Heb je vragen over Suzuki Private Lease?

Hieronder vind je alle meest gestelde vragen over het aanvragen van een Private Lease contract en het rijden van een Private Lease auto. 

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!


IVM CORONA - LEVERING AAN HUIS

Wij begrijpen het als je nu liever niet de deur uitgaat. Toch kunnen wij veel voor je betekenen. Onze informatievoorziening kan bijvoorbeeld via telefoon, videoverbinding of e-mail plaatsvinden. In overleg is het ook mogelijk om de auto thuis af te leveren. Neem contact op met je Suzuki-dealer over onze dienstverlening.


Een Private Lease auto aanvragen

Welke gegevens hebben we van je nodig?

• Naam
• Adres
• Woonplaats
• E-mailadres
• Telefoonnummer waar je overdag te bereiken bent
• Offerte van de auto, inclusief accessoires
• 2 kopieën salarisstroken (max. 2 maanden oud. Indien onregelmatig inkomen: 3 kopieën recente loonstroken)
• Kopie van je rijbewijs (voor- en achterkant)
• Recent bankafschrift met zichtbaar je naam en woonlasten
• Inzicht in je andere betaalverplichtingen (alimentatie of studiefinanciering)
• Kopie polisoverzicht waar de schadevrije jaren in vermeld staan

Wat krijg je voor het maandbedrag?

Dit zit in het contract: 
• Reparatie (inclusief glas) en onderhoud (APK) 
• 24/7 Pechhulp in Europa 
• Allriskverzekering 
• Wegenbelasting 
• Afschrijving en rente 
• Afleverkosten
• Banden (winterbanden optioneel)
• Overlijdensrisicodekking
• Vervangend vervoer (na 24 uur)

Dit regel je zelf: 
• Brandstof
• Bekeuringen
• Wasbeurten
• Parkeerkosten
• € 300,- eigen risico bij niet-verhaalbare schade

Heeft Suzuki Private Lease ook het Keurmerk Private Lease?

Suzuki Private Lease beschikt over het Keurmerk Private Lease. Je kunt dit op de site van Keurmerk Private Lease controleren. Op www.keurmerkprivatelease.nl staan alle aangesloten leasemaatschappijen vermeld. Het Keurmerk geeft je de garantie dat je veilig, verantwoord en vertrouwd een auto leaset. De voorwaarden zijn in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld.

Wordt Suzuki Private Lease gemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR)?

Een Private lease-contract wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Het bedrag dat wordt geregistreerd betreft 65 procent van de totale termijnen.

Een voorbeeld:
Jouw termijnbedrag is € 250,- en je hebt een looptijd van 48 maanden gekozen.
In totaal betaal je dus € 250,- x 48 = € 12.000,-.
Voor de BKR-registratie wordt dan een bedrag geregistreerd van 65 procent van € 12.000,- = € 7.800,-.

Private lease-contracten worden bij het BKR geregistreerd om particulieren te beschermen tegen te hoge financiële lasten. Samen bekijken en beoordelen we daarom hoeveel jij wilt en kunt betalen. Zo heb je de garantie dat je altijd de maandelijkse kosten kunt betalen.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Je kunt je auto inruilen bij een Suzuki-dealer. De waarde van de auto krijg je uitgekeerd. Je kunt (een deel) van dit bedrag gebruiken als vooruitbetaling. De vooruitbetaling mag maximaal 35% van alle termijnen van het leasecontract bedragen. Tijdens het berekenen van je Private Lease maandbedrag kun je zelf het voordeel hiervan berekenen. 

Is er toch sprake van bijtelling als mijn werkgever de kosten van Suzuki Private Lease betaalt?

Met Suzuki Private Lease rijd je de auto privé, je betaalt daarom nooit bijtelling (je betaalt alleen bijtelling als een zakelijke auto ook privé wordt gereden).

Is er een leeftijdsgrens voor Suzuki Private Lease?

