BLOG

Op zoek naar een goedkope auto?

Je wilt een goedkope auto kopen, waar moet je dan op letten? We geven je enkele voorbeelden van een goedkope auto in aanschaf en gebruik.

Goedkope auto

Je bent op zoek naar een goedkope auto, waar moet je dan kijken? En wat bedoelen we eigenlijk met een goedkope auto? Een goedkope nieuwe auto heeft in ieder geval een relatief lage aanschafwaarde. Maar een goedkope auto moet ook in het gebruik een goedkope auto zijn, vinden we. Dus met een laag verbruik en met zo laag mogelijke onderhoudskosten.

Goedkope auto.png

Goedkoopste auto’s

Een goedkope auto of betaalbare auto is in veel gevallen een occasion. De aanschafprijs hiervan is nu eenmaal lager dan van een nieuwe auto. Wij hebben zeer aantrekkelijke occasions; bekijk ons occasions aanbod maar eens! Maar in dit blog beperken we ons tot een goedkope nieuwe auto. Goedkoop is een subjectief begrip; wat de een goedkoop vindt, zal de ander prijzig vinden. Het aanbod aan goedkoopste auto’s kan dus heel divers zijn.

Kleine goedkope auto

De Suzuki Ignis is de kleinste en goedkoopste auto van Suzuki. Met zijn 3,7 m lengte is hij lekker compact, ideaal voor rijden in stedelijke gebieden. Met private lease rijd je al vanaf € 279,- per maand* een gloednieuwe Ignis. Een goedkope zuinige auto, want met de Ignis rijd je gemiddeld zo’n 1 op 20. En ook de Ignis is kampioen lichtgewicht. Hij weegt slechts 835 kg. Hiermee valt de Ignis in een van de laagste gewichtsklassen van de motorrijtuigenbelasting en betaal je dus minder wegenbelasting.

Goedkope gezinsauto

Een voorbeeld van een goedkope gezinsauto is de Suzuki Swift. Standaard uitgerust met vijf deuren en dus heel praktisch. De Swift is bovendien een goedkope sportieve auto, want de Swift staat bekend om zijn sportieve rijeigenschappen. Met de Swift heb je meteen ook een goedkope zuinige auto te pakken. Gemiddeld rijd je zomaar ruim 1 op 22! De Swift is zo zuinig dankzij zijn hybridetechnologie. De Swift weegt slechts 894 kg (Comfort-uitvoering). Hierdoor betaal je minder wegenbelasting. Hij is daardoor dus ook een betaalbare auto om te rijden.

Betaalbare SUV auto

Zoek je een betaalbare SUV auto? Ook dan zit je bij Suzuki goed! Sterker nog: je kunt kiezen uit twee modellen, namelijk de Suzuki Vitara en de Suzuki S-Cross. Beide zijn betaalbare SUV auto’s met een hoge zit voor een goed zicht op het overige verkeer. Ook hier geldt: de Vitara en S-Cross zijn geen zwaargewichten, zodat je minder wegenbelasting betaalt. En zowel de Vitara als de S-Cross zijn hartstikke zuinig door hun hybride-aandrijvingen.

Goedkoopste betrouwbare en waardevaste auto’s

Bij Suzuki vind je modellen die tot de goedkoopste auto’s van Nederland behoren. Zeker als je kijkt naar het gebruik. Minder wegenbelasting door een laag gewicht, minder brandstofkosten door hybridetechnologie en minder onderhoudskosten door bewezen betrouwbaarheid. Stuk voor stuk zijn het betaalbare auto’s met een goede prijs-kwaliteit verhouding en een uitgebreide standaard uitrusting.

Wie op zoek is naar een nieuwe auto is in eerste instantie vooral bezig met de aanschafprijs. Maar het is ook raadzaam om te kijken wat jouw auto na een aantal gebruiksjaren nog opbrengt bij inruil of verkoop, de zogenaamde waardevastheid. Hoe kleiner dit verschil, hoe goedkoper je rijdt. De ANWB heeft de meest waardevaste auto's van de afgelopen 5 jaar uitgezocht en de Ignis en Swift staan in de top 3!

Weten hoe zo’n voordelige auto rijdt? Vraag dan een proefrit aan in een van de Suzuki-modellen!

* Suzuki Financial Services leasetarief per 1 mei 2023, per maand o.b.v. Suzuki Private Lease, 72 mnd, 5.000 km/jaar