BLOG

Stadsauto; welke is geschikt voor jou?

Wat is de beste stadsauto? En bestaat er zoiets als een stadsauto met een hoge zit? Jazeker! Je ontdekt het in ons blogartikel.

Stadsauto; wat is dit eigenlijk?

Een stadsauto is een auto waarmee je gemakkelijk door de stad rijdt, maar die ook op de snelweg genoeg rijplezier biedt. De stadsauto rijdt vaker in de stad dan op de snelweg. De beste stadsauto is compact, zodat je zonder problemen door de drukke stad kunt manoeuvreren en overal wel een geschikte parkeerplek vindt.

Stadsauto met automaat

De stadsauto is er met een handmatig te bedienen transmissie maar er bestaan ook stadsauto's met automaat. Dan hoef je niet zelf telkens terug en op te schakelen. Superhandig in de binnenstad waar nu eenmaal relatief veel verkeerslichten en opstoppingen zijn. Overweeg ook eens een stadsauto met hoge instap. Je stapt dan gemakkelijker in, bekijk onze pagina ‘Auto met hoge instap’ maar eens. Bovendien heb je in een stadsauto met hoge instap meer overzicht op het drukke verkeer in de stad.

Zuinige stadsauto

Een zuinige stadsauto; wie wil dat nou niet? De Suzuki Ignis is een goed voorbeeld van een zuinige stadsauto. Dat komt door zijn slimme Smart Hybrid-technologie. Met de Ignis Comfort (handgeschakeld) rijd je 1 op 20,5 gemiddeld! En dan is de Suzuki Ignis ook nog eens stadsauto met hoge instap. Hiermee zou de Suzuki Ignis voor jou zomaar de beste stadsauto kunnen zijn!
Bekijk de video waarin Alwien je alles uitlegt over onze mini SUV.

Stadsauto met grote kofferbak

De beste kleine stadsauto kan ook prima een stadsauto met grote kofferbak zijn. De bagageruimte van de Suzuki Ignis is 267 liter* groot met de achterbank rechtop; genoeg voor je wekelijkse boodschappen. Als je de in delen (50:50) neerklapbare achterbank platlegt, is de bagageruimte zelfs 514 liter groot: genoeg voor een paar flinke koffers! Dus ja, de stadsauto met grote kofferbak bestaat. En hij heet Suzuki Ignis.

Leuke stadsauto

Wat ons betreft is de Suzuki Ignis ook een léuke stadsauto. Met een stoer en eigenzinnig design én leverbaar in allerlei kekke kleurtjes, zoals Flame Orange Pearl Metallic en Tough Khaki Pearl Metallic. Veel carrosseriekleuren zijn te combineren met een contrasterend zwart dak (two-tone), zodat je overal in de stad de show steelt. En met de talrijke accessoires maak je je Ignis nóg persoonlijker!

Beste stadsauto

Een andere Suzuki die de rol van leuke stadsauto perfect op zich kan nemen, is de Suzuki Swift. Een maatje groter dan de Ignis maar nog altijd compact en zuinig genoeg om een gooi te doen naar de titel van beste stadsauto. Deze stads auto voelt zich ook op de snelweg helemaal thuis. En doordat-ie een maatje groter is, heb je nog meer ruimte voor passagiers en bagage!

Heb je de voor jou beste kleine stadsauto voorbij zien komen? Wordt het de Ignis of de Swift? Beide zijn in ieder geval compact, superzuinig en ze zijn ook praktisch vanwege de standaard 5-deurs carrosserie. Vraag een proefrit aan bij de Suzuki-dealer en ervaar de prettige rijeigenschappen van de Ignis of Swift zelf.

* Select en Style, handgeschakeld of automaat, 2WD.