De minimum leeftijd is 18 jaar. Wij hanteren geen maximale leeftijd.

Krijg ik korting met mijn schadevrije jaren?

Ja, aantoonbare schadevrije jaren leveren je korting op. In onze Private Lease-calculator kun je aangeven hoeveel schadevrije jaren je hebt. Op basis van jouw invoer verandert het Private Lease-maandtarief. Indien je gebruikmaakt van jouw schadevrije jaren, dienen wij het bewijs hiervoor voor de opmaak van het contract te ontvangen.

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?

Als je jouw huidige autoverzekering beëindigt, registreert jouw oude verzekeraar het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. De verzekeraar stuurt je een schriftelijk bewijs toe waarop jouw aantal schadevrije jaren staat vermeld. Een kopie van dit formulier stuur je naar ons toe.

Kan ik aanvullende verzekeringen afsluiten?

Natuurlijk wil je zo veilig mogelijk op de weg zijn, daarom bieden wij nog een extra verzekering: de Schadeverzekering Inzittende (SVI). Je kunt als bestuurder van een auto betrokken raken bij een ongeval. Ook de inzittenden van de auto kunnen dan gewond raken. Of zelfs overlijden. De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt dan de schade die de passagiers van de auto lijden, tot een maximum van € 1.000.000,-. Niet alleen schade aan eigendommen, maar ook verlies aan inkomen door invaliditeit is meegenomen in deze verzekering.

Hoe gaat de maandelijkse betaling?

Je kunt ervoor kiezen om met automatische incasso te betalen of je kunt het geld zelf overmaken. Je ontvangt elke maand de rekening per e-mail.

Betaal ik extra als er meer kilometers worden gereden dan afgesproken?

Ja, voor iedere kilometer die je meer rijdt geldt een vast tarief. Dit tarief wordt vooraf afgesproken.

Ik heb de gevraagde documenten opgestuurd. Wanneer ontvang ik mijn contract?

Zodra wij de documenten ontvangen hebben, worden deze door ons gecontroleerd. Als alles in orde is, streven wij ernaar je het contract zo snel mogelijk toe te sturen. Indien het erg druk is, moet je rekening houden met maximaal 5 werkdagen.

Een Private Lease auto rijden

Mag ik de auto uitlenen aan anderen?

Iedereen met een geldig rijbewijs mag in de auto rijden. Met uitzondering van zeventienjarigen in het kader van het experiment begeleid rijden (‘2todrive’).

Wat moet ik doen als ik direct hulp nodig heb?

Voor hulp in heel Europa bel met +31 (0)20 851 22 72. Je krijgt dan de alarmcentrale aan de lijn. Die is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Uiteraard gaan wij ervan uit dat je géén gebruik hoeft te maken van deze service. Mocht je onverhoopt toch hulp nodig hebben met je Suzuki Private Lease-auto, dan stelt het je vast gerust dat wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaarstaan in binnen- en buitenland. Met één telefoontje wordt je door onze specialisten weer op weg geholpen met je eigen auto, of een vervangende auto indien noodzakelijk.

Dit kunnen wij voor je doen:
• (nood)reparatie;
• repatriëren, slepen of takelen van de auto, inclusief eventuele aanhangwagen of caravan;
• vervoer van jezelf, passagiers en bagage;
• regelen vervangende auto.

Heb ik nog een ANWB Wegenwacht- of Route Mobiel-lidmaatschap nodig?

Nee dat is niet nodig, want in het contract is de pechhulp opgenomen, waardoor een dergelijk lidmaatschap overbodig is. Je kunt wel lid blijven van de ANWB zonder Wegenwacht.

Bouw ik schadevrije jaren op?

Tijdens het contract bouw je geen schadevrije jaren op. Het is wel mogelijk om een schadevrijverklaring op te vragen voor de periode dat het Suzuki Private Lease-contract loopt/heeft gelopen. Vraag bij de toekomstige verzekeraar na of deze verklaring wordt geaccepteerd.

