Suzuki *Rhino Club*

Suzuki Rhino Club

SUZUKI RHINO CLUB

Suzuki heeft vanuit de historie een speciale band met de rhino: de naam is onder meer gelinkt aan de 4x4-activiteiten van het merk. Stichting Suzuki Rhino Club zet zich onder andere in voor de bescherming van de zwarte neushoorn. De stichting heeft veel ervaring met natuurbeschermingswerk. SSRC is sinds haar oprichting in 2004 zeer succesvol geweest in de bescherming van de zwarte neushoorns in Mkomazi Tanzania. Het project vormt de bakermat van alle neushoorn projecten in Tanzania en is een voorbeeld voor alle neushoorn beschermers.

Rhino-tire

Activiteiten

De activiteiten van Stichting Suzuki Rhino Club bestaan voornamelijk uit het verwerven van fondsen waarmee natuurprojecten worden ondersteund die onder meer het uitsterven van de neushoorn voorkomen.

Kora-SSRC-thumb

Kora -Kenia

Project Kora is het vervolg op het omvangrijke project Mkomazi in Tanzania; het levenswerk van Tony Fitzjohn, die in 2022 helaas overleed op 76-jarige leeftijd. Zijn vrouw Lucy en hun zoon Alexander zetten het levenswerk van Tony voort in Kenia.

Borana-Save-the-rhino-thumb

Borana - Kenia

Project Borana vormt een uitbreiding op het al bestaande Borana Education Support Program. Dit educatieproject heeft als doel mensen van alle leeftijden die in de omgeving van de Borana Conservancy wonen, bewuster te maken van het belang van natuurbehoud.

tony-fitzjohn

In Memoriam: Tony Fitzjohn

Met grote verslagenheid hebben wij op de avond van maandag 23 mei 2022 moeten vernemen dat onze grote vriend en partner van de Suzuki Rhino Club, Tony Fitzjohn, op 76-jarige leeftijd is overleden. Tony was een ongelofelijk inspirerende voorvechter voor het behoud van de natuur, de Afrikaanse wildlife en in het bijzonder de zwarte neushoorn.

Het Nederlandse Suzuki hoofdkantoor valt onder BV NIMAG en is onderdeel van de Louwman Groep. Naast dat Suzuki zich inzet voor Suzuki Clean Ocean Project en Suzuki Rhino Club heeft Louwman een groepsbreed MVO-beleid. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.