BLOG

De top 10 vakantiebestemmingen voor motorrijders

Top 10 motorvakantie bestemmingen

Er is geen beter gevoel dan de vrijheid van de open weg, het geluid van je Suzuki motor en het landschap dat aan je voorbij trekt. Als motorrijder ken je de opwinding van een nieuw avontuur dat bij elke bocht op de loer ligt. Daarom hebben we de top 10 vakantiebestemmingen samengesteld voor motorrijders, allemaal perfect voor een onvergetelijke rit met je trouwe Suzuki.

Alpen 4
Reizen-Ardennen_3

De Ardennen, België

Afstand van Utrecht: 300 km, 3 uur rijden

De glooiende heuvels en beboste valleien van de Belgische Ardennen vormen een prachtig decor voor elke motorrit. De talloze bochtige wegen en de adembenemende natuur maken het de perfecte bestemming voor motorrijders die van een uitdaging houden.

Meer informatie over de Ardennen: https://www.visitardenne.com/nl/het-beste-van-de-ardennen/hoogtepunten

De Eifel, Duitsland

Afstand van Utrecht: 340 km, 3,5 uur rijden

Net over de Duitse grens vind je de Eifel, een regio bekend om zijn slingerende wegen en prachtige uitzichten. Met de Nürburgring in de buurt is het een droombestemming voor elke motorliefhebber.

Meer informatie over de Eifel: https://www.eifel.info/nl

Eifel_2
Luxemburg

Luxemburg

Afstand van Utrecht: 400 km, 4,5 uur rijden

Het kleine groothertogdom Luxemburg biedt schilderachtige routes door bossen, langs kastelen en charmante dorpjes. De goed onderhouden wegen en de lage benzineprijzen zijn extra bonussen.

Meer informatie over Luxemburg: https://www.visitluxembourg.com/nl/ .

De Moezel, Duitsland

Afstand van Utrecht: 380 km, 4 uur rijden

Volg de bochtige wegen langs de rivier de Moezel, met zijn wijngaarden, kastelen en pittoreske dorpjes. De Moezelregio is een waar paradijs voor motorrijders.

Meer informatie over de Moezel: https://www.rlp-tourismus.com/nl/vakantieregios/moezel-regio

Moezel
Normandie

Noord-Frankrijk

Afstand van Utrecht: 350 km, 4 uur rijden

Noord-Frankrijk biedt een variëteit aan landschappen, van de ruige kustlijnen van Normandië tot de glooiende heuvels van de Champagne-regio. Elke route belooft een uniek avontuur.

Meer informatie over Noord-Frankrijk: https://www.frankrijkvakantieland.nl/vakantiegebieden-frankrijk/departementen/noord-frankrijk/

Sauerland, Duitsland

Afstand van Utrecht: 300 km, 3,5 uur rijden

Bekend om zijn bochtige wegen en uitgestrekte bossen, is Sauerland een must-visit voor elke motorrijder. Of je nu een ervaren rijder bent of een beginner, er is voor elk wat wils.

Meer informatie over Sauerland: https://nl.sauerland.com/

Sauerland
Vogezen

Vogezen, Frankrijk

Afstand van Utrecht: 600 km, 6 uur rijden

De Vogezen, gelegen in het oosten van Frankrijk, zijn een uitstekende keuze voor motorrijders die van bochtige bergwegen en prachtige uitzichten houden.

Meer informatie over de Vogezen: https://www.devogezen.nl/

Harz

Harz, Duitsland

Afstand van Utrecht: 450 km, 5 uur rijden

De Harz is een middelgebergte in het noorden van Duitsland. Dit gebied is beroemd om zijn diversiteit aan landschappen, van beboste heuvels tot diepe valleien. De vele bochtige wegen maken het een ideale bestemming voor een motorvakantie.

Meer informatie over Harz: https://nl.harzinfo.de/

Yorkshire Dales, Verenigd Koninkrijk

Afstand van Utrecht: 720 km, 7,5 uur rijden (inclusief de veerboot)

Je moet even de veerboot nemen om het adembenemende Yorkshire Dales te verkennen, maar dat is zeker de moeite waard. Deze regio staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, kronkelende wegen en gastvrije pubs, wat het een ideale bestemming voor motorrijders maakt.

Meer informatie over Yorkshire Dales: https://www.yorkshiredales.org.uk/

Engeland 2
Alpen

De Alpen, Zwitserland

Afstand van Utrecht: 850 km, 9 uur rijden

Last but not least, de majestueuze Zwitserse Alpen. Van bochtige bergpassen tot panoramische uitzichten, de Alpen bieden een onvergetelijke ervaring voor elke motorrijder. Hoewel het een lange rit is, is de bestemming zeker de moeite waard.

Meer informatie over de Alpen: https://www.anwb.nl/vakantie/inspiratie/de-mooiste-plekken-in-de-alpen

Of je nu de voorkeur geeft aan bochtige bergpassen, rustige kustroutes of de vrijheid van de open weg, deze bestemmingen hebben voor elk wat wils. De afstanden en reistijden zijn slechts benaderingen, dus vergeet niet om voldoende pauzes te nemen en te genieten van de reis samen met je Suzuki!