Swift Allgrip
Persbericht

Swift Allgrip

Suzuki breidt het modellengamma van de Swift uit met de Suzuki Swift AllGrip met slimme vierwielaandrijving.

VOOR ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN: DE SUZUKI SWIFT ALLGRIP

Tegelijkertijd met het begin van de herfst breidt Suzuki het modellengamma van de Swift uit met de avontuurlijkste Swift tot nu toe: de Suzuki Swift AllGrip met slimme vierwielaandrijving.

  • Efficiënte AllGrip Auto vierwielaandrijving
  • Bodemspeling van 140 mm (+25mm)
  • Leeggewicht van slechts 935 kilogram
  • Per direct te bestellen vanaf 19.899 euro

AllGrip Auto

Efficiënt als het kan, grip als de situatie erom vraagt. De Suzuki Swift AllGrip is uitgerust met AllGrip Auto. Onder normale omstandigheden zijn alleen de voorwielen aangedreven. Zo rijdt de auto bij normaal gebruik zo zuinig mogelijk. Verliezen de voorwielen grip, dan wordt volledig automatisch de aandrijving over alle vier de wielen verdeeld. Zelfs bij moeilijke weersomstandigheden, bij glad wegdek door bijvoorbeeld sneeuw en bij onverharde wegen houdt de auto op deze manier volop grip. Ook het wegrijden met een aanhanger op een gladde ondergrond gaat zo heel gecontroleerd. De Swift AllGrip staat 25 millimeter hoger op zijn wielen dan de voorwielaangedreven varianten van de Swift. Dit geeft de auto een bodemspeling van 140 millimeter, wat prettig is op onverharde wegen.

Smart Hybrid

De Swift AllGrip is leverbaar in twee verschillende uitvoeringen, de Select 1.2 Smart Hybrid AllGrip en de Stijl 1.2 Smart Hybrid AllGrip. Beide uitvoeringen beschikken over Suzuki’s Smart Hybrid-systeem. Dit hybridesysteem maakt gebruikt van een startgenerator en een lithium-ion-accu die de 1,2 liter viercilinder benzinemotor bijstaan. Het resultaat is een gemiddeld verbruik van slechts 4,4 liter / 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 101 gram per kilometer (NEDC 2.0). De Select 1.2 AllGrip beschikt onder meer over een 7 inch groot display (geschikt voor Apple CarPlay en Android Auto), stoelverwarming, een achteruitrijcamera, 16 inch lichtmetalen wielen en mistlampen voor. De Stijl 1.2 AllGrip voegt daar onder meer nog eens geregelde airconditioning, adaptieve cruise control, LED-koplampen en Suzuki Safety System aan toe.

Direct te bestellen

De avontuurlijkste Swift ooit is per direct te bestellen en leverbaar vanaf 19.899 euro voor de Swift Select 1.2 Smart Hybrid AllGrip. Het topmodel, de Swift Stijl 1.2 Smart Hybrid AllGrip, is beschikbaar vanaf 21.199 euro. De prijzen van de voorwielaangedreven Swift beginnen bij 16.799 euro of 269 euro per maand met Suzuki Private Lease (op basis van een looptijd van 48 maanden, met 10.000 kilometer per jaar).

Andere modellen

Rust en zelfvertrouwen, in álle situaties. Dat is de gedachte achter AllGrip-vierwielaandrijving van Suzuki. Met de toevoeging van de Suzuki Swift AllGrip aan het modellengamma is bovendien elke nieuwe Suzuki leverbaar met AllGrip-vierwielaandrijving. AllGrip Auto is leverbaar op de Suzuki Ignis en Suzuki Swift. AllGrip Select, met instelbare rijstanden, is leverbaar op de Suzuki Vitara en Suzuki S-Cross. Het meest uitgebreide AllGrip-systeem, AllGrip Pro met inschakelbare lage gearing, is standaard op de Suzuki Jimny.

Vianen, 23 september 2019