Financieel

Ik heb de eerste factuur ontvangen. Hoe kan het dat het bedrag hoger is dan het afgesproken termijnbedrag?

De eerste factuur is de startfactuur. Het bedrag is op de volgende wijze tot stand gekomen: op het moment dat je in de auto bent gaan rijden, gaat het leasecontract in. Je betaalt vanaf die datum tot aan het eind van die maand. Omdat je een leasecontract altijd vooruit betaald, wordt ook het bedrag van de daaropvolgende maand geïncasseerd. 
Een voorbeeld: Je haalt de auto op 25 januari op. Je betaalt die maand een deel van het termijnbedrag; van 25 tot en met 31 januari. Tevens betaal je de maand februari.

Wanneer verandert het maandbedrag?

Als je meer of minder dan 10 procent van de afgesproken kilometers rijdt, wordt jouw maandbedrag aangepast. Dit gaat altijd in overleg. De kilometerstand wordt jaarlijks tijdens je onderhoudsbeurt gecontroleerd.
Wij hebben geen invloed op wettelijke wijzigingen en belastingverhogingen. Gelukkig wijzigen deze niet vaak, maar als dat gebeurt wordt dit wel aan je doorberekend. Voorbeelden hiervan zijn: wegenbelasting, BTW en assurantiebelasting.

Wat gebeurt er als er sprake is van meer/minder kilometers?

De prijs per meer gereden kilometer vind je op het contract. De berekening is als volgt: bedrag kilometerprijs x aantal kilometers dat meer gereden is dan het overeengekomen jaarkilometrage. De uitkomst is het bedrag dat je ons verschuldigd bent.
De meer gereden kilometers worden elk jaar met je afgerekend.

Indien je van mening bent dat je altijd meer rijdt dan de afgesproken kilometers, dan kan het voordelig zijn om het contract te herzien.

Een voorbeeldberekening (hier kunnen geen rechten uit ontleend worden):
Contractgegevens:

m/j 10.000 15.000 20.000 25.000 30.000
48 mnd. € 209,- € 225,- € 240,- € 256,- € 270,-

Stel je hebt een contract met een afgesproken aantal kilometers van 10.000 per jaar. De meerkilometerprijs is € 0,07. Indien je in het eerste jaar 14.700 kilometer gereden hebt, dan betaal je ons aan het eind van het eerste jaar: 4.700 x € 0,07 = € 329,- extra.

Indien je kiest voor een contract met een kilometrage van 15.000 per jaar, dan betaal je het eerste jaar het verschil tussen je huidige contract (€ 209,- per maand) en je nieuwe contract (€ 225,-). Dit is € 16,- per maand x 12 = € 192,-, éénmalig. De daaropvolgende maanden betaal je het nieuwe termijnbedrag van € 225,-. Voor jou is het nu dus voordelig om over te stappen op een nieuw contract.

Minderkilometers: indien je aan het eind van de looptijd minder kilometers hebt gereden dan contractueel vastgelegd, dan volgt een verrekening tot maximaal 25 procent van de totale kilometrage.

Een voorbeeld:
In je contract staat maximaal 40.000 km, je hebt echter gereden: 36.000 km.
Dit valt binnen de norm van 25 % (25 % van 40.000 km = 10.000 km).
Je krijgt dan 4.000 km x de minderkilometerprijs uitgekeerd (die minderkilometerprijs vind je in je contract).

Kan ik tussentijds mijn looptijd/kilometrage aanpassen?

Ja, dat kan. Dit heeft wel gevolgen voor de hoogte van het maandbedrag. Je kunt altijd zelf een tussentijdse herberekening bij ons opvragen. Neem direct contact op wanneer het afgesproken kilometrage wordt overschreden of juist niet gehaald wordt of wanneer de looptijd aangepast moet worden. Zo blijven de maandelijkse kosten in lijn met het verbruik.

