BLOG

Zuinige auto

Op zoek naar een zuinige auto? Suzuki heeft meerdere modellen die tot de zuinigste auto’s van het land behoren. Welke zuinige auto van Suzuki kies jij?

Een zuinige auto, bij Suzuki vind je ze allemaal!

Met de hoge brandstofprijzen van tegenwoordig is het verstandig en aantrekkelijk om voor een zuinige auto te kiezen. Dan zit je bij Suzuki goed, want het merk heeft diverse modellen die tot de zuinigste auto’s behoren. Zo selecteerde Nu.nl onlangs wel 3 Suzuki's in de top 10 zuinigste benzineauto's!

Zuinige kleine auto

De Suzuki Ignis, de ultracompacte SUV met eigenzinnig design, is als zuinige stadsauto heel verdienstelijk. De Ignis is uitgerust met een 1.2 DualJet motor met Smart Hybrid-technieken heeft een verbruik van 4,9 l/100 km. Hartstikke zuinig dus!
Wie op zoek is naar een nieuwe auto is in eerste instantie vooral bezig met de aanschafprijs. Maar het is ook raadzaam om te kijken wat jouw auto na een aantal gebruiksjaren nog opbrengt bij inruil of verkoop, de zogenaamde waardevastheid. Hoe kleiner dit verschil, hoe goedkoper je rijdt. De ANWB heeft de meest waardevaste auto's van de afgelopen 5 jaar uitgezocht en de Ignis is als tweede geëindigd!

Suzuki Swift: zuinigste benzine auto

Onlangs riep het AD de compacte Suzuki Swift Smart Hybrid met 1.2 DualJet motor uit tot de zuinigste auto met benzinemotor. De Swift 1.2 Smart Hybrid scoort met een gemiddeld verbruik van slechts 4,7 l/100 km het best van alle zuinigste benzineauto’s. De krant publiceerde zijn onderzoek naar de meest zuinige auto begin 2022. Daarnaast scoorde ook de Swift heel goed in het ANWB onderzoek naar Meest waardevaste auto's en werd derde!

Zuinigste SUV

Wie nog meer ruimte nodig heeft, kan ook kiezen voor Suzuki’s als de full-hybrid Vitara en S-Cross, SUV’s waarmee je korte afstanden volledig elektrisch kunt rijden. De S-Cross 1.5 Hybrid is met een verbruik van 5,2 l/100 km zelfs de zuinigste SUV van Suzuki, terwijl de Vitara 1.5 Hybrid met 5,3 l/100 km niet veel meer benzine verbruikt.

De grote plug-in hybride SUV Across is uitgerust met een zuinige elektromotor. Daarmee heeft de auto een volledig elektrische actieradius van 75 kilometer. De Across is voorzien van milieulabel A.

Zuinige gezinsauto

Suzuki heeft niet alleen kleine zuinige auto’s en zuinige SUV’s, maar ook een sportieve, comfortabele stationwagon, waarmee je ook uitstekend met het gezin eropuit kunt: de Suzuki Swace. Dat model is namelijk voorzien van het Full Hybrid-systeem, waardoor het gemiddelde verbruik zeer laag is: vanaf 4,4 l/100 km.

Zuinige automaat

De zuinige modellen van Suzuki zijn natuurlijk ook leverbaar met automaat. De kleine Ignis is er met een continu variabele transmissie (CVT), net als de Swift. De Vitara en de S-Cross zijn leverbaar met een zestrapsautomaat. De Swace is standaard voorzien van een traploze eCVT-transmissie en de Across zelfs van een CVT met vierwielaandrijving.

Hoge_instap_Suzuki_Ignis.PNG

Zuinige auto met hoge instap

Natuurlijk bieden de zuinige SUV’s van Suzuki ook een hoge instap. Maar ook de ultracompacte Ignis staat hoog op de wielen. Zelfs de Swift en de Swace bieden een ruime, comfortabele instap.

Het hier genoemde brandstofverbruik is gemeten op basis van de in de specificatie genoemde Europese testmethode. Deze test werd uitgevoerd onder in Europese richtlijnen voorgeschreven testcondities.
Het praktijkverbruik kan daarom afwijken, want het is onder meer sterk afhankelijk van jouw rijgedrag en de rijomstandigheden (zoals weersomstandigheden, belading, bandenspanning, stroomgebruikers en het wegdek).