BLOG

Kleine auto

Welke leuke kleine auto je ook zoekt, Suzuki heeft hem. Of het nou een kleine auto met hoge instap, een zuinige kleine auto of een kleine hybride auto is.

Wat voor kleine auto zoek je?

Niet alle kleine auto’s zijn hetzelfde. Oké, ze zijn kleiner, betaalbaarder, zuiniger en wendbaarder dan de meeste andere auto’s, maar de keuze en variatie is groot. Natuurlijk wil je een leuke kleine auto, maar wil je dan een kleine auto met hoge zit, een kleine SUV met hoge instap, een kleine hybride auto – dus een zuinige kleine auto - of een kleine auto met automaat? Wat je ook wilt, bij Suzuki zit je goed als je een leuke kleine auto zoekt.

Kleine auto’s, stadsauto’s, compacte auto’s

Er zijn meerdere manieren om de categorie van de kleinste auto’s aan te duiden. Gewoon, als ‘kleine auto’, of stadsauto. De automarkt is ‘ingedeeld’ in segmenten en de kleinste auto’s vallen in het A-segment. Denk daarbij maar aan de Suzuki Ignis. De Suzuki Swift is iets groter en valt in het B-segment van compacte auto’s.

Kleine auto met hoge instap

Ook als je nog niet op leeftijd bent, is het fijn als je gemakkelijk kunt instappen doordat jouw leuke kleine auto een wat hogere instap heeft. Je hoeft niet per se te kiezen voor een terreinauto, of voor een SUV, want ook de stoere Suzuki Ignis staat wat hoger op zijn wielen. Daardoor biedt deze kleine auto een prettige hoge instap. Dat maakt in- en uitstappen makkelijker, ook in smalle parkeerplekjes in de stad – want vergeet niet: de Ignis is een ideale stadsauto!

Kleine hybride auto

Als je een kleine hybride auto zoekt, is de Suzuki Ignis óók een uitgelezen keuze. Want de auto is standaard uitgerust met Smart Hybrid-techniek. De hybride-aandrijving beperkt het brandstofverbruik en de uitstoot. Het systeem wint de energie terug die vrijkomt bij het remmen en slaat die op. Met die energie worden niet alleen de airconditioning en andere elektrische functies gevoed, maar ook een elektromotor, die de motor bij het starten en accelereren ondersteunt.

Zuinige kleine auto

De hybride Suzuki Ignis wordt aangedreven door de superzuinige en efficiënte 1.2 DualJet motor. Het verbruik is door de slimme hybride techniek slechts 4,9 l/100 km, ofwel 1 liter benzine op 20,5 kilometer. Dat betekent dat je ruim 650 kilometer ver kunt komen op een volle tank.

Kleine SUV, hoge instap

De Suzuki Ignis voldoet aan alle denkbare wensen: het is een kleine, wendbare en zuinige hybride stadsauto. Hij biedt een hoge instap en een hoge zit. Bovendien oogt de Ignis door dat hij hoger op de wielen staat en een stoer uiterlijk heeft, als een SUV – de Ignis is dé Ultra Compacte SUV, met een eigenzinnig design, die ook als zuinige stadsauto heel verdienstelijk is. Ook leuk: de ANWB heeft de Suzuki Ignis uitgeroepen tot meest waardevaste stadsauto.

Compacte auto

Wie ondanks alle pluspunten van de Ignis toch een wat grotere auto zoekt, die moet eens denken aan de compacte Suzuki Swift 1.2 DualJet Smart Hybrid. Net als de Ignis is de Swift ook superzuinig met zijn mild-hybride aandrijflijn.

Bekijk de de Suzuki Onderweg video waarin Jolanda vertelt hoe tevreden zij is met haar compacte Suzuki Ignis.