Suzuki betrouwbaarst
Persbericht

Suzuki betrouwbaarst

Suzuki het betrouwbaarst in onderzoek Consumentenbond. Rapportcijfer 8,7 het hoogste van 24 automerken.

SUZUKI BETROUWBAARST IN ONDERZOEK CONSUMENTENBOND

Suzuki is het betrouwbaarste automerk volgens een omvangrijke enquête van de Consumentenbond onder 10.000 autobezitters in Nederland. Suzuki-rijders geven hun auto een score van 8,7 gemiddeld, de hoogste van alle automerken die in het betrouwbaarheidsonderzoek voorkomen. De Suzuki S-Cross haalt zelfs een 9,1.

Resultaten uit het onderzoek

Suzuki-rijders staan volgens het onderzoek het minst met pech langs de weg. De koppositie is het bewijs van Suzuki’s betrouwbaarheid waar het merk al sinds jaar en dag om bekendstaat. Het rapportcijfer 8,7 komt op het conto van werkelijk alle goedverkochte Suzuki-modellen van de laatste tien jaar, aldus de Consumentengids van november 2017 waarin de enquête gepubliceerd is. Suzuki laat maar liefst 23 andere automerken achter zich. 

De Suzuki-modellen die in de lijst voorkomen, scoren als volgt: 

  • Suzuki Alto (2009-2015) 8,0
  • Suzuki Splash 8,9 
  • Suzuki Swift (2010-2014) 8,7
  • Suzuki SX4 (tot 2009) 8,8
  • Suzuki SX4/S-Cross (vanaf 2009) 9,1 

Online enquete 

Het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek is een online enquête onder eigenaren van auto’s van maximaal tien jaar oud. De vragen gaan over de eventuele gebreken die hun auto het afgelopen jaar heeft vertoond. Eventuele mankementen worden ingedeeld naar zwaarte; als de auto direct naar de garage moest, telt dat bijvoorbeeld voor 35% mee. Alle resultaten zijn per merk en model opgeteld. Vervolgens is de gemiddelde score bepaald. Op die manier kan een veel verkochte auto vergeleken worden met een auto die minder populair is.