Wat gebeurt er als mijn inkomen minder wordt?

Als jouw inkomen daalt, kun je in de volgende gevallen kosteloos het contract opzeggen:
• echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap;
• gedwongen ontslag, niet je eigen schuld (op staande voet);
• 80% of meer arbeidsongeschiktheid.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:
• je moet aantonen dat het geval zich heeft voorgedaan;
• je moet aantonen dat je daardoor de leasetermijn niet meer kunt betalen – dit gebeurt door middel van een nieuwe inkomsten-lastenberekening;
• je hebt altijd op tijd aan alle verplichtingen voldaan.
Een beëindiging gaat altijd in op de laatste dag van de maand. Je betaalt alleen extra kosten als je meer kilometers hebt gereden dan is afgesproken. Als de auto schade heeft die niet gemeld is, kunnen wij het eigen risico en een eigen bijdrage aan je doorbelasten.

Wat als mijn persoonlijke omstandigheden drastisch veranderen?

We hopen het natuurlijk niet voor je! Maar mocht er in je persoonlijke situatie iets veranderen, denk hierbij aan een echtscheiding, ontbinding van geregistreerd partnerschap, gedwongen ontslag, overlijden of arbeidsongeschiktheid, dan is er een mogelijkheid om jouw contract kosteloos op te zeggen. De voorwaarden die hierop van toepassing zijn, kan je terugvinden in de Aanvullende Voorwaarden Private Lease in artikel 48.

Wat gebeurt er als de wegenbelasting vanuit overheidswege wijzigt?

Een wijziging van de wegenbelasting wordt opgelegd vanuit de overheid. Dit wordt altijd in het maandbedrag doorgevoerd.

Onderhoud en Reparatie

Wat moet ik doen als ik direct hulp nodig heb?

Voor hulp in heel Europa bel met +31 (0)20 851 22 72. Je krijgt dan de alarmcentrale aan de lijn. Die is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Uiteraard gaan wij ervan uit dat je géén gebruik hoeft te maken van deze service. Mocht je onverhoopt toch hulp nodig hebben met je Suzuki Private Lease-auto, dan stelt het je vast gerust dat wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaarstaan in binnen- en buitenland. Met één telefoontje wordt je door onze specialisten weer op weg geholpen met je eigen auto, of een vervangende auto indien noodzakelijk.

Dit kunnen wij voor je doen:
• (nood)reparatie;
• repatriëren, slepen of takelen van de auto, inclusief eventuele aanhangwagen of caravan;
• vervoer van jezelf, passagiers en bagage;
• regelen vervangende auto.

Waar kan ik naartoe voor onderhoud en/of reparatie?

Voor deze zaken ga je naar een officiële Suzuki-dealer.

Heb ik toestemming nodig voor een onderhoudsbeurt of reparatie?

Nee, dat is niet nodig. Je maakt zelf een afspraak met jouw Suzuki-dealer. De dealer vraagt eventueel toestemming voor de werkzaamheden.

Wanneer moet ik mijn eigen risico betalen?

Je betaalt eigen risico als de schade niet te verhalen is. Als de schade is veroorzaakt door iemand anders, wordt de reparatie verhaald bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij en hoef jij geen eigen risico te betalen. Het eigen risico per schadegebeurtenis is bij cascoschade € 300,- en bij ruitschade € 90,-. Dit blijft de gehele looptijd hetzelfde bedrag.

Wanneer heb ik recht op vervangend vervoer?

Je hebt recht op vervangend vervoer als de reparatie langer dan 24 uur duurt.

Einde Contract

Is het mogelijk om tussentijds mijn Private Lease-contract op te zeggen?

Ja, dat kan. Bij voortijdige beëindiging tijdens het eerste jaar dien je alle termijnen (12) van dat jaar te voldoen, alsmede 40 procent van de resterende termijnen van het totale contract.

