Hybrid

Alle Suzuki's hebben een hybride-aandrijflijn om brandstof en emissie-uitstoot te beperken. Er zijn verschillende hybride-technieken toegepast in onze Suzuki-modellen; Smart Hybrid, Plug-in Hybrid of Full Hybrid. Lees meer over deze hybride-technieken en op welke modellen ze van toepassing zijn.

Wat is Smart Hybrid?

Smart Hybrid is een slimme hybride-aandrijving om het brandstofverbruik en de uitstoot te beperken. Een startgenerator (ISG) vormt het hart van het systeem. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in een lithium-ion-accu. Deze opgeslagen energie voedt bijvoorbeeld de airconditioning en helpt bij het starten, rijden en accelereren van de motor. De energie wordt ook ingezet bij de verlichting en het afspelen van je favoriete muziek. Het hybride-systeem wekt hiermee niet alleen energie op, maar bespaart daarmee óók brandstof en stoot minder CO2 uit. Vriendelijk dus voor het milieu en gunstig voor je portemonnee. 

1.4 Smart Hybrid aandrijflijn

De nieuwe 1.4-liter Smart Hybrid-aandrijflijn heeft een 48-volt startgenerator die ook als elektromotor dient en een 48 volt lithium-ion-accu. De 10 kW (14 pk) sterke ISG fungeert als generator en startmotor en ondersteunt de benzinemotor tijdens het accelereren. Het maximumkoppel neemt toe tot 235 Nm en is bij een lager toerental beschikbaar dan voorheen. Dankzij het hoge voltage (gebruikelijk is 12 volt) regenereert het systeem meer energie tijdens vertragen, waarmee de elektromotor de benzinemotor sterker kan ondersteunen. Bij gas los schakelt de aandrijflijn de verbrandingsmotor eerder uit; de elektromotor zorgt dat de benzinemotor direct weer aanslaat als de bestuurder gas geeft. Bij normaal rijden zorgt dit vooral voor een lager brandstofverbruik. Maar als de bestuurder het gas intrapt, vergroot het systeem het koppel en het acceleratievermogen.

Welke Suzuki's zijn leverbaar met de 48V Smart Hybrid-techniek?

  • Swift Sport
  • Vitara - 1.4 Boosterjet Smart Hybrid handgeschakelde uitvoeringen
  • S-Cross - 1.4 Boosterjet Smart Hybrid handgeschakelde uitvoeringen

1.2 Smart Hybrid aandrijflijn

Dankzij de slimme Smart Hybrid-technologie wordt uiterst efficiënt met brandstof omgegaan en wordt de uitstoot van schadelijke emissies beperkt. Een startgenerator (ISG) vormt het hart van de hybrideaandrijving. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in een nieuwe lithium-ion-accu met een grotere capaciteit. De opgeslagen energie voedt bijvoorbeeld de airconditioning, helpt bij het starten, rijden en accelereren én wordt gebruikt voor de verlichting en het afspelen van jouw favoriete muziek. Je Suzuki wekt dus energie op en zorgt voor minder verbruik en minder CO2-uitstoot– zonder dat je er íets voor hoeft te doen.

Welke Suzuki's zijn leverbaar met deze Smart Hybrid-techniek?

  • Ignis - alle uitvoeringen
  • Swift - 1.2 Dualjet Smart Hybrid handgeschakelde uitvoeringen

Wat is Plug-in Hybrid?

Een elektromotor levert soepele, stille en krachtige prestaties voor dagelijks comfortabel rijden. Heb je meer kracht bij hogere snelheden nodig, dan schakelt de benzinemotor in. Een geruststellende gedachte tijdens lange autoritten. De batterij kun je thuis of bij een oplaadpunt eenvoudig opladen.

2,5-LITER BENZINEMOTOR

De benzinemotor laadt de accu op en ondersteunt de elektro-motor bij hogere snelheden. Afhankelijk van de rijomstandig-heden schakelt de benzinemotor tussen poort brandstof-injectie (PFI) en directe cilinder brandstofinjectie (DI) voor een optimale werking en een laag brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot.

UITSTEKENDE RIJPRESTATIES

Het systeemvermogen bedraagt 225 kW/306 pk, waarmee je in 6,0 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Dankzij de forse 18,1 kWh lithium- ion-accu bedraagt het volledige elektrische rijbereik 75 km, conform de nieuwste WLTP- meetmethodiek.


Welke Suzuki is leverbaar met de Plug-in Hybrid-techniek?

Across uitgelicht techniek plugin

Wat is Full Hybrid?

De geavanceerde hybride aandrijflijn maakt gebruik van een elektromotor, een verbrandingsmotor of beide tegelijk afhankelijk van de rijomstandigheden. Een laag benzineverbruik en een geringe CO2-uitstoot zijn het resultaat, evenals een soepele en krachtige acceleratie die het rijplezier merkbaar verhoogt.

HYBRIDESYSTEEM

De elektromotor brengt de auto soepel en fluisterstil in beweging en drijft de auto bij lage snelheden aan. Bij hogere snelheden en krachtig accelereren assisteert de elektromotor de sterke en tegelijk zuinige benzinemotor, die tevens tijdens het rijden indien nodig de batterij voor de elektrische aandrijving bijlaadt. Dat laatste gebeurt ook bij afremmen. Dan wordt de daarbij vrijkomende energie omgezet in elektriciteit. Stop je de auto, dan schakelt de benzinemotor uit om zoveel mogelijk energie te sparen.

EV-RIJMODUS

Wil je geheel emissievrij rijden, bijvoorbeeld in de stad of in een parkeergarage, selecteer dan de EV-rijmodus. De verbrandingsmotor stopt wanneer de accuspanning en rijomstandigheden dat toelaten, zodat de auto volledig elektrisch verder rijdt.

Welke Suzuki is leverbaar met de Full Hybrid-techniek?

  • Swace - alle uitvoeringen
  • Vitara - automatische transmissie uitvoeringen
01-Suzuki-introduceert-nieuwe-Hybride-aandrijflijn.jpg
Full Hybrid.JPG