Vraag & antwoord: Service & garantie


Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde service & garantie vragen over Suzuki motoren. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan kijk dan in één van de andere categorieën onderaan de pagina. Of vraag het je Suzuki-dealer!

 • Garantie aanvragen kunnen enkel en alleen bij Suzuki Nederland ingediend worden door de officiële Suzuki dealer.

 • De garantieperiode op originele onderdelen en accessoires bedraagt 12 maanden.

  Voor meer informatie kan je terecht bij jouw Suzuki dealer.

 • Wanneer je onderhoud laat plegen door een niet officiële Suzuki dealer, hebben wij geen overzicht en controle meer betreffende de garantie. Je kunt dan geen aanspraak meer maken op de officiële fabrieksgarantie.

 • Indien je onverhoopt in het buitenland – bijvoorbeeld tijdens je vakantie – wordt geconfronteerd met een garantiereparatie, dan kan de lokale Suzuki dealer dit in principe claimen. Indien je desondanks toch de rekening krijgt gepresenteerd, vraag dan om een gespecificeerde factuur. Na terugkomst in Nederland kan je doorgaans deze reparatiekosten alsnog claimen bij je Suzuki dealer. Dit geldt uitsluitend voor defecten die invloed hebben op de bedrijfszekerheid en/ of de veiligheid van je motorfiets. Vind een Suzuki-dealer bij jouw in de buurt.

 • Bij je motorfiets wordt een onderhouds/garantieboekje geleverd dat, voorzien van een garantieregistratiekaart, dient als garantiebewijs. In dit boekje staan alle garantievoorwaarden aangegeven. Vanaf 1 januari 2011 geven wij drie jaar garantie nieuwe Suzuki motorfietsen. Heb je geen garantiekaart? Neem dan contact op met je dealer.

 • Veiligheid, betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel bij Suzuki. Het komt wel eens voor dat sommige modellen worden aangepast om de veiligheid en betrouwbaarheid van verschillende modellen te verbeteren. Je Suzuki dealer neemt telefonisch of via een brief contact met je op. Ook kan je de Suzuki dealer raadplegen of er modificaties op jouw tweedehands/ oudere motorfiets van toepassing zijn. Modificaties en aanpassingen die de veiligheid van je motorfiets vergroten, worden kosteloos uitgevoerd door de Suzuki dealer. Voor controle heeft de Suzuki dealer wel het framenummer/VIN van je motorfiets nodig. Dit is alleen van toepassing bij officieel door Suzuki Nederland geïmporteerde motorfietsen. De modificaties of aanpassingen worden alleen uitgevoerd door officiële Suzuki dealers.

 • Niet originele Suzuki- onderdelen kunnen van invloed zijn op de fabrieksgarantie en de productaansprakelijkheid. De officiële Suzuki dealers staan alleen garant voor originele Suzuki onderdelen en accessoires in verband met de bedrijfszekerheid en veiligheid van uw motorfiets.

 • Indien je vragen hebt over het bouwjaar van jouw motorfiets kan je terecht bij de officiële Suzuki dealer. Deze kan het bouwjaar van jouw motorfiets voor jou opzoeken.

 • Het framenummer kan je vinden op het balhoofd van jouw motorfiets. Afwijkende punten kan je terug vinden in het instructieboekje. Indien je het framenummer niet kunt vinden, kan je contact opnemen met je officiële Suzuki dealer.

 • Je kunt het kleurnummer vinden in het onderhoudsboekje van jouw motorfiets (indien deze is ingevuld door uw Suzuki dealer). Je Suzuki dealer kan ook het kleurnummer voor je achterhalen aan de hand van het framenummer. Voor meer informatie kan je terecht bij je dichtstbijzijnde Suzuki dealer.

 • Je kunt de Nederlandstalige gebruikershandleiding of instructieboekje voor je Suzuki motorfiets, voor modellen t/m 2016, vinden op de Handleidingen-downloadpagina.
  Gebruikershandleidingen van modellen voor 2016 kun je op de downloadpagina als artikelnummer terugvinden om bij een officiële Suzuki dealer te bestellen.

Bekijk ook de meest gestelde vragen over: