BLOG

Handige dingen in de auto

Handige dingen om bij je te hebben in de auto

Natuurlijk is je Suzuki uiterst betrouwbaar en natuurlijk laat je hem goed onderhouden. Maar toch kan het voorkomen dat je niet verder kunt – door file, ongeval of pech. Het is handig om in zulke situaties bepaalde dingen bij je te hebben in de auto.

Paperassen

Het spreekt vanzelf dat je niet van huis gaat zonder geld of pinpas – net zo onmisbaar als je huis- en autosleutels. Stap ook niet in de auto zonder je rij- en kentekenbewijs. Je bent wettelijk verplicht om die bij je te hebben, net als je identiteitsbewijs. Maar hou die documenten wel bij je en laat ze niet in de auto liggen. Daarnaast is een verzekeringsbewijs (groene kaart) en een schadeformulier en pen (kan ook online ingevuld worden) handig om bij de hand te hebben. En natuurlijk je Suzuki Service Card niet te vergeten met telefoonnummers voor als je schade of pech hebt!

Suzuki-service-card-660x396.jpg
990E0-68P00-QI0.jpg

Telefoon en oplader

Niemand kan nog zonder zijn mobiele telefoon en iedereen heeft hem altijd bij zich. Je mag hem niet gebruiken als je rijdt, maar hij is essentieel om hulpdiensten te bellen in geval van pech of een ongeval. Of als je te laat bent voor een afspraak. Vergeet ook niet je oplader mee te nemen, want o wee als de batterij leeg is als je wilt bellen.

Reservebril(len)

Het kan zomaar gebeuren dat je je bril ergens afzet en dat je hem vervolgens vergeet, of dat je op je bril gaat zitten. Weg bril! Wat fijn als je dan in de auto nog een reservebril (gewone en/of zonnebril) hebt liggen, zodat je de reis kunt voortzetten.

actieblok.jpg
Lifehammer.webp

Noodhamer

Een zogenoemde Lifehammer, een nood- of veiligheidshamer, kan onmisbaar blijken in een noodsituatie. Je kunt er niet alleen een ruit mee inslaan, maar je kunt er ook de veiligheidsgordel meer doorsnijden. Bevestig er twee in de auto: een onder handbereik van de bestuurder, en een onder handbereik van de voorpassagier.

Brandblusser

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander: een beginnend brandje kun je met je brandblusser doven. In je eigen auto, in die van een ander. Bekijk bij voorbaat al hoe die werkt, want als je hem nodig hebt, ontbreekt de tijd om dat uit te zoeken.

brandblusser.JPG
deken.jpg

Dekens

Stel je voor: het is ijskoud, het verkeer komt volledig tot stilstand, je krijgt pech of een ongeval. Als je gestrand bent in de kou is het o zo fijn als je een (wollen) deken in de auto hebt waarmee je jezelf een beetje warm kunt houden.

Instructieboekje

Open deur: een auto is een ingewikkeld ding. Weet hoe je alle functies bedient, wat alle lampjes betekenen, hoe je zomer- en wintertijd instelt en hoe je eventuele gebreken zélf kunt herstellen. Zoek het op in het instructieboekje, dat natuurlijk altijd in het dashboardkastje voor het grijpen ligt.

instructieboekje.JPG
EHBO-koffer-A.jpg

EHBO-doos

Een EHBO-doos in de auto kan erg goed van pas komen. Voor een pleister, een verbandje, om een wondje te ontsmetten, een pilletje, een tekentang – zeker als je met de kinderen op stap gaat.

Gevarendriehoek

Als je onverhoopt met pech langs de weg staat doordat de auto geen stroom meer heeft, dan werken ook de alarmlichten niet. Maar je bent wel verplicht om het achteropkomende verkeer te waarschuwen. En dan is de gevarendriehoek onmisbaar.

Pechhulp
Veiligheidshesje.jpg

Veiligheidsvest

In sommige situaties is het zeer belangrijk dat je buiten de auto zichtbaar bent. Daarom adviseert de ANWB om voor alle inzittenden een veiligheidsvest in de auto mee te nemen.

Ook nog handig:

  • Paraplu
  • Wc-papier of tissues
  • Pen en papier. Bijvoorbeeld om een kenteken te noteren of een briefje achter te laten in het geval van schade.
  • IJskrabber
  • Zaklamp. Liefst een opwindbare!
  • Werkhandschoenen. Voor als je bijvoorbeeld een band moet verwisselen.
  • Ducttape. Om van alles - al dan niet tijdelijk - mee af te sluiten of te 'repareren'.
  • 10 euro. Voor als je pinpas weg is of niet meer werkt en je eten, benzine of een treinkaartje moet kopen.