Een voorbeeld:
Je contract heeft een looptijd 48 maanden, het maandbedrag bedraagt € 250,-. Het contract wordt beëindigd in het eerste jaar, in de 6de maand. Je betaalt dan 6 x € 250,- = € 1.500,- + (40 % van € 9.000,- = € 3.600,-), dus: € 1.500,- + € 3.600,- = € 5.100,-.

Indien na het eerste jaar het contract voortijdig wordt beëindigd, betaal je een vast percentage van 40 procent van de resterende termijnen van het totale contract. De hoogte van de opzeggingsvergoeding bij het opzeggen van je Private Lease-contract na het eerste jaar kan op twee wijzen berekend worden:

Berekeningswijze 1:
De opzeggingsvergoeding is een vast percentage van 40 procent van de resterende termijnen die je zonder de opzegging nog zou moeten betalen.

Berekeningswijze 2:
De opzeggingsvergoeding is het verschil tussen de totale termijnen die je hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging én de totale – hogere – termijnen die je tot dat moment had moeten betalen als je direct de overeenkomst voor de kortere duur was aangegaan. De laagste van deze twee opzeggingsvergoedingen is de opzeggingsvergoeding die je dient te betalen.

Uiteraard betaal je altijd via de manier met de laagste opzeggingsvergoeding. Na inlevering van je Private Lease-auto wordt het Private Lease-contract ontbonden. Hoe wordt de berekeningswijze van de opzeggingsvergoeding nu in de praktijk gehanteerd? Via onderstaande voorbeelden maken wij je dat verder duidelijk.

Een rekenvoorbeeld:
Je maandtermijn bedraagt € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. Je zegt op tegen het begin van de 25ste maand.

Berekeningswijze 1:
Zonder de opzegging zou je aan termijnen nog 12 maanden x € 200,- = € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt 40% van € 2.400,- = € 960,-.

Berekeningswijze 2:
Het leasetarief gebaseerd op een looptijd van 24 maanden was, ten tijde van het aangaan van jouw overeenkomst, € 250,- per maand. Het verschil in tarief dat je hebt betaald op basis van 36 maanden ten opzichte van het tarief gebaseerd op 24 maanden, is € 50,- per maand. De opzeggingsvergoeding bedraagt € 50,- x de verstreken looptijd van 24 maanden = € 1.200,-.

In dit rekenvoorbeeld is de opzeggingsvergoeding berekend op Berekeningswijze 1, € 960,-, het laagst. Dit bedrag betaal je ons. Wij ontbinden het contract zodra je de auto hebt ingeleverd.

Wordt de auto gecontroleerd op schades bij inname?

Ja, de auto wordt gecontroleerd op schades bij inname. De auto wordt gecontroleerd op:
• de aanwezigheid van papieren, sleutels, documentatie en accessoires;
• eventuele schade(s) aan binnen- en buitenkant van de auto.

Kan ik aan het einde van het contract de auto overnemen?

Ja, dat kan tot maximaal 2 maanden vóór de overnamedatum. Je stuurt voor de overnamedatum een e-mail naar wagenparkbeheer@suzukifs.nl. Vermeld hierbij:
• het kenteken;
• de gewenste overnamedatum;
• de verwachte kilometerstand op de gewenste overnamedatum.
Natuurlijk kun je ook contact opnemen met je Suzuki-dealer.

Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?

Als je komt te overlijden, wordt het contract zonder extra kosten beëindigd. Je nabestaanden kunnen het contract ook zonder extra kosten overnemen. Bij een overname wordt er een nieuwe inkomsten-lastenberekening gemaakt. Als er twee contractanten zijn, gaat het contract automatisch over naar de tweede contractant. Als uit de inkomsten-lastenberekening blijkt dat de tweede contractant het maandbedrag niet kan betalen, dan wordt het contract zonder extra kosten beëindigd. Bij beëindiging moet de auto binnewn drie maanden worden ingeleverd. Je betaalt alleen extra kosten bij beëindiging als je meer kilometers hebt gereden dan is afgesproken. Als de auto schade heeft die niet is gemeld, dan kunnen wij een eigen bedrage aan je doorbelasten.

