Full Hybrid

Een full hybride auto maakt gebruik van een elektromotor, een verbrandingsmotor of beide, afhankelijk van de rijomstandigheden. Je profiteert van een laag verbruik en een extra soepele en krachtige acceleratie. Een full hybride auto stoot bovendien minder CO2 uit en is hiermee vriendelijker voor het milieu.

Hybride elektrische auto

Een full hybride (ook wel strong hybrid genoemd) auto slaat de energie die tijdens het remmen vrijkomt op in een accu. Deze energie gaat niet verloren en wordt gebruikt om vanuit stilstand weg te rijden of de airconditioning te laten werken. De accu is groter dan bij een mild hybride auto, zodat je met een full hybride auto ook alleen op de elektromotor kunt rijden, bijvoorbeeld in de stad of in een parkeergarage. De verbrandingsmotor stopt wanneer de accuspanning en rijomstandigheden dat toelaten zodat je elektrisch verder rijdt.

Suzuki_Full_hybrid_logo.jpg
Suzuki_Full_Hybrid_animatie.PNG

Voordelen hybride auto

De voordelen van een hybride auto zoals een full hybride auto liegen er niet om. De elektromotor brengt de auto soepel en superstil in beweging en zorgt bij lage snelheden voor de aandrijving. In dit geval doet de benzinemotor niets en verbruikt hij dus ook geen brandstof. Bij krachtig accelereren en hogere snelheden wordt de brandstofmotor alsnog ingeschakeld, hierbij geassisteerd door de elektromotor.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de actieradius, in tegenstelling tot een volledig elektrisch aangedreven auto. Bij een lege benzinetank, kan je gewoon tanken en omdat de Suzuki Hybrid zichzelf tijdens het rijden oplaadt, hoeft hij nooit aan de stekker om de accu op te laden. De accu van een hybrid wordt weer opgeladen met behulp van de benzinemotor. Dat laatste gebeurt ook bij afremmen. Dan wordt de daarbij vrijkomende energie omgezet in elektriciteit.

  • laag brandstofverbruik

  • minder CO2 uitstoot, dus milieuvriendelijker

  • extra soepele en krachtige acceleratie

  • geen zorgen over actieradius

Hybride auto zonder stekker

Een Full hybride auto is een hybride auto zonder stekker. Je hebt dus geen laadpaal nodig om full hybride auto’s op te laden. Dat doet een full hybride auto helemaal zelf, onder meer bij het afremmen.

Bij Suzuki kun je kiezen uit de volgende full hybrid elektrische auto’s:

Swace_full_hybrid
Full Hybrid.JPG