Plug-in Hybrid

De naam geeft het al weg: een plug-in hybride auto kun je inpluggen, aansluiten met een stekker dus. Een plug-in hybride auto is een hybride auto met stekker. Door de grotere accu kun je over een langere afstand volledig elektrisch rijden. Laad je een plug-in hybride auto niet op, dan rijdt hij op zijn verbrandingsmotor.

Hybride auto met stekker

De Plug-in Hybrid is de hybride-aandrijving met stekker. Je laadt hem thuis of bij een oplaadpunt makkelijk op. Van de hybride-aandrijflijnen heeft de Plug-in Hybrid de grootste elektrische range. Hierdoor kan je gemiddeld woon-werkverkeer geheel elektrisch rijden en voor de langere ritten vertrouwen op de verbrandingsmotor. Voor veel mensen is de overstap naar een volledig elektrische auto nog een brug te ver en in dit geval bieden plug-in hybride auto’s uitkomst. Omdat ze behalve met een elektromotor ook zijn uitgerust met een verbrandingsmotor, kom je altijd ver genoeg zonder de noodzaak om op te laden.

Across uitgelicht techniek plugin

Verschil hybride en plug-in hybride

Het grote verschil tussen hybride en plug-in hybride is dat plug-in hybrides een stekker hebben en hybride auto’s niet. Die laden zelf op, bijvoorbeeld tijdens het remmen. De aanwezigheid van een stekker is niet het enige verschil tussen hybride en plug-in hybride. De accu van een plug-in hybride is groter, zodat je verder komt op de elektromotor. De Suzuki Across is een voorbeeld van een goede hybride auto met stekker. Deze ruime SUV heeft een volledig elektrische actieradius tot 75 kilometer, in veel gevallen voldoende voor woon-werkverkeer. Moet je een langere afstand afleggen, dan neemt een efficiënte en krachtige benzinemotor die kilometers voor zijn rekening.

Suzuki_Across_Plug-in_Hybrid.webp

Zuinige hybride

Terwijl je rijdt, laadt ook de 2,5-liter benzinemotor van de Suzuki Across de accu op. Hij ondersteunt de elektromotor bij hogere snelheden. Afhankelijk van de rijomstandigheden schakelt de benzinemotor tussen poort brandstof-injectie (PFI) en directe cilinder brandstofinjectie (DI). Wat je hiervan moet onthouden, is dat deze optimale werking van de benzinemotor resulteert in een laag brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot. Een zuinige hybride zogezegd.

De volgende Suzuki is leverbaar als plug-in hybride auto: