Nieuws

Suzuki bestaan meer dan 100 jaar

Op 15 maart 1920, meer dan 100 jaar geleden, besloot Michio Suzuki zijn bedrijf officieel in te schrijven. Dit was het begin van Suzuki Motor Corporation.

Suzuki Loom Manufacturing Company

Op 15 maart 1920 richtte Michio Suzuki de Suzuki Loom Manufacturing Company op, een bedrijf dat zeer geavanceerde weefgetouwen produceerde. Ondanks het succes dat Michio Suzuki had met zijn weefgetouwen, keek hij toch naar andere mogelijkheden, altijd met de vraag van klanten in het achterhoofd.

Michio Suzuki oprichter

Oprichter Michio Suzuki

Suzuki Loom Manufacturing Company

Suzuki Loom Manufacturing Company

Suzuki loom machine met een geavanceerd weefgetouw

De Suzuki Loom machine: geavanceerd weefgetouw

De eerste Suzuki motorfiets

Gedreven door de vraag naar betaalbare mobiliteit, lanceerde Michio Suzuki in juni 1952 de eerste Suzuki motorfiets, de Power Free 36cc. Al in 1953 kwam de tweede motorfiets, de krachtigere Diamond Free 60cc, die direct een groot succes werd. Daarmee was ook het vermoeden van Michio Suzuki bevestigd: er was een grote vraag naar betaalbare mobiliteit.

Suzuki eerste motorfiets

De eerste Suzuki motorfiets, de Power Free 36cc

De eerste Suzuki auto

In juni 1954, slechts twee jaar na het lanceren van de eerste motorfiets, veranderde Michio Suzuki de naam van zijn bedrijf naar Suzuki Motor Co., Ltd.. Inmiddels was de vraag in Japan sterk gestegen naar betaalbare en betrouwbare compacte auto’s. Een jaar later volgde daarom de allereerste Suzuki auto: de Suzulight 360, met een tweetakt benzinemotor.

Suzuki eerste auto

De allereerste Suzuki auto: de Suzulight 360, met een tweetakt benzinemotor

De eerste Suzuki buitenboordmotor

De eerste Suzuki buitenboordmotor, de D55, werd in 1965 geïntroduceerd. Dit model had een cilinderinhoud van 98 cc en een vermogen van 5.5 pk. Hiermee was Suzuki vertegenwoordigd in drie verschillende productgroepen.

Suzuki eerste buitenboordmotor d55

De eerste Suzuki buitenboordmotor, de D55

100 jaar logo Suzuki

Bedrijfsfilosofie: focus op de klant

Van weefgetouwen tot auto’s, motoren, buitenboordmotoren, ATV’s en meer. In de afgelopen honderd jaar is Suzuki continu in beweging geweest, waarbij we ons altijd aanpassen aan de trend van de tijd, evenals aan de vraag van wereldwijde markten. De bedrijfsfilosofie, bedacht door oprichter Michio Suzuki, is echter altijd hetzelfde gebleven: “Producten leveren van grote toegevoegde waarde, met de focus op de klant.” 

Bekijk de volledige geschiedenis van Suzuki, met een uitgebreid productoverzicht.