Testverslag

Test: Suzuki Swift door Autoreview

Review Suzuki Swift (2024): is dit echt de betaalbare auto waarop Nederland zit te wachten?

Het aanbod aan betaalbare auto’s wordt steeds schraler. Maar de Suzuki Swift gaat gewoon door. Met gunstige prijzen en veel uitrusting kon de nieuwe Swift weleens klanten uit duurdere klassegenoten als kleinere stadsauto’s gaan weglokken.

Dit vindt Gert Wegman van Autoreview van de nieuwe Swift:

"Hoewel de nieuwe Suzuki Swift minder pijn aan de ogen doet dan verwacht, vind ik het nog altijd geen schoonheid. Maar objectief gezien is er maar weinig mis mee. Met zijn prijs zit-ie tussen de duurdere A-segmenters en goedkoopste B-segmenters in, met een uitrusting waar je u tegen zegt. En gezien de buitenmaten is de ruimte evenmin verkeerd. Bovendien biedt de Swift meer comfort dan ooit.

Tegelijkertijd is-ie wat minder speels dan voorheen. Op een bochtig traject provoceert hij je eigenlijk nooit om het gaspedaal wat dieper in te trappen. Doe je dat toch, dan blijkt-ie tieriger dan hij in eerste instantie lijkt.

Bestel de nieuwe Swift in één van de vele leuke kleuren en je stapt elke dag met plezier in. Niet in het minst vanwege de wetenschap dat de auto je de kop niet zal kosten en dat-ie je tot in lengte van jaren trouw blijft. De eerste zes jaar/150.000 kilometer garandeert de fabriek dat zelfs. En zo niet, dan zijn de kosten voor de Japanners.*

review-suzuki-swift-2024-be4c28
Nieuwe_Swift_dashboard
Nieuwe_Swift_display