BLOG

A2-rijbewijs

Suzuki_A2-rijbewijs

Alles wat je moet weten over het A2 motorrijbewijs

Het A2 rijbewijs is een populaire keuze voor degenen die net zijn begonnen met rijden en nog niet in aanmerking komen voor een A rijbewijs. In deze blog gaan we dieper in op wat het A2 rijbewijs precies inhoudt, welke motoren geschikt zijn voor dit type rijbewijs en meer!

Wat houdt het A2 rijbewijs in?
Het A2 rijbewijs is een rijbewijs voor motorrijders dat een beperkt vermogen toestaat. Met dit rijbewijs mag je rijden op middelzware motoren. Om het A2 rijbewijs te behalen moet je een theorie-examen en een praktijkexamen afleggen bij het CBR. Het theorie-examen kan je doen vanaf 17 jaar, maar dit is maar 1,5 jaar geldig. Vanaf je 20e mag je rijles nemen en op rijexamen. Na het behalen van het A2 rijbewijs mag je op de openbare weg rijden met een A2 motorfiets. Het dragen van beschermende motorkleding en een helm is verplicht tijdens het rijden.

Suzuki_A2-rijbewijs_2

Het A2 rijbewijs is bedoeld voor beginnende motorrijders die de ervaring willen opdoen voordat ze overstappen naar het onbeperkte A-rijbewijs. Daarnaast is het A2 rijbewijs ook bedoeld voor motorrijders die nog jonger zijn dan 21 jaar, de minimale leeftijd voor het A-rijbewijs, waarbij je dus alle zware motoren mag besturen. Als je minimaal 21 jaar oud bent en je het A2 rijbewijs 2 jaar in bezit hebt mag je overstappen naar het A-rijbewijs.

In ons blogartikel over het motorrijexamen gaan we dieper in op wat er allemaal komt kijken bij het examen en delen we tips om met vertrouwen het examen in te gaan.

Op welke motoren mag je rijden met het A2 rijbewijs?

Met het A2 rijbewijs mag je rijden op een motorfiets met een maximaal vermogen van 35 kilowatt (kW) of 48 pk. Suzuki heeft verschillende motoren voor motorrijders met een A2 rijbewijs. Zo is de motorscooter Suzuki Burgman 400 direct geschikt. Daarnaast zijn er een aantal middelzware motoren die A2 geschikt te maken zijn door de Suzuki-dealer. Deze 35 KW aanpassing is gratis als je een nieuwe Suzuki motor koopt. Zo kun je direct op je favoriete Suzuki model gaan rijden. Grote voordelen zijn dat deze ombouw van buitenaf niet te zien is en als je de vereiste rijervaring hebt, kan de Suzuki-dealer je motor zijn volle vermogen weer teruggeven.

Heb je al een Suzuki motorfiets die je om wil zetten in vermogen? Neem dan contact op met de dealer over de mogelijkheden.

We hebben de Suzuki motoren die geschikt zijn voor A2 rijbewijs voor je op een rijtje gezet:

Adventure Sport

Street

Scooter

BEKIJK DE SUZUKI RIDE OUT AFLEVERING VAN LIES ZHARA OVER HAAR GSX-8S IN 35 KW UITVOERING