BLOG

Tips om auto-inbraak of autodiefstal te voorkomen

Ieder jaar wordt er in duizenden auto’s in Nederland ingebroken. Ook worden er nog steeds auto’s gestolen, ondanks steeds slimmere antidiefstalsystemen. Gelukkig is er een dalende trend, maar toch is het slechte nieuws dat dieven steeds gehaaider te werk gaan. Ze vinden steeds geavanceerdere technieken om in je auto te komen. Met deze tips helpen we je om dat zoveel mogelijk te voorkomen.

Altijd op slot

Het klinkt als een open deur, maar doe altijd je auto op slot. Ook al is het moment dat je even weg bent nog zo kort. Sluit ook altijd de ramen en deuren van je auto. Met iedere opening maak je het leven van een dief immers een stukje makkelijker.

Auto_inbraak_3
Auto_inbraak_1

Geen waardevolle spullen in je auto

Het gebeurt regelmatig dat laptops en/of tablets uit een auto gestolen worden. Dat doen dieven op geniepige wijze, op onverwachte momenten. Bijvoorbeeld wanneer je vanuit je werk op de weg terug naar huis nog even snel een boodschapje gaat doen. Je bent nog geen tien minuten weg geweest, maar terug bij je auto is de ruit aan diggelen en is je laptoptas verdwenen … Laat daarom niets waardevols in je auto liggen, zelfs niet voor korte tijd.

Bewaar je autosleutel niet bij de voordeur

Steeds vaker zijn auto’s uitgerust met keyless entry. Een superhandige feature als jij met volle boodschappentassen naar je auto loopt en geen handen vrij hebt om de auto te ontgrendelen. De auto pikt het signaal van de sleutel in je tas of jaszak op als die in de buurt is en ontgrendelt de portieren voor je. Dieven beschikken over een techniek waarmee ze dat signaal kunnen versterken. Je auto denkt dan dat de sleutel in de buurt is, terwijl die eigenlijk bij jou binnen in huis is – in je jaszak, vlak bij je voordeur. Bewaar daarom je autosleutels niet bij de voordeur maar ergens anders in huis. Zo voorkom je dat autodieven het signaal van je autosleutel kunnen oppikken. Nog beter: bewaar je autosleutel in een RFID-kistje. Deze onderbreekt de radiogolven.

Kistje 2

Stel nooit je exacte woonadres in

Het lijkt logisch om je thuisadres in te voeren in het navigatiesysteem in je auto als je richting huis gaat. Onverstandig! Mocht je auto gestolen worden – op een plek niet bij jouw huis – en je hebt je thuisadres opgeslagen, dan weten de dieven direct waar je woont én dat je niet thuis bent. In het verlengde daarvan: het is ook aan te raden je huissleutel en autosleutel niet aan dezelfde sleutelbos te hebben hangen. Je maakt het dieven anders wel heel gemakkelijk om bij je spullen te komen.

Ignis_hero_header_night.jpg

Parkeer op een veilige plek

Om de kans op inbraak en diefstal kleiner te maken, kun je het beste je auto op een goed zichtbare, drukbezochte of verlichte plek parkeren. Denk bijvoorbeeld aan parkeren onder een lantaarnpaal of in een straat waar veel mensen komen. Je auto parkeren in een parkeergarage met cameratoezicht is ook een goede optie.

Een goed alarm

Wanneer je auto is voorzien van een goed alarm, helpt dat zeker om dieven weg te jagen als ze toch een poging willen wagen in te breken of je auto te stelen. Een alarm gaat af wanneer de auto verdachte bewegingen detecteert. Sommige alarmsystemen zijn zelfs te koppelen aan je telefoon. Zo ontvang je een melding op je telefoon wanneer iemand ongevraagd aan jouw auto zit of als de auto in beweging komt.

Extra antidiefstalmaatregelen

Je auto extra beveiligen kan nooit kwaad. Je kunt bijvoorbeeld een extra stuurslot monteren, een pedaalslot of een slot voor de handrem. Een extra startonderbreker zorgt ervoor dat het langer duurt voordat dieven de auto kunnen starten. Een wielklem is ook mogelijk. Dat schrikt niet alleen af, het maakt het voor dieven haast onmogelijk om met jouw auto weg te rijden.

Autovolgsysteem

Een autovolgsysteem is er niet zozeer om diefstal te voorkomen, maar meer om de kans te vergroten dat de autodieven gepakt worden. Een GPS-tracker of alarm met GPS kun je (laten) installeren ergens in je auto. Met de data kun je vervolgens naar de politie gaan, waarna zij verhaal kunnen halen bij de ‘nieuwe eigenaren’.

Suzuki Verzekering

Uiteraard is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten voor de gevolgen van auto-inbraak of diefstal. Jouw auto direct verzekeren bij Suzuki levert je veel voordelen op. In geval van schade is één telefoontje naar jouw eigen Suzuki-dealer genoeg. Wij regelen alles. Daardoor is de premie scherp en weet je zeker dat jouw Suzuki met originele onderdelen wordt gemaakt. Hierdoor blijft ook de fabrieksgarantie behouden. Wat er ook gebeurt, jouw auto is in vertrouwde handen bij Suzuki.

Suzuki_serious_about_fun_backseat