*Winterbanden* voor je Suzuki
Kies voor extra veiligheid!

Winterbanden voor je Suzuki

Meer grip op de weg tijdens het herfst- en winterseizoen met winterbanden.

Veilig de winter door met onze winterbanden

Wat voor winter het ook wordt; winterbanden zijn veiliger. Onder winterse en herfstachtige omstandigheden verlies je al gauw grip op de weg waardoor je een langere remweg hebt. Winterbanden voorkomen dit.

Of het nu een zachte of strenge winter wordt, winterbanden zijn écht nodig. Moderne technieken als rembekrachtiging, ABS en ESP werken namelijk pas optimaal bij voldoende grip. Door hun speciale rubbersamenstelling behouden winterbanden bij lagere temperaturen (7 graden Celcius en lager) hun optimale rijeigenschappen. Zelfs bij regen, ijzel en sneeuw bewijzen winterbanden hun nut. Kortom: winterbanden zijn gewoon veiliger. En de Suzuki-dealer heeft voor elk Suzuki-model passende winterbanden. 

Wist je dat?
 • Winterbanden je remweg drastisch verkorten bij sneeuw maar ook bij regen?

 • In veel Europese landen winterbanden verplicht zijn bij winterse omstandigheden?

 • Winterbanden een ander profiel hebben waardoor sneeuw en regen veel beter wordt afgevoerd, hierdoor heb je veel meer grip op de weg.

 • Bij gebruik van winterbanden je zelfs 2x zo lang met je zomerbanden doet?

Veelgestelde vragen

 • Zomerbanden bieden juist meer grip bij hoge temperaturen. Naast een zachter rubber hebben winterbanden ook een speciaal bandenprofiel. Het profiel heeft extra inkepingen die zich vastbijten in de sneeuw en zorgen voor een beter afvoer van sneeuw en water. Daardoor heb je meer grip op de weg en een kortere remweg.

 • In landen waar de winterse omstandigheden relatief mild zijn, zoals in Nederland, zijn All seasonbanden een goede optie. Deze banden vormen een compromis tussen zomer- en winterbanden en zijn vooral geschikt als de auto weinig kilometers maakt.

  Ten opzichte van winterbanden leveren All seasonbanden beduidend mindere prestaties bij sneeuw of regen. Wanneer je veel kilometers maakt of er een sportieve rijstijl op nahoudt raden wij altijd aan om te wisselen tussen zomer- en winterbanden. Dit is tevens de meest veilige optie.

  De prijzen van All seasonbanden zijn exclusief velgen. Dit is omdat de banden worden gemonteerd op de huidige velgen van jouw Suzuki. Hierdoor duurt de afspraak ook iets langer dan wanneer je een volledige set (winter)banden koopt. Daarnaast zijn de prijzen van toepassing bij aanschaf van een nieuwe Suzuki. Wil je All-seasonbanden op jouw huidige Suzuki? Vraag bij je Suzuki dealer naar de mogelijkheden en actuele prijzen.

 • In Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland loop je de kans op een boete bij het niet hebben van winterbanden. Daarnaast kan het niet gebruiken van winterbanden een rol spelen bij de aansprakelijkheid bij een aanrijding. In het ergste geval krijg je een deel van je (letsel)schade niet vergoed omdat je medeaansprakelijk bent vanwege het rijden op ongeschikte banden.

 • Gebruik winterbanden bij 7 °C of lager. Dit is meestal wanneer de ‘r’ in de maand zit, maar houd zeker de weersvoorspellingen in de gaten want tegenwoordig is dat niet vanzelfsprekend. Gebruik zomerbanden bij +7 °C.

 • De monteur is ongeveer 60 minuten bezig met het wisselen de banden. Heb je een complete set winterbanden, dus inclusief velgen, dan is de monteur ongeveer 30 minuten bezig. Klaar terwijl je wacht met een kop koffie of thee dus!

  Wij raden aan om deze afspraak direct te combineren met de Suzuki Wintercheck. De monteur controleert je Suzuki dan voor €19,95 op 18 essentiële punten.

 • Wanneer je bandenspanning te hoog of te laag is, heb je niet alleen minder grip op de weg, ook zullen je banden hierdoor sneller slijten. Vanaf 2014 zijn Suzuki’s uitgerust met TPMS sensoren. Mocht de spanning van een band te laag of te hoog zijn, dan krijg je via het dashboard een signaal. Slijtage aan de buitenzijde van het loopvlak (op de schouders) van je band kan duiden op een te lage bandenspanning. Buitensporige bandenslijtage van het middelste gedeelte van het loopvlak kan duiden op een te hoge bandenspanning. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning. Minimaal één keer in de twee maanden, maar het liefst iedere maand.

 • Er geldt een wettelijk minimale profieldiepte van 1,6 mm. Het is aan te bevelen om zomerbanden al bij 2 mm te vervangen, winterbanden zelfs al bij een profieldiepte van 4 millimeter. Wanneer de 1,6 mm is bereikt, zie je dat aan de slijtageindicator in het profiel van de band. Dit zijn kleine rubberen blokjes in de hoofdgroeven van de band. Wanneer die gelijk staan met het profiel, weet je dat de band aan vervanging toe is en riskeer je zelfs een boete van de politie.

 • Je kunt natuurlijk altijd even langs de Suzuki-dealer om het profiel te laten opmeten, maar je kan dit ook zelf doen met een 1 euro munt. Zet de munt tussen de groeven van je band. Is het gouden randje van de munt nog zichtbaar? Dan is de band aan vervanging toe. Bij een winterband kun je hetzelfde doen, maar dan met een 2 euro munt en dan mag de zilveren buitenrand niet boven de groef uitsteken.

Maak eenvoudig online een afspraak voor het omwisselen van je banden.

Lees ook onze Blogs over banden