Bekijk alle downloaddocumenten

Bekijk de Veelgestelde vragen in pdf-vorm.  Alle voorwaarden en overige downloaddocumenten vind je ook hier.

Veelgestelde vragen in pdf vorm
Voorwaarden en overige downloaddocumenten
Top
Selecteer model Sluiten
Model en uitvoering Model wijzigen
Model toevoegen
Selecteer een model via de knop hierboven.
Dealer zoeken Dealer wijzigen
Selecteer via deze link een dealer of maak gebruik van de bovenstaande velden.
Voorkeursdatum
Selecteer een gewenste datum.
Voorkeurstijd
Selecteer een gewenste tijd.
Ik wil misschien een Suzuki...
Gegevens
Vul jouw geslacht in.
Vul jouw voornaam in.
Jouw voornaam bestaat niet alleen uit alfanumerieke tekens.
Jouw voornaam bevat meer dan 50 karakters.
Jouw tussenvoegsel bestaat niet alleen uit alfanumerieke tekens.
Jouw tussenvoegsel bevat meer dan 10 karakters.
Vul jouw achternaam in.
Jouw achternaam bestaat niet alleen uit alfanumerieke tekens.
Jouw achternaam bevat meer dan 50 karakters.
Vul jouw e-mailadres in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Jouw e-mailadres bevat meer dan 100 karakters.
Vul jouw telefoonnummer in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Jouw opmerkingen bestaat niet alleen uit alfanumerieke tekens.

Als je jouw aanvraag verstuurt ga je akkoord met onze privacyverklaring. De door jou verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door jou gevraagde contact of de door jou gevraagde informatie.

Sluiten
Selecteer model Annuleren
Selecteer dealer Annuleren
Brochure aanvragen Sluiten
Ik wil misschien een Suzuki...
Uw gegevens
Vul jouw geslacht in.
Vul jouw voornaam in.
Jouw voornaam bestaat niet alleen uit alfanumerieke tekens.
Jouw voornaam bevat meer dan 50 karakters.
Jouw tussenvoegsel bestaat niet alleen uit alfanumerieke tekens.
Jouw tussenvoegsel bevat meer dan 10 karakters.
Vul jouw achternaam in.
Jouw achternaam bestaat niet alleen uit alfanumerieke tekens.
Jouw achternaam bevat meer dan 50 karakters.
Vul jouw postcode in.
Vul een geldige postcode in.
Vul jouw huisnummer in.
Alleen nummerieke waardes zijn toegestaan bij huisnummers.
Jouw toevoeging bestaat niet alleen uit alfanumerieke tekens.
Jouw huisnummer en/of toevoeging bevat meer dan 10 karakters.

Geen adres gevonden, vul een correcte postcode en huisnummer in.

Vul een correcte postcode en huisnummer in.

Uw straat bestaat niet alleen uit alfanumerieke tekens.
Uw straat bevat meer dan 100 karakters.

Vul een correcte postcode en huisnummer in.

Uw plaats bestaat niet alleen uit alfanumerieke tekens.
Uw plaats bevat meer dan 100 karakters.
Selecteer via deze {link} een dealer of maak gebruik van de bovenstaande velden.

Vul jouw e-mail en telefoonnummer in

Vul jouw e-mailadres in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Jouw e-mailadres bevat meer dan 100 karakters.
Vul jouw telefoonnummer in.
Vul een geldig telefoonnummer in.

Als je jouw aanvraag verstuurt ga je akkoord met onze privacyverklaring. De door jou verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door jou gevraagde contact of de door jou gevraagde informatie. Een dealer kan telefonisch contact opnemen.

Sluiten