BLOG

Wat moet je doen bij pech in het buitenland?

Kijk jij ernaar uit om heerlijk met je Suzuki op vakantie te gaan? Maar wat als het onverwachte gebeurt en je te maken krijgt met pech in het buitenland? De gedachte alleen al kan genoeg zijn om de glans van je vakantie te doen verbleken. Daarom is het wel zo handig als je van te voren weet welke stappen je moet nemen bij autopech.

Pechhulp

Veiligheid eerst

Wanneer je auto onverhoopt sputtert en stilvalt, kan je eerste reactie zijn om in paniek te raken. Maar haal diep adem en denk aan veiligheid. Zorg ervoor dat jij en jouw passagiers veilig zijn. Trek een veiligheidsvest aan en zet de waarschuwingslichten aan. Plaats, indien mogelijk, de gevarendriehoek om naderende voertuigen te waarschuwen. De gevarendriehoek moet op een afstand van ongeveer 30 meter van het voertuig, goed zichtbaar, in de richting van het verkeer, worden neergezet. Deze stappen lijken misschien voor de hand liggend, maar in een stressvolle situatie zijn ze gemakkelijk te vergeten.

Wie moet je bellen?

Als jij en jouw passagiers veilig zijn, is het tijd om de redders in nood te bellen. Als je in het bezit bent van een Suzuki Service Card kun je rekenen op 24/7 pechhulp in heel Europa. Bij een nieuwe Suzuki of een Suzuki in onderhoud bij een officiële Suzuki-dealer krijg je de Suzuki Service Card. En bij de Suzuki Service Card krijg je 1 jaar gratis Pechhulp cadeau. Je hoeft geen andere pechhulpverzekering af te sluiten en bespaart dus zomaar tot wel € 180,-! De Service Card inclusief Pechhulp wordt gratis met een jaar verlengd als je een volledige onderhoudsbeurt laat uitvoeren. Als je pech hebt, kun je vervolgens bellen naar +31 (0)20 851 22 72.

Suzuki_Service_Pechhulp_Mobiliteitsservice_actieblokje.JPG
Suzuki_serious_about_fun_backseat

Wat zeg je tegen je verzekering?

In het midden van een pech-situatie kan het moeilijk zijn om te weten wat je tegen je verzekeraar moet zeggen. Wees gerust, je verzekeringsmaatschappij is er om je te helpen. Informeer hen zo snel mogelijk over de situatie. Ze kunnen je adviseren over de te nemen stappen, zoals het regelen van een vervangende auto, of het dekken van de reparatiekosten.

Met de Suzuki Autoverzekering is er altijd een geschikte verzekering voor jouw auto. Kies je voor de Suzuki Autoverzekering, dan heb je altijd een vaste Suzuki-dealer als aanspreekpunt. Daarnaast kan je altijd rekenen op vervangend vervoer bij schade. Als je auto wordt hersteld bij een Suzuki-dealer, is er ook geen sprake van eigen risico!

Hoe documenteer je de situatie?

Het vastleggen van het moment van autopech kan een ongewenste herinnering lijken, maar het kan je later veel helpen. Foto's en video's van de auto en de omgeving zijn vaak nuttige bewijsstukken voor je verzekeringsclaim. Plus, ze kunnen je helpen bij het uitleggen van de situatie aan de garage of pechhulpservice.

Wat als je auto gerepareerd moet worden?

Als de auto naar een garage moet worden gebracht, is dat geen reden voor paniek. De pechhulpservice en je verzekering zijn er om je te ondersteunen. Maak duidelijke afspraken over de kosten en zorg ervoor dat je een factuur ontvangt. Het kan verleidelijk zijn om dit over te slaan als je haast hebt om terug op de weg te komen, maar deze informatie is cruciaal als je later een verzekeringsclaim wilt indienen.

Vitara
Vitara_vakantie

Hoe ga je verder?

Als de auto gerepareerd is en je de reis kunt vervolgen heb je de beproeving van autopech in het buitenland overleefd. Maar wat als reparaties langer duren? Of als de auto niet gerepareerd kan worden? Gelukkig kunnen de meeste verzekeringsmaatschappijen je helpen met het regelen van een huurauto zodat je je reis kunt voortzetten. Het is misschien niet een vertrouwde Suzuki, maar het kan je toch helpen om de vakantie voort te zetten.

Wat moet je doen als je thuis bent?

Je hebt je reis voltooid, je bent veilig thuis en de auto is gerepareerd of vervangen. Wat nu? Het is tijd om alle bonnen en facturen die je tijdens de autopech hebt verzameld erbij te pakken. Afhankelijk van je verzekering, kun je mogelijk een claim indienen om een deel of alle kosten te dekken die je tijdens de autopech hebt moeten maken. Het kan een beetje een karwei zijn, maar het is de moeite waard om de kosten te verlichten van wat al een stressvolle situatie was.

laptop

Autopech in het buitenland is een ervaring die niemand wil hebben, maar met deze gids ben je beter voorbereid om de situatie aan te pakken. Het belangrijkste om te onthouden is dat je er niet alleen voor staat. Je pechhulpservice en je verzekeringsmaatschappij zijn er allemaal om je te helpen. Zorg voor veiligheid, blijf kalm, en weet dat, wat er ook gebeurt, je nu de tools en de kennis hebt om door te gaan en je vakantie voort te zetten.