Ecstar Motorolie

Ecstar-motorolie voor ‘uitzinnige’ prestaties

Motorolie speelt een belangrijke rol in een motorblok. Het zorgt dat onderdelen soepel over elkaar glijden, het voert vuil en warmte af en het voorkomt corrosie. Geen gemakkelijke taak, want moderne motorblokken leveren hoge prestaties. Daardoor kan olie enorm heet worden en moet het hoge vlaktedrukken weerstaan. Daar is een goede kwaliteit motorolie voor nodig: Ecstar.

De kwaliteit van motorolie wordt bepaald door het gekozen mengsel van basisoliën en het additievenpakket. Deze additieven verbeteren bepaalde specifieke eigenschappen van de olie en zijn soms zelfs specifiek op een bepaald motorblok afgestemd.

Suzuki Ecstar

De juiste kwaliteit olie heeft een grote invloed op de levensduur en op de prestaties van een motorblok. Twee zaken die voor een hightech motorfabrikant als Suzuki enorm belangrijk zijn. Suzuki ontwikkelt dan ook al sinds de jaren tachtig zijn eigen motorolie om ervoor te zorgen dat het merk over olie beschikt die optimaal op zijn motorenontwikkeling is afgestemd. Deze olie kreeg de naam ‘Ecstar’, omdat het de ‘ster’ is die Suzuki leidt naar ‘ecstatic’ (uitzinnige) prestaties. De Ecstar-olie was voorheen alleen in Japan te koop, maar is sinds 2015 wereldwijd verkrijgbaar.

Drie flessen motorolie.jpeg

Ultieme formule

Ecstar-olie wordt op een milieuvriendelijke manier samengesteld, zodat ook toekomstige generaties van onze leefomgeving kunnen genieten. Door de samenstelling van kwalitatief hoogwaardige, synthetische olie en additieven overtreft Ecstar-olie conventionele producten op het gebied van wrijving, het schoonhouden van de motoronderdelen en de thermische stabiliteit. Daardoor biedt Ecstar-olie optimale bescherming en zorgt het voor een opmerkelijk laag brandstofverbruik. 

Ecstar logo.jpeg
4 flessen ecstar.jpeg

Voordelen

De Ecstar-motorolie is ontwikkeld voor optimale prestaties van jouw Suzuki. Dat merk je bijvoorbeeld aan een goede koude start, een soepel lopend motorblok en een uitmuntend schakelgedrag. Je merkt het ook aan het brandstofverbruik, dat tot 5 procent lager ligt dan bij standaard motorolie. Op de lange termijn merk je het aan een langere levensduur, omdat Ecstar-olie het inwendige van je motor goed schoon houdt, de temperatuurhuishouding van je motor optimaliseert en uitstekende bescherming biedt tegen corrosie.

Assortiment

Ecstar biedt keuze uit twee verschillende soorten motorolie. 

Een semi-synthetische motorolie: de Ecstar Advanced (R7000). Deze motorolie heeft een hogere weerstand tegen afschuiving (shear). Daardoor biedt de olie een uitstekende bescherming van motoronderdelen en versnellingsbaktandwielen.

En een volledig synthetische motorolie voor wie het allerbeste voor zijn motorblok wil: de Ecstar Premium (R9000). Deze topolie heeft zorgt voor ultieme bescherming in de zwaarste omstandigheden. Ecstar Premium garandeert optimale prestaties, een soepel schakelgedrag en een laag brandstofverbruik.

Catalogus Ecstar