Jimny Professional
Persbericht

Jimny Professional

Suzuki introduceert Jimny Professional

SUZUKI INTRODUCEERT JIMNY PROFESSIONAL

Suzuki introduceert in 2021 de Jimny Professional. Ongekend sterk in het terrein, compact en veelzijdig in de stad en nu nog beter geschikt voor bedrijfsmatige inzet.

- Jimny Professional wordt tweezitter
- Grotere bagageruimte mét bagagerek
- Te bestellen vanaf begin 2021

Bedrijfswagen

Sinds de introductie in 2018 is de Suzuki Jimny een enorme hit. Hij stal de harten van consumenten, van journalisten, maar ook van veel zakelijke gebruikers, die hem vooral waarderen om zijn terreincapaciteiten én compacte afmetingen. Speciaal voor die laatste groep, introduceert Suzuki nu de Jimny Professional, waarbij de achterbank plaats heeft gemaakt voor een grotere bagageruimte en waar er een bagagerek achter de voorstoelen is geplaatst. Zo ontstaat er een laadruimte van maximaal 863 liter, 33 liter meer dan bij de Jimny personenwagen. Ook het laadvermogen stijgt, van 115 kilogram naar 150 kilogram.

Tweezitter

Aan het uiterlijk van de prijswinnende Suzuki Jimny verandert niets. Ook de aandrijflijn wordt niet aangepast. Dat betekent dat de Jimny geleverd wordt met een 1,5 liter viercilinder met 75 kW (102 pk), met AllGrip Pro inschakelbare vierwielaandrijving, lage gearing en Hill Descent Control. Het Suzuki Safety System blijft standaard op de Jimny, met onder meer Dual Sensor Brake Support (DSBS), High Beam Assist, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition en Vehicle Sway Warning. Daarnaast wordt eCall toegevoegd in de Jimny Professional, het systeem dat automatisch een noodoproep kan plegen bij een ongeval. De Jimny Professional is alleen leverbaar als Select-uitvoering.

Bestellen

De Jimny Professional vervangt in Europa de Jimny personenwagen. In de eerste helft van 2021 komen de eerste exemplaren van de Jimny bedrijfswagen in Nederland aan. De prijzen worden dichter bij de marktintroductie bekendgemaakt, maar interesse kan al geregistreerd worden bij de Suzuki-dealer.

Vianen, 13 november 2020