BLOG

De Mooiste Motorroutes van Nederland

Ontdek het prachtige Nederlandse landschap op je Suzuki

Nederland mag dan een klein landje zijn, het heeft een verrassend divers landschap en talloze adembenemende motorroutes om te ontdekken op je Suzuki motor. Als je op zoek bent naar de perfecte route voor een zonnige zondagmiddag of een meerdaagse motorvakantie, lees dan deze blog. Hier delen we een aantal van de mooiste motorroutes in Nederland, dus stap op je Suzuki en geniet van de prachtige Nederlandse natuur!

De Veluwe en IJsselroute

Afstand: 175 km
Duur: 4-5 uur

Deze prachtige route neemt je mee langs enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Nederland. Beginnend bij de Posbank, met zijn adembenemende uitzichten en schilderachtige slingerwegen, trekt de tocht verder naar de sfeervolle Achterhoek. Hier doorkruis je de schaduwrijke binnenwegen en pittoreske dorpjes, waar je volop gelegenheid hebt om even te stoppen bij gezellige restaurants en rustige parkeerplaatsen.

Vanuit Overijssel maak je een sierlijke bocht terug naar Gelderland, waarbij je langs de stad Deventer komt. Eenmaal bij Olst, steek je met het pontje de IJssel over en volg je de indrukwekkende IJsseldijk, die je langs een uitgestrekt en uniek landschap voert.

De route eindigt met een ontspannende rit door de Veluwe, waarbij je de mogelijkheid hebt om door Loenen en Eerbeek te rijden of om nog een keer de Posbank te bezoeken voor wat extra plezier. Uiteindelijk keer je terug naar Arnhem, waarbij je kunt kiezen tussen verschillende wegen om je avontuur af te sluiten.

Kasteel Hoensbroek © Shutterstock-min

Kasteel Hoensbroek © Shutterstock-min

De Limburgse Kastelenroute

Afstand: 160 km
Duur: 3-4 uur

De Limburgse Kastelenroute is een betoverende motorroute van ongeveer 160 kilometer die je meeneemt door Zuid-Limburg. De route begint in Born en brengt je langs tal van historische kastelen, sfeervolle dorpjes en adembenemende vergezichten om vervolgens te eindigen in Echt.

De route brengt je onder andere langs Kasteel Hoensbroek. Dit indrukwekkende kasteel is een van de grootste en best bewaarde kastelen van Nederland. Verder is Kasteel Valkenburg een van de hoogtepunten van de route. Gelegen op een heuvel in het gezellige stadje Valkenburg, biedt dit kasteelruïne een prachtig uitzicht over de omgeving. Als je bij het Drielandenpunt bent aangekomen kun je genieten van het uitzicht bij de samenkomst van de grenzen van Nederland, België en Duitsland. Ook kun je het nabijgelegen Labyrint Drielandenpunt opzoeken voor wat extra avontuur. Tot slot ga je via Maastricht weer richting het eindpunt in Echt. In Maastricht kun je het indrukwekkende Vrijthof bezoeken, struinen door de charmante straatjes en genieten van de lokale specialiteiten in een van de vele restaurants.

Friese route
Friese route

De Friese Elfstedenroute

Afstand: 230 km
Duur: 5-6 uur

De Friese Elfstedenroute is een historische route die je meeneemt langs de elf steden van Friesland, net zoals de beroemde Elfstedentocht. Met een afstand van 230 kilometer is deze route ideaal voor een weekendtrip als je zelf niet in de omgeving woont. De route start en eindigt dus in Leeuwarden, waarbij je onderweg de steden Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum tegenkomt. Je kunt ervoor kiezen om in een paar van deze steden even een stop te maken om een kijkje te nemen. Enkele bezienswaardigheden in deze route die zeker de moeite waard zijn zijn de Oldehove in Leeuwarden, Sneek Waterpoort en het Jopie Huisman museum in Workum. Tussen al deze steden door kun je genieten van de unieke waterlandschappen en de Friese cultuur terwijl je op je Suzuki rijdt.

De Route Den Oever

Afstand: 165 km
Duur: 3-4 uur

Deze route kenmerkt zich door de combinatie van prachtige kustlandschappen, historische vissersdorpjes en slingerende dijk- en polderwegen langs het IJsselmeer en de Noordzee. Onderweg geniet je van weidse uitzichten, unieke natuurgebieden en de frisse zeelucht.

Het start- en eindpunt van de route is Den Oever. In dit sfeervolle vissersdorp kun je een bezoek brengen aan de haven of de indrukwekkende Afsluitdijk verkennen. Vervolgens brengt de route je langs het IJsselmeer richting Alkmaar. Deze stad staat bekend om de oude kaasmarkt en is een ideale om even te pauzeren. Vervolgens ga je weer naar het noorden langs de Hondsbossche Zeewering, waar je kunt genieten van het uitzicht over de Noordzee en eventueel een strandstop kunt maken. Tot slot ga je via Den Helder weer terug naar Den Oever, waarbij je bij Den Helder er nog voor kunt kiezen om met de veerboot naar waddeneiland Texel te gaan.