*Suzuki Jimny* voor Borana Conservancy
Nieuws

Suzuki Jimny voor Borana Conservancy

Donatie van de Stichting Suzuki Rhino Club

Suzuki Jimny voor Borana Conservancy

Een gloednieuwe Suzuki Jimny werd afgeleverd aan het dolgelukkige team dat verantwoordelijk is voor het Masingiru Yetu-project in Kenia. De Jimny is door de Stichting Suzuki Rhino Club geschonken aan Borana Conservancy en is uitermate geschikt voor zijn taak om de teamleden te vervoeren van en naar de verschillende scholen en gemeenschappen in en om Borana die deelnemen aan het Masingiru Yetu-programma. De kinderen worden vervoerd in de prachtige 4×4-bus die speciaal daarvoor is omgebouwd en die met steun van de Suzuki Rhino Club in perfecte conditie wordt gehouden.

Suzuki_Jimny_Stichting_Suzuki_Rhino_Club_2

Lokale gemeenschap betrekken

Als een rode draad door de prioriteiten en aanpak van de Stichting Suzuki Rhino Club loopt de overtuiging dat de mensen die rond de projecten leven waar neushoorns zich bevinden een cruciale rol hebben bij het vergroten van de veiligheid van neushoorns. Zij hebben vaak geen weet van het belang van het behoud van neushoorns. Door hen te betrekken bij de projecten en voorlichting te geven gaan ze meehelpen. Zij horen en zien veel en dat komt de beveiliging ten goede.

De Stichting Suzuki Rhino Club richt zich hierbij vooral op kinderen. De kinderen zijn de toekomst en kunnen vaak gemakkelijke bereikt worden met speciale lesprogramma’s en veldwerk. Door zulke initiatieven te steunen wordt de beveiliging versterkt. Het is een investering in de toekomst die lang rendement blijft geven. Maar Stichting steunt ook projecten met volwassenen. Hun houding ten opzichte van het beschermen van wildlife in het algemeen en van neushoorns in het bijzonder is niet altijd positief. Zij willen meer grond en willen dan ook toegang tot de wildparken met hun vee of om er akkers aan te leggen. Soms zijn er conflicten tussen wildlife en mensen. In dat soort gevallen kan een gemeenschap zich tegen wildlife keren omdat zij er alleen nadelen van zien. Door hen deelgenoot te maken en de gemeenschap ook een belang en stem te geven verandert die houding.

Masingiru Yetu project

Een voorbeeld is onze steun aan het Masingiru Yetu project in Borana (Kenia) waarbij o.a. leerlingen van middelbare scholen in de omgeving een opleidings- en voorlichtingsprogramma doorlopen. In Borana Conservancy in centraal Kenya leven ruim 200 neushoorns in relatieve veiligheid mede doordat de lokale bevolking voorlichting krijgt over het belang van natuurbehoud voor hun lokale leefomgeving.

header-Borana-savetherhino-1024x384 (2)

De Suzuki Rhino Stichting steunt sinds 2022 dit programma genaamd Mazingira Yetu (“Onze omgeving”). Dit programma richt zich primair op schoolkinderen en hun leraren. Zij doorlopen een goed doordacht voorlichtingsprogramma dat drie doelen kent. Ten eerste het vergroten van de kennis over lokaal natuurbehoud en de neushoorns. Ten tweede wil het hen inspireren om de boodschap van het belang van natuur over te brengen op de mensen in hun directe omgeving. Ten derde wil het de brede gemeenschap aanzetten tot positieve acties in hun leefgebied en in Borana.

De resultaten van het programma zijn veelbelovend. In 2022 is het zeer gemotiveerde team dat dit programma uitvoert gevormd, is een oude schuur met gerecyclede materialen veranderd in een prachtig schoollokaal en is er een speciale truck omgebouwd tot een 4×4 schoolbus waarmee de kinderen en hun leraren het veld in gaan. Sinds medio 2022 zijn de sessies volgens plan gestart en aan het eind van jaar hadden er maar liefst 465 personen deelgenomen aan het programma.

Suzuki_Serious_about_Wildlife_rhino_turtle_logo

Suzuki Serious about Wildlife

Bij Suzuki nemen we het welzijn en voortbestaan van de natuur serieus. We hebben vooral een speciale band met wildlife. Dat hebben we altijd al gehad en die willen we blijven koesteren. Daarom ondersteunen we projecten, die impactvol en effectief bijdragen aan het beschermen van wilde dieren en hun leefomgeving.

Zo strijden we met Suzuki Clean Ocean Project voor minder plastic afval in het water En is de neushoorn voor ons al jaren een bron van inspiratie: eigenwijs en krachtig. Die schat aan inspiratie willen we niet verloren laten gaan. Daarom ondersteunen we met de Stichting Suzuki Rhino Club diverse impactvolle projecten die de leefomgeving van de bedreigde zwarte neushoorn in Kenia beschermen. En dat heeft effect. Door het verminderen van plastic verpakkingen besparen we jaarlijks zo’n 2,3 ton plastic en sinds 2022 is het stropen en afschieten gestopt én zijn er meer zwarte neushoorns geboren dan gestorven. Help jij mee deze groei door te zetten? Steun Stichting Suzuki Rhino Club en bepaal zelf hoeveel je wilt doneren. Alle beetjes helpen om het uitsterven van de neushoorn te voorkomen!