BLOG

Veilige auto

Veiligheid is een belangrijk criterium bij de keuze voor een andere auto. Suzuki biedt modellen die aan alle criteria voldoen. Lees er meer over.

Een veilige auto, wat komt daarbij kijken?

Behalve uitstekende kwaliteit, een laag brandstof-/energieverbruik en prettige rijeigenschappen is ook veiligheid een belangrijk criterium bij je keuze voor een auto. Je wilt immers wel de veiligste auto voor jezelf en je gezin, die je in het verkeer zo goed mogelijk beschermt. Bij Suzuki ben je aan het juiste adres voor een veilige auto, ongeacht formaat. Want elke Suzuki heeft diverse veiligheidssystemen aan boord en is opgebouwd uit ijzersterke materialen.

Uitgebreide veiligheidsuitrusting

Veiligheid is meer dan alleen een sterke kooiconstructie die bescherming biedt bij een ongeval. Dankzij nieuwe ontwikkelingen is auto veiligheid enorm toegenomen. De veiligheidsuitrusting van de auto’s van Suzuki is om die reden uitgebreider dan ooit. Alle veiligheidssystemen hebben een doel: voorkomen is beter dan genezen. De slimme systemen in een Suzuki doen er alles aan om te voorkomen dat je betrokken raakt bij een ongeluk. En als dat wel gebeurt, dan zorgt de combinatie van een ijzersterke constructie en rijke veiligheidsuitrusting ervoor dat de gevolgen zo veel mogelijk worden beperkt.

Suzuki Safety System (Pro)

In het Suzuki Safety System (Pro) bundelt Suzuki diverse veiligheidsvoorzieningen. Het zeer geavanceerd camerasysteem Dual Camera Brake Support (DBCS) bijvoorbeeld. DBCS zorgt voor een extra paar ogen waardoor je net even wat meer ziet en op tijd kunt ingrijpen waar nodig. Afhankelijk van model bestaat het Suzuki Safety System (Pro) ook uit adaptieve cruise control met automatische afstandsbewaking, dodehoekdetectie, een rijstrookassistent en een slim botspreventiesysteem, ook voor kruisend verkeer achter de auto. Het bewijst dat Suzuki veiligheid hoog in het vaandel heeft en dat een Suzuki een zeer veilige auto is.

Veilige kleine auto

Zaken als een antiblokkeer-remsysteem (ABS), stabiliteitsregeling (ESP), ISOFIX-bevestigingssysteem en aanwezigheid van diverse airbags voor- en achterin zijn vanzelfsprekend. Ook in een veilige kleine auto als de Suzuki Ignis , onze populaire compacte SUV. Maar daarnaast is de Ignis, net als onze andere Suzuki modellen, ook uitgerust met diverse slimme veiligheidstechnieken die we Suzuki Safety System noemen. Een dubbele camera achter de voorruit kan, net als het menselijk oog, afstanden inschatten en voorwerpen herkennen. De camera ziet voetgangers, voertuigen of kruisende wegen aankomen en neemt maatregelen als een botsing dreigt. De zogenoemde technieken Dual Camera Brake Support, Lane Departure Warning en Vehicle Sway Warning werken allemaal op basis van dit systeem. Veiligheid en bescherming rondom dus.

AllGrip: maximale grip op de weg

De Suzuki Ignis heeft net zoals de meeste modellen van Suzuki nog een extra veiligheidstroef in handen: AllGrip. AllGrip is de vierwielaandrijving van Suzuki. Het systeem zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel kunt blijven rijden op een glad wegdek door sneeuw, ijzel of modder of onverhard terrein,

AllGrip geeft je:

  • Rust, veiligheid en zelfvertrouwen
  • Extra veel rijplezier in moeilijke rijomstandigheden
  • Nieuwe wegen om in te slaan

Overtreffende trap

Het nieuwe E-Four electronic 4x4-systeem van de Suzuki Across gaat zelfs nog een stapje verder als het om grip gaat. Een separate elektromotor op de achteras verdeelt afhankelijk van de rijomstandigheden het koppel over de achterwielen voor extra grip en stabiliteit. Het 4x4-systeem voorkomt onderstuur in bochten op glad wegdek en zorgt daarmee voor een stabiel weggedrag. Daarnaast zit de Across zit vol nieuwe veiligheidstechnieken, zoals bijvoorbeeld Ecall welke noodhulpdiensten waarschuwt bij een aanrijding en direct de locatie doorgeeft zodat hulp snel geboden is. De Across biedt dus de best mogelijke veiligheid.

Across uitgelicht veiligheid sneeuw

Maximale controle

Maar wat is dan de veiligste auto? Bij Suzuki zit je altijd goed. Van de compacte Ignis tot de dynamisch rijdende Suzuki Swift tot onze stoere en stijlvolle SUV Vitara. Maar sluit ook zeker de veelzijdige S-Cross SUV, de comfortabele Plug-in Hybrid Across en compacte terreinauto Jimny niet uit, evenals de zeer ruime Full Hybrid stationwagon Suzuki Swace. Ze zijn allemaal voorzien van een rijke veiligheidsuitrusting zodat jij als bestuurder maximale controle over de auto hebt.

Bekijk de Suzuki Onderweg video waarin Robin vertelt hoe tevreden hij is over de Suzuki Swace onder andere vanwege de uitgebreide veiligheidssystemen.