BLOG

Weekend weg met de motor naar België

België is een prachtig land dat bekend staat om zijn charmante steden en adembenemende landschappen. Als motorliefhebber is er geen betere manier om dit land te verkennen dan op twee wielen. Of je nu van kronkelende wegen, offroad-avonturen of culturele stedentrips houdt, België heeft voor elke motorrijder iets te bieden.

belgie-ardennen-bouillon

Motorrijden in de Ardennen

België staat bekend om zijn schilderachtige landschappen en waar anders vind je die dan in de Ardennen. Motorrijden in de Ardennen is voor elke motorliefhebber een leuke ervaring. Deze regio biedt een combinatie van heuvelachtige landschappen, kronkelende wegen en weelderige bossen.

De Ardennen is een populaire bestemming voor motorrijders. Het gebied is namelijk tolerant voor de tweewielers en er zijn veel mogelijkheden om te overnachten, zoals campings, hotels en hostels, maar ook leuke Bed & Breakfasts. Houd er wel rekening mee dat het er vaak regenachtig is en dat de wegen minder goed zijn als in Nederland.

Brugge
Gent

Belgische steden

Toch is België meer dan alleen de Ardennen. Onze zuiderburen hebben tal van prachtige steden waar je naar toe kunt op de motor. Wat te denken van Brugge, met zijn middeleeuwse architectuur en charmante grachten echt een must-visit bestemming. Of Brussel, de hoofdstad van België, dat bekend staat om zijn chocolade, bier en wafels. Net over de Nederlandse grens ligt Antwerpen, dat beroemd is om zijn mode en diamanten, terwijl Gent een rijke geschiedenis en prachtige kastelen biedt.

Offroad motorrijden in België

Voor avontuurlijke motorrijders zijn er ook uitdagende offroad-routes te vinden in België. Uiteraard in de Belgische Ardennen, maar ook in andere regio’s kan er op het onverharde gereden worden. Het is zelfs mogelijk om heel België te doorkruisen geheel op onverharde ondergrond op legale wijze, dankzij de Trans Euro Trail (TET). Let wel op dat offroad rijden soms onderhevig is aan beperkingen en regels, dus zorg ervoor dat je je aan de lokale voorschriften houdt en respect hebt voor de natuur.

DL800DERCM3_action_97
Evenement Belgie

Motor evenementen

België kent tal van motorfiets evenementen. In het land worden geregeld evenementen voor motorliefhebbers georganiseerd. Of je nu geïnteresseerd bent in motorshows, races of toerritten, er is voor elk wat wils. Op diverse websites staan kalenders met alle data. Super leuk om een evenement in België te bezoeken en er een weekendje van te maken.

Tips voor Motorvakanties in België:

Goed om rekening mee te houden als je in België gaat motorrijden:

  • Plan je route vooraf en wees flexibel. In België wordt er vaak aan de weg gewerkt.
  • Controleer het weerbericht voordat je vertrekt, aangezien het weer in België soms wisselvallig kan zijn.
  • Draag in België altijd beschermende motorkleding. Dit is – in tegenstelling tot Nederland – verplicht.
  • Neem een veiligheidshesje mee. Je bent in België verplicht deze bij je hebben.
  • Het is toegestaan om tussen files door te rijden met de motor in België.