BLOG

Gezinsauto, welke moet je hebben?

Wat is de beste gezinsauto? We zochten het voor je uit en geven je ook voorbeelden van Suzuki's die helemaal voldoen aan de voorwaarden van ideale gezinsauto.

Gezinsauto, welke moet je hebben?

Een gezinsauto is een auto die voldoet aan alle eisen die een gezin aan een auto stelt. Zoals genoeg ruimte voor alle gezinsleden en een grote bagageruimte voor de wekelijkse boodschappen of broodnodige vakantie. De ideale gezinsauto moet verder comfortabel zijn en bij voorkeur zuinig. Want het gezinsleven is al duur zat.

Ruime gezinsauto

Een ruime gezinsauto biedt genoeg ruimte voor de passagiers op de achterbank. Ook moet er op de achterbank voldoende plek zijn voor één of meerdere kinderstoeltjes. De juiste ruime gezinsauto heeft verder vijf portieren, inclusief een grote achterklep voor een goede toegankelijkheid tot de bagageruimte. En omdat er wellicht af en toe een caravan of aanhanger achter moet, heeft de ideale gezinsauto een goed trekgewicht.

Zuinige gezinsauto

Een goed voorbeeld van een ruime gezinsauto én zuinige gezinsauto is de Suzuki S-Cross. Dit is bovendien een hybride gezinsauto, dus extra zuinig. Je hebt keuze uit 2 Hybride aandrijflijnen: de slimme Smart Hybrid-technologie in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak of de extra zuinige Full Hybrid met automatische transmissie. Bij de laatste bedraagt het theorieverbruik 1 op 19,2. En dat voor een ruime gezinsauto!

Een geweldige gezinswagen

De rugleuning van de achterbank is in twee standen verstelbaar. Daarmee kun je het zitcomfort verhogen dan wel de bagageruimte vergroten. De bagagevloer kent meerdere standen, zodat uiteenlopende soorten bagage een plekje vinden. Met de achterbank rechtop, bedraagt de bagageruimte 430 liter. Voor wie wel eens een caravan achter de auto meeneemt: de S-Cross heeft een trekgewicht tot 1.500 kg geremd (Smart Hybrid). De Suzuki S-Cross is met recht een geweldige gezinswagen.

Beste gezinsauto

Een andere Suzuki die strijdt om de titel beste gezinsauto, is de Suzuki Vitara. Dit is een hybride gezinswagen, want de Vitara is leverbaar met Smart Hybrid techniek of Full Hybrid techniek met standaard automaat. Hiermee kan de Vitara hybride rijden alsook volledig elektrisch op korte afstanden. Het trekgewicht geremd bedraagt 1.200 kg voor de Full Hybrid en zelfs 1.500 kg voor de Smart Hybrid. De interieurruimte, zowel voorin als achterin, maakt het voor elk gezinslid gemakkelijk om te ontspannen.

Betrouwbare gezinsauto

Zowel de Vitara als de S-Cross is een betrouwbare gezinsauto. In een onafhankelijk betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond* behalen niet alleen de Vitara en S-Cross hoge scores, maar ook de Ignis en Swift. De Vitara is met het rapportcijfer 9,0 zelfs een van de betrouwbaarste auto’s uit het onderzoek! Totaal is Suzuki geëindigd op de tweede plaats van alle automerken. Dus ook voor een betrouwbare gezinsauto moet je bij Suzuki zijn.

Ruime hybride gezinswagen

Een voorbeeld van een ruime hybride gezinswagen is de Suzuki Swace. Een stationwagon met ruimte voor het hele gezin! Dankzij zijn geavanceerde hybride aandrijflijn is de Suzuki Swace niet alleen heel zuinig, hij stoot ook relatief weinig CO2 uit. Een gezinsauto voor 5 personen die er ook nog eens heel aantrekkelijk uitziet! En met een bagageruimte waar 596 liter in past, hoef je nooit bagage thuis te laten. Klap de achterbank neer en er past zelfs 1.606 liter in!

Suzuki_Swace-95-review

Bekijk ook de Suzuki Onderweg video waarin Robin vertelt waarom hij gekozen heeft voor de Suzuki Swace als ideale gezinsauto.

Suzuki_Across_review_betrouwbare_auto

Grote gezinsauto

Ten slotte is er de Suzuki Across. Een robuuste SUV die meer dan uitstekend dienst kan doen als een grote gezinsauto en als sportieve gezinsauto. Ook met een caravan erachter, want de Across heeft een trekgewicht van 1.500 kg geremd. Een echte gezinswagen voor 5 personen dus met een riante beenruimte op de achterbank, ideaal voor als je kinderen wat ouder zijn. Ook de Suzuki Across is een hybride gezinsauto. Je kunt er maar liefst 75 kilometer ver elektrisch mee rijden.