Persbericht

Suzuki Nederland opnieuw naamsponsor Stichting Suzuki Rhino Club

Steun voor nieuw neushoornproject in Kenia

Suzuki Nederland tekent een nieuwe sponsorovereenkomst met de Stichting Suzuki Rhino Club. BV NIMAG, de Nederlandse importeur van Suzuki auto’s, motoren en buitenboordmotoren steunt hiermee meerdere projecten ter bescherming van de zwarte neushoorn in Oost-Afrika.

  • Suzuki Nederland steunt Stichting Suzuki Rhino Club sinds 2004
  • Nieuwe projecten omvatten onder meer educatieprogramma en nieuw fokprogramma in Kenia
  • Project in Tanzania, Mkomazi, succesvol overgedragen aan Tanzaniaanse overheid
  • BV NIMAG en Suzuki dealerorganisatie nemen plaats in bestuur van Stichting Suzuki Rhino Club

Suzuki en de neushoorn

Suzuki heeft vanuit de historie een speciale band met de rhino: de naam is onder meer gelinkt aan de 4x4-activiteiten van het merk. In 2004 werd de Stichting Suzuki Rhino Club opgericht, waarmee het natuurbeschermingswerk in het Mkomazi National Park in Tanzania werd gesteund. Twee ernstig bedreigde diersoorten zijn in het enorme nationale park in het wild teruggebracht: de zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde hond. In 2019 is het park overgedragen aan Tanzania National Parks.

Nieuwe projecten

Na de overdracht van het project in Mkomazi is de Stichting Suzuki Rhino Club zich gaan buigen over nieuwe projecten. Een van die nieuwe projecten is het Kora National Park in Kenia geworden. Ter plaatse wordt een nieuwe ‘Rhino Sanctuary’ gestart, met een veilig leefgebied en een fokprogramma voor de zwarte neushoorn. Ook wordt een groot educatieprogramma zo’n 200 kilometer ten westen van Kora National Park in Kenia gesteund door de Stichting Suzuki Rhino Club. Het geld komt ten goede aan het anti-stroop- en natuurbehoud-educatieprogramma van Borana Conservancy, een van Afrika’s nieuwste neushoornreservaten.

Toekomst

Suzuki Nederland wordt met de nieuwe overeenkomst opnieuw naamsponsor van de Stichting Suzuki Rhino Club. Geordy Bloem, algemeen directeur van Suzuki Nederland: “Suzuki is onlosmakelijk verbonden met de neushoorn. De afgelopen achttien jaar heeft de Stichting Suzuki Rhino Club een prachtig project gesteund, waardoor de populatie van de ernstig bedreigde zwarte neushoorn gelukkig is toegenomen. Toch blijven projecten voor het voortbestaan van de zwarte neushoorn hard nodig. Als naamsponsor van de Stichting Suzuki Rhino Club ben ik blij dat we als Suzuki Nederland, samen met onze dealervereniging, ons in kunnen blijven zetten voor het behoud van het bijzondere dier.”

Suzuki en de neushoorn

Suzuki Nederland blijft zich inzetten voor het behoud van de zwarte neushoorn. Suzuki is begaan met het lot van de zwarte neushoorn en draagt graag bij aan activiteiten om de neushoorn een vrij, beter en veilig leven te geven. Dit betekent ook het vergroten van het bewustzijn bij mensen over het behoud van de natuur middels lokale educatieprojecten. Ook bij het project in Mkomazi Tanzania is het geven van basis- en natuureducatie één van de belangrijke succesfactoren gebleken voor zowel de lokale gemeenschap als voor de wildstand in zijn geheel.

Van links naar rechts:
- Martin de Wilt, secretaris Suzuki Dealer Vereniging en bestuurslid van Stichting Suzuki Rhino Club
- Lucy Fitzjohn, initiatiefneemster Rhino Sanctuary project George Adamson Preservation Trust in Kora National Park
- Ted van Dam, voorzitter Stichting Suzuki Rhino Club
- Alexander (Mukka) Fitzjohn, initiatiefnemer Rhino Sanctuary project George Adamson Preservation Trust in Kora National Park
- Geordy Bloem, Managing Director Suzuki Nederland
- Amos Frank, bestuurslid Stichting Suzuki Rhino Club
PB Suzuki Nederland naamsponsor Stichting Suzuki Rhino Club - foto 1

Download persbericht en beeldmateriaal