar jezelf mailen. Je kunt er dan nog even over nadenken.

 • De Suzuki-dealer helpt je graag bij het vinden van een lening die het best bij jou past en bij de auto die je wilt. De dealer is ook de plek waar je een offerte kunt opvragen en de aanvraag kunt doen voor de lening. Ook als je een lopende lening hebt voor je huidige auto kun je dat direct aangeven en kan eventueel meegenomen worden in je financiering. Ga je akkoord met de offerte, dan wordt de aanvraag door je Suzuki-dealer ingediend bij Suzuki Financial Services. In het aanvraagproces vragen we je vervolgens persoonlijke en financiële gegevens aan te leveren. Zoals je inkomen, vaste lasten, gezinssituatie en woonsituatie.

  Na het insturen van je gegevens wordt deze beoordeeld. We kijken onder meer naar hoeveel je kunt lenen en of het verantwoord is om het gewenste bedrag te lenen. We doen daarvoor in elk geval een check bij het BKR. Als alles akkoord is maakt de Suzuki-dealer een afspraak met je om het contract te tekenen en jouw nieuwe auto op te halen. In de Online Contract omgeving kun je als klant al je gegevens inzien, zoals je contract bijvoorbeeld.

 • Iedereen is verplicht zijn auto te verzekeren. Sluit je Suzuki Betaalplan af, dan verzeker je je auto minimaal WA + Beperkt Casco. Let op: je bent dus verplicht een WA + Beperkt Casco verzekering af te sluiten voor jouw Suzuki als je een Betaalplan afsluit. Suzuki Financial Services biedt verzekeringen aan die aansluiten op de voorwaarden. Lees meer over ons verzekeringsaanbod.

 • Jouw dealer helpt je graag bij het vinden van de financiering die bij jou past. Na het akkoord op de financiering blijft de Suzuki-dealer het aanspreekpunt; de service en het onderhoud gaat allemaal via jouw dealer. Ook voor verzekeringen kun je bij jouw dealer terecht. Wel zo makkelijk en overzichtelijk.

 • We gaan vertrouwelijk met je gegevens om. Suzuki Financial Services hanteert de regels van de Wet op het financieel toezicht. Je kunt bij ons dus nooit te veel lenen. Ook hebben al onze medewerkers de diploma’s die nodig zijn. En we werken volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

 • Download de Algemene voorwaarden van Suzuki Betaalplan.

Je auto voordelig verzekerd met de Suzuki Autoverzekering

Je wilt je Suzuki natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren, maar niet te veel geld uitgeven. Welke dekking je ook kiest, met de Suzuki Autoverzekering is je auto altijd voordelig verzekerd voor reparaties en schadeherstel.

 • Eigen risico € 0,-

 • No-claimkorting tot 85%

 • Scherpe tarieven

Suzuki_verzekering_polis.jpg

Bij Suzuki geregeld