Radar Brake Support (RBS)

RBS biedt extra veiligheid, waardoor jij zorgeloos achter het stuur kunt zitten.

Wat is Radar Brake Support?

Radar Brake Support (RBS) met de 4 functies Waarschuwing, Automatisch licht remmen, Remassistent en Automatisch remmen biedt maximale veiligheid. Het systeem waarschuwt als een aanrijding dreigt met een voorligger die vaart mindert of plotseling remt.

Maar dat is nog niet alles, want als je zelf niet hard genoeg remt, dan zal RBS automatisch harder remmen, zo nodig met het maximale remvermogen. Bepaalt RBS dat een botsing onvermijdelijk is, dan remt het systeem zelfstandig om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen daarvan in elk geval te beperken.

Welke Suzuki’s zijn leverbaar met Radar Brake Support?

Radar Brake Support kent 4 functies

Radar Brake Support (RBS) biedt extra veiligheid, waardoor jij zorgeloos achter het stuur kunt stappen.

1. Waarschuwing

Boven snelheden van ongeveer 5 km/u detecteert het systeem voorliggers. Als er een kans op een aanrijding bestaat, waarschuwt het systeem de bestuurder om te remmen. Het moment waarop de waarschuwing wordt gegeven, kan worden ingesteld.

Suzuki radar brake support waarschuwing stap1

2. Automatisch licht remmen

Als de RBS denkt dat er kans is op een aanrijding, zal het systeem licht remmen. Zo word je door de RBS gewaarschuwd om zelf te remmen (alleen op Vitara en Baleno).

Suzuki radar brake support automatisch licht remmen stap2

3. Remassistent

Als er een voorligger wordt gedetecteerd en de kans op een aanrijding is erg groot, dan vergroot het systeem de remkracht tijdens de noodstop en helpt zo de aanrijding te voorkomen of de ernst ervan te beperken.

Suzuki radar brake support remassistent stap3

4. Automatisch remmen

Als er een voorligger wordt gedetecteerd en het systeem stelt vast dat er een grote kans is op een aanrijding, worden de remmen automatisch geactiveerd om de aanrijding te voorkomen of de ernst ervan te beperken.

Suzuki radar brake support automatisch remmen stap4

Zie voor een volledige uitleg van deze veiligheidssystemen en het juiste gebruik ervan het instructieboek van je Suzuki!