De nieuwe Suzuki <br/> *#GSX-8R*#

De nieuwe Suzuki
GSX-8R

Een nieuwe standaard in Supersport

Nieuwe Suzuki GSX-8R

Met de gloednieuwe GSX-8R presenteert Suzuki een nieuwe frisse kijk op Supersport. De GSX-8R staat voor optimale prestaties, controle en maximaal rijcomfort. met als basis de inmiddels geliefde 776 cc parallel twin. Dit is de Supersport opnieuw uitgevonden, speciaal voor klanten van alle leeftijden en ervaringsniveaus. De GSX-8R is namelijk ook beschikbaar in een variant voor A2-rijbewijshouders.

GSX800FRQM4_action_18

Een nieuwe standaard in Supersport

De GSX-8R is ontwikkeld volgens het ‘The New Standard of Sport’-principe. Het doel was duidelijk: toegankelijke performance en maximaal rijplezier combineren met aantrekkelijke Supersport-styling. De motorfiets is geschikt voor uiteenlopende ritten, van een korte trip door de stad tot een opwindende rit over kronkelende bergwegen – mét of zónder passagier. De lagere, meer voorwaartse plaatsing van het clip-on stuur van gesmeed aluminium zorgt ervoor dat de rijder over het stuur kan leunen, helemaal klaar voor actie. Dit maakt sportieve ritten des te leuker.

776 cc parallel-twin

De absolute hoofdattractie van de Suzuki GSX-8R is de nieuwe 776cc DOHC vierkleps paralleltwin. Deze tweecilinder biedt een prachtige balans tussen een soepele, controleerbare vermogensafgifte vanuit lage toerentallen en het plezierige gevoel van een motorfiets die graag in de toeren klimt. Dankzij de 270°-krukasconfiguratie zijn souplesse en koppel gegarandeerd. Het beste moet nog komen: de soundtrack die vergelijkbaar is met die van een V-twin. Heerlijk!

GSX800FRQM4_action_110

Andere kenmerken van de GSX-8R zijn: een robuust frame, de uniek gevormde aluminium swingarm, de Upside-down voorvork, dubbele schijfremmen vóór met radiaal gemonteerde remklauwen met vier zuigers, LED-verlichting rondom en een multifunctionele TFT-kleurendisplay. Het elektronicapakket is bijzonder omvangrijk, met systemen als Suzuki Drive Mode Selector, Suzuki Traction Control System, een Bi-directional Quickshifter en het Ride-by-Wire Electronic Throttle System.

KLEUREN

GSX800FRQM4_YSF_diagonal_EUSpecs

Metallic Triton Blue (YSF)

GSX800FRQM4_QKA_diagonal_EUspecs

Metallic Mat Sword Silver (QKA)

GSX800FRQM4_YKV_diagonal_EUspecs

Metallic Mat Black No.2 (YKV)

Specificaties Suzuki GSX-8R

Lengte: 2.155 mm
Breedte: 770 mm
Hoogte: 1.135 mm
Wielbasis: 1.465 mm
Bodemvrijheid: 145 mm
Zithoogte: 810 mm
Rijklaar gewicht: 205 kilogram
Motortype: 4-takt, vloeistofgekoeld, DOHC, parallel twin
Boring x slag: 84 x 70 mm
Motorinhoud: 776 cc
Compressieverhouding: 12,8:1
Brandstofsysteem: injectie
Startsysteem: elektrisch
Smering: wet sump
Transmissie: 6-versnellingsbak
Voorwielophanging: telescopisch, schroefveren, oliegevuld
Achterwielophanging: swingarm, schroefveer, oliegevuld
Balhoofdhoek/naloop: 25° / 104 mm
Remmen voor: dubbele schijf
Remmen achter: enkele schijf
Voorband: 120/70ZR17M/C (58W)
Achterband: 180/55ZR17M/C (73W)
Brandstoftank: 14 liter
Oliecapaciteit: 3,9 liter
Brandstofverbruik: 23,8 km/l (WMTC)
CO2-uitstoot: 99 g/km (WMTC)

De nieuwe Suzuki GSX-8R wordt net zoals elke andere motorfiets van Suzuki geleverd met 6 jaar garantie. Op een later moment wordt er meer bekend gemaakt over de prijs, wanneer het nieuwe model bij de dealers wordt verwacht en de beschikbare accessoires en accessoirepakketten.

(Getoond model op foto’s betreft versie met Noord-Amerikaanse specificaties, inclusief afwijkende verlichting achter)

Wil je nog meer weten over de Suzuki GSX-8R?
Lees meer in de brochure.
Neem contact op met je Suzuki-dealer, hij legt je graag alles uit.
Of schrijf je in voor onze motoren nieuwsbrief.

De getoonde modellen zijn volgens Noord-Amerikaanse specificaties en kunnen voorzien zijn van accessoires. Ze wijken af van de Nederlandse specificaties en uitvoeringen. Informeer bij je Suzuki-dealer naar de verschillen.