BLOG

Auto met hoge instap; waar hebben we het dan over?

Een auto met hoge instap; wat is dat precies? We zochten het voor je uit en geven je ook voorbeelden van een Suzuki met hoge instap.

Instaphoogte auto; zo meet je die

Een auto met hoge instap en hoge zit positie is een auto waarbij de afstand van de grond tot aan het zitvlak van de bestuurdersstoel zo’n 60 cm bedraagt. Bij veel ‘normale’ auto’s is de instaphoogte auto zo’n 50 cm. Een Suzuki met hoge instap is bijvoorbeeld de Ignis. Dit is een kleine, betaalbare auto met hoge instap, namelijk 60 cm.

suzuki_vitara_192 copy

Auto met hoge instap; dit zijn de voordelen

Een auto met hoge instap kent veel voordelen. Om achter het stuur plaats te nemen, hoef je niet of nauwelijks door je knieën te zakken of je benen te strekken. Dit is wel het geval bij een lage sportauto bijvoorbeeld. Bij auto’s met hoge instap schuif je als het ware zijwaarts op de bestuurdersstoel. Heel gemakkelijk dus, met name voor personen met rugklachten en langere of oudere mensen.

Hoge zit auto biedt goed zicht

In een hoge zit auto profiteer je van goed zicht op het verkeer, dat is met name prettig als je wat klein van stuk bent. Heb je kleine kinderen? Ook dan biedt een zogeheten hoogzitter auto uitkomst. Als ouder hoef je namelijk niet te bukken om voor je kids een kinderzitje te plaatsen of een veiligheidsgordel vast te klikken.

Alle voordelen hoge instap auto op een rijtje:

  • makkelijk in- en uitstappen
  • goed overzicht op het verkeer
  • makkelijk kinderzitjes in de auto plaatsen
  • makkelijk veiligheidsgordels kinderen achterin vastmaken
Suzuki Vitara interieur

Suzuki modellen hoge instap

Suzuki modellen met hoge instap zijn er genoeg. Hieronder geven we een overzicht. We hebben daarbij gekeken naar de mogelijkheid om de bestuurdersstoel in de hoogste en laagste stand te zetten:

bestuurdersstoel hoogste stand bestuurdersstoel laagste stand
Ignis 60 cm 54 cm
Vitara 65 cm 58 cm
S-Cross 65 cm 58 cm
Across 70 cm 62 cm
Jimny nvt 68 cm
Across galerij interieur stoelen 9

Auto met hoge instap en automaat

Zoek je een auto met hoge instap én automaat? Ook dan kun je terecht bij de Suzuki Ignis, Vitara en S-Cross. In alle drie de gevallen hebben we ook te maken met een hybride auto met hoge instap. In het geval van de Ignis zelfs een kleine hybride auto met hoge instap. Tenslotte heeft Suzuki ook een Plug-In Hybrid auto met hoge instap; de Across. De instaphoogte van deze ruime en luxe SUV bedraagt een comfortabele 70 cm.