Nieuwe Suzuki Ignis
Persbericht

Nieuwe Suzuki Ignis

Vandaag voorgesteld aan het Europese publiek. Nieuwe efficiënte hybride aandrijflijn en stoerder uiterlijk.

SUZUKI IGNIS: STOERDER EN EFFICIËNTER.

Na zijn debuut in India, wordt de nieuwe Suzuki Ignis vandaag voorgesteld aan het Europese publiek. De Ultra Compact SUV van Suzuki krijgt een nieuwe efficiënte hybride aandrijflijn en een stoerder uiterlijk.

  • Nieuwe bumpers en grille
  • Verbeterde Smart Hybrid-aandrijflijn
  • Leverbaar met CVT-automaat
  • Tweede kwartaal 2020 in Nederland

Ultra Compact SUV

De nieuwe Suzuki Ignis is meer SUV dan ooit. Met een nieuwe grille en zijn robuuste voor- en achterbumper heeft de enige Ultra Compact SUV een stoerder uiterlijk gekregen. Samen met het design is ook de hybride aandrijflijn ingrijpend vernieuwd en is het uitrustingsniveau nog completer geworden. Zo beschikt elke nieuwe Suzuki Ignis standaard over LED-verlichting, airconditioning, elektrische ramen vóór, Bluetooth, DAB-radio en een stop-/startsysteem.

Technologie

Sinds de introductie van de Ignis staat het model bekend om zijn uitstekende praktijkverbruik. Met het nieuwe model wordt dat nog verder verbeterd. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Suzuki Ignis is de aandrijflijn uitgebreid onder handen genomen. Naast een vernieuwde K12D 1,2 liter viercilinder benzinemotor, beschikt de nieuwe Ignis over een sterker 10Ah litium-ion accupakket. Voor het eerst is de hybride aandrijflijn te combineren met een traploze automatische CVT-versnellingsbak. AllGrip-vierwielaandrijving is als vanouds leverbaar, enkel in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Kleuren

De nieuwe Ignis is leverbaar in drie nieuwe exterieurkleuren: Tough Khaki Pearl Metallic, Caravan Ivory Pearl Metallic en Rush Yellow Metallic. In totaal zijn er elf kleuren leverbaar op de nieuwe Ignis, waarvan zeven te combineren zijn met een contrasterende dakkleur. In het interieur komen nieuwe blauwe of grijze accenten terug, die passen bij de nieuwe bekleding van de stoelen. Ook is het instrumentarium vernieuwd, met een andere vormgeving en een nieuw display.

Nederland

In het tweede kwartaal van dit jaar staat de nieuwe Suzuki Ignis bij de Nederlandse Suzuki-dealers. 

Vianen, 3 maart 2020