Suzuki Katana nu te bestellen vanaf 14.999 euro
Persbericht

Suzuki Katana nu te bestellen vanaf 14.999 euro

Het wachten is bijna voorbij. Over enkele weken staat de gloednieuwe Suzuki Katana te schitteren bij alle Suzuki Motoren-dealers. Vanaf vandaag is de vanaf prijs bekend: de Katana is per direct te bestellen vanaf 14.999 euro.

Twee kleuren

Bij de verkoopstart wordt de Katana geleverd in twee verschillende kleuren: zilvergrijs en zwart, waarbij de zilvergrijze variant een duidelijke terugverwijzing is naar de legendarische Suzuki Katana uit 1981. Waar het zwarte motorblok en de zwarte uitlaat bij de zilveren Katana zorgen voor het contrast, versterken ze bij de zwarte variant juist het stoere en scherpe uiterlijk. Kiezen voor chique zilvergrijs of stoer zwart heeft geen invloed op de prijs: beide varianten zijn leverbaar vanaf 14.999 euro.

02-Suzuki-Katana-direct-te-bestellen-vanaf-14999-euro.jpg

Technische gegevens

Het hart van de nieuwe Katana is een vloeistofgekoelde 999 cc viercilinder. Het legendarische motorblok levert 150 pk bij 10.000 tpm en 108 Nm bij 9.500 tpm. Gecombineerd met het lage gewicht van 215 kg en het stijve frame maakt dit de Katana tot een zeer scherp sturende motorfiets. De Katana  heeft een wielbasis van 1.460 millimeter en een zithoogte van 825 millimeter. Om de prestaties extra kracht bij te zetten is gekozen voor een sportieve band van Dunlop, de Sportmax Roadsport 2, die speciaal ontworpen is voor de nieuwe Katana. Voor het achterwiel wordt die band in de maat 190/50 ZR-17 gemonteerd en om het voorwiel in de maat 120/70 ZR17. De upside-down voorvork met een diameter van 43mm wordt geproduceerd door KYB en is volledig instelbaar. Standaard is de Katana sportief en toch comfortabel afgesteld. De 310 mm grote remschijven zijn afkomstig van Fujico en voor het voorwiel voorzien van Brembo remklauwen met vier zuigers, waarmee de remkracht perfect te doseren is. Uiteraard is de Katana ook uitgerust met in drie standen in te stellen tractiecontrole en ABS.

11-Suzuki-Katana-direct-te-bestellen-vanaf-14999-euro.jpg

Personaliseren

Elke Katana is helemaal naar eigen smaak aan te kleden met een groot aantal accessoires, die meteen bij de verkoopstart beschikbaar zijn. Zo kunnen klanten onder meer kiezen uit een voorspatbord van lichtgewicht koolstofvezel, een krukascover van hetzelfde lichte materiaal of een cover voor de dynamo. Rode remklauwen van Brembo, een rood zadel en verschillende stripingsets maken het geheel vervolgens helemaal af.

10-Suzuki-Katana-direct-te-bestellen-vanaf-14999-euro.jpg

Suzuki-dealer

De nieuwe Suzuki Katana is per direct te bestellen. Vanaf begin mei kunnen klanten kennismaken met de gloednieuwe Katana en de scherp sturende motorfiets zelf ervaren bij alle Suzuki Motoren-dealers.

Download persbericht en beeldmateriaal