Winterbanden voor je Suzuki
Kies voor extra veiligheid!

Winterbanden voor je Suzuki

Meer grip op de weg tijdens het herfst- en winterseizoen met winterbanden.

Veilig de winter door met onze winterbanden

Wat voor winter het ook wordt; winterbanden zijn veiliger. Onder winterse en herfstachtige omstandigheden verlies je al gauw grip op de weg waardoor je een langere remweg hebt. Winterbanden voorkomen dit.

Of het nu een zachte of strenge winter wordt, winterbanden zijn écht nodig. Moderne technieken als rembekrachtiging, ABS en ESP werken namelijk pas optimaal bij voldoende grip. Door hun speciale rubbersamenstelling behouden winterbanden bij lagere temperaturen (7 graden Celcius en lager) hun optimale rijeigenschappen. Zelfs bij regen, ijzel en sneeuw bewijzen winterbanden hun nut. Kortom: winterbanden zijn gewoon veiliger. En de Suzuki-dealer heeft voor elk Suzuki-model passende winterbanden. 

Wist je dat?
 • Winterbanden je remweg drastisch verkorten bij sneeuw maar ook bij regen?

 • In veel Europese landen winterbanden verplicht zijn bij winterse omstandigheden?

 • Winterbanden een ander profiel hebben waardoor sneeuw en regen veel beter wordt afgevoerd, hierdoor heb je veel meer grip op de weg.

 • Bij gebruik van winterbanden je zelfs 2x zo lang met je zomerbanden doet?

Veelgestelde vragen

 • De monteur is ongeveer 60 minuten bezig met het wisselen de banden. Heb je een complete set winterbanden, dus inclusief velgen, dan is de monteur ongeveer 30 minuten bezig. Klaar terwijl je wacht met een kop koffie of thee dus!

  Wij raden aan om deze afspraak direct te combineren met de Suzuki Wintercheck. De monteur controleert je Suzuki dan voor €14,95 op 18 essentiële punten.

 • In Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland loop je de kans op een boete bij het niet hebben van winterbanden. Daarnaast kan het niet gebruiken van winterbanden een rol spelen bij de aansprakelijkheid bij een aanrijding. In het ergste geval krijg je een deel van je (letsel)schade niet vergoed omdat je medeaansprakelijk bent vanwege het rijden op ongeschikte banden.

 • Model Bandenmaat
  Celerio Vredestein 165/65R14

  In landen waar de winterse omstandigheden relatief mild zijn, zoals in Nederland, zijn All seasonbanden een goede optie. Deze banden vormen een compromis tussen zomer- en winterbanden en zijn vooral geschikt als de auto weinig kilometers maakt.

  Ten opzichte van winterbanden leveren All seasonbanden beduidend mindere prestaties bij sneeuw of regen. Wanneer je veel kilometers maakt of er een sportieve rijstijl op nahoudt raden wij altijd aan om te wisselen tussen zomer- en winterbanden. Dit is tevens de meest veilige optie.

  De prijzen van All seasonbanden zijn exclusief velgen. Dit is omdat de banden worden gemonteerd op de huidige velgen van jouw Suzuki. Hierdoor duurt de afspraak ook iets langer dan wanneer je een volledige set (winter)banden koopt. Daarnaast zijn de prijzen van toepassing bij aanschaf van een nieuwe Suzuki. Wil je All-seasonbanden op jouw huidige Suzuki? Vraag bij uw Suzuki dealer naar de mogelijkheden en actuele prijzen.

  All seasonbandensets (bevat: 4 stuks banden)
  Prijzen zijn inclusief montage, ventiel en balanceren. Exclusief verwijderingsbijdrage. Dealer wordt eigenaar van de originele (nieuwe) banden. Prijzen zijn geldig zolang de voorraad strekt.

 • Model Bandenmaat
  Celerio Yokohama 165/65R14

  Wij hebben voor jou al de juiste set Yokohama winterbanden samengesteld! De winterbanden kunnen hierdoor gemakkelijk en snel worden gemonteerd op jouw Suzuki. Anders dan bij All seasonbanden want die worden meestal gemonteerd op de huidige velgen.

  Zie hieronder de gunstige prijzen voor een complete set winterbanden voor je Suzuki.

  Winterbandensets (bevat: 4 stuks banden/velgen/indien van toepassing TPMS)
  Prijzen zijn inclusief montage, ventiel en balanceren. Exclusief verwijderingsbijdrage. Prijzen zijn geldig zolang de voorraad strekt.

Maak eenvoudig online een afspraak voor het omwisselen van je banden.