BLOG

Aanpassing van auto nodig – wat zijn de mogelijkheden?

In onze moderne samenleving is mobiliteit essentieel voor het leiden van een onafhankelijk en vervuld leven. Er zijn gelukkig legio oplossingen beschikbaar die het mogelijk maken om auto's aan te passen aan de individuele behoeften van personen met verschillende fysieke ongemakken of beperkingen. Lees hier hoe wij samen met Welzorg dat voor jou of je gezin kunnen regelen.

Rugklachten

Aangepaste stoelen voor comfort en ondersteuning

Ervaar jij nek- en/ of rugklachten tijdens het autorijden? Of beginnen je benen te tintelen bij een lange autorit of gaan je heupen, knieën of schouders zeer doen na een ritje in de auto? Grote kans dat de autostoel niet helemaal bij je lichaam past. Gelukkig zijn daar tal van oplossingen voor. Dankzij aanpassingen aan de autostoel kunnen we ervoor zorgen dat bijvoorbeeld je doorbloeding optimaal blijft, of dat je schouders en nek voldoende steun krijgen. Meestal kunnen we de originele stoel aanpassen, maar soms monteren we een aangepaste stoel die volledig naar jouw lichaam is gevormd.

Voordelen van de aanpassingen van een auto

Hoewel er veelal wordt gedacht dat het aanpassen van een auto alleen geldt voor mensen met een lichamelijke beperking, hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Met slechts kleine aanpassingen kunnen we het autorijden voor iedereen aangenamer maken. Wat te denken van het creëren van meer instapruimte voor mensen die groter of kleiner zijn dan gemiddeld, door bijvoorbeeld de stoel te laten draaien of de stoelslede te verlengen. Maar ook kan er een instapbeugel gemonteerd worden waaraan je jezelf kun vasthouden als je niet meer zo lenig bent.

Autorijden is voor een heleboel mensen dé manier om erop te kunnen gaan. Hoe vervelend is het dan dat je je laat tegenhouden door iets als een te korte zitting of een lange rugleuning omdat je daar last van krijgt. Zelfs met een kleine aanpassing kunnen we ervoor zorgen dat je weer met plezier de auto pakt, zonder ongemakken. Bovendien zit je met een fijnere houding veel comfortabeler in je auto waardoor je ook nog eens minder vermoeid aankomt op je bestemming!

Stoelaanpassing
Rolstoel

Heb jij, of iemand in je omgeving een lichamelijke beperking?

Dankzij de ruim 300 verschillende manieren om een auto aan te passen kunnen we voor iedere situatie een geschikte oplossing vinden. Ben jij, of is iemand in je omgeving gebonden aan een rolstoel of scootmobiel? Dan kan de bodem van de auto verlaagd worden zodat er direct met de rolstoel in de auto gereden kan worden, via de aangebrachte oprijplaat of rolstoellift.

Meer aanpassingen

Wie door zijn lichamelijke beperking meer ingrijpendere aanpassingen nodig heeft aan zijn auto kan ook bij ons terecht. Een veelvoorkomende aanpassing is het verplaatsen van het gaspedaal naar links of het installeren van een handgas. Of extra stuurbekrachtiging toevoegen, een veelvoorkomende aanpassing, zorgt dat het sturen nog minder inspannend wordt. Het is zelfs mogelijk om het stuur aan te passen naar een joystick, als dat is wat nodig is om je mobiel te maken. Wil je meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan contact op met Welzorg auto op Maat.