BLOG

De voordelen van een stationwagon

Stationwagon; dit zijn de voordelen

Een stationwagon is er in veel gedaanten. Je hebt bijvoorbeeld een zuinige stationwagen en een ruime stationwagon. Maar ook een combinatie van een zuinige stationwagen en ruime stationwagon is mogelijk. Wat zijn de voordelen van een stationwagon en welke stationwagon heeft Suzuki voor je?

Stationwagon vaak ruimer

Een stationwagon is vaak ruimer dan een ander type auto, zoals een sedan of hatchback, doordat de achterzijde van de auto verhoogd is en doorloopt tot de achterbumper. Een nieuwe stationwagon heeft vijf portieren waaronder een grote achterklep die gemakkelijk toegang geeft tot een flinke bagageruimte. Die kan voorzien zijn van praktische items zoals een dubbele bagagevloer, sjorhaken of extra opbergruimte ónder de bagagevloer. Andere benamingen voor een stationwagon zijn: stationwagen, stationcar en estate.

Zuinige stationwagon

De Suzuki Swace is een ruime stationwagon met Full Hybrid techniek. Het is ook een zuinige stationwagen, want de geavanceerde hybride aandrijflijn maakt gebruik van een elektromotor, een benzinemotor of beide tegelijk, afhankelijk van de rijomstandigheden. Dit resulteert in een laag verbruik en een geringe CO2-uitstoot. Deze ruime stationwagon heeft een bagageruimte van 596 liter. Met neergeklapte achterbank is dit zelfs een indrukwekkende 1.606 liter.

Sportieve stationwagon

De Suzuki Swace is behalve een ruime en zuinige stationwagen ook een sportieve stationwagon. De sportieve voorzijde is uitgerust met opvallend strak gelijnde LED-koplampen en een grille met sportieve honingraatstructuur. Het lage zwaartepunt van de stationwagon zorgt voor veel rijplezier. Een automatische versnellingsbak is standaard, evenals tal van handige rijassistentiesystemen waaronder Dynamic Radar Cruise Control.

Beste stationwagon

Het interieur van de Suzuki Swace is er een waardoor hij zomaar tot beste stationwagon kan worden uitgeroepen. Ruim en met een comfortabele zitplaats voor vijf inzittenden. Zelf ontdekken welke voordelen een stationwagon heeft? Maak dan een proefrit in de Suzuki Swace!

Bekijk de Suzuki Onderweg Video waarin we alles uitleggen over de Suzuki Swace: