Nieuwe Suzuki *GSX-S1000*
Persbericht

Nieuwe Suzuki GSX-S1000

Volgende maand staat de nieuwe GSX-S1000 bij de Nederlandse Suzuki-dealer. Te bestellen vanaf € 14.999,-

Nieuwe Suzuki GSX-S1000 te bestellen vanaf € 14.999,-

  • Suzuki GSX-S1000 leverbaar vanaf € 14.999,-
  • Uitgebreid pakket aan assistentiesystemen standaard
  • Keuze uit drie stoere kleurstellingen
  • Leverbaar vanaf eind juni

Indrukwekkende prestaties, agressieve styling en een aantrekkelijke vanafprijs. De gloednieuwe GSX-S1000 is nu te bestellen vanaf € 14.999,-. Volgende maand staat de nieuwe GSX-S1000 bij de Nederlandse Suzuki-dealer.

Krachtig

Een compleet nieuw design, een uitgebreid pakket aan assistentiesystemen en een 999 cm3-viercilinder die krachtiger is dan ooit en voldoet aan de laatste EU5-emissie-eisen. De nieuwe Suzuki GSX-S1000 moet voor nog meer rijplezier gaan zorgen, met een hoger topvermogen, maar vooral aanzienlijk meer bruikbaar koppel bij lage toerentallen.

De GSX-S1000 oogt agressiever, meer gedrongen en de nadruk ligt nog meer op de voorkant, een echte aanvalshouding. Suzuki past rondom LED-verlichting toe. Met name de verticaal geplaatste LED-koplamp valt op. Het geeft de GSX-S1000 een unieke uitstraling.

Focus op rijder

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Suzuki GSX-S1000 stond de rijder centraal. Natuurlijk moest de hoofdattractie, de krachtige 999 cm3-viercilinder, behouden blijven. De motor is gebleven, maar wel op talloze punten verder verfijnd en aangescherpt.

Door het opnieuw programmeren van het motormanagement en de toevoeging van ride-by-wire-technologie is van een koppeldip in de koppelcurve geen sprake meer. De koppelopbouw verloopt lineair over vrijwel het complete toerenbereik. Het blok produceert nu 106 Nm bij 9.250 toeren per minuut, voorheen was dat 108 Nm bij 9.500 toeren per minuut. Het piekvermogen stijgt naar 112 kW (152 pk) bij 11.000 toeren per minuut.

Elektronicapakket én bi-directional quickshifter

Standaard wordt de GSX-S1000 uitgerust met een uitgebreid elektronicapakket. Dit bestaat uit onder meer het Suzuki Easy Start System, ABS, Low RPM Assist en de Suzuki Drive Mode Selector (SDMS). Het Suzuki Traction Control System (STCS) heeft 5 standen en kan ook volledig uit. Een bi-directional quickshifter – ook uitschakelbaar - maakt het feest voor de rijder compleet en maakt razendsnel op- en terugschakelen mogelijk zonder gebruik te hoeven maken van de koppeling.

Comfort

Suzuki heeft zich tijdens de ontwikkeling van de GSX-S1000 sterk gericht op het comfort en gebruiksgemak van de rijder. De zitpositie is bijvoorbeeld verder verbeterd, onder meer door toepassing van een 23 mm breder stuur. Een nieuw zadeldesign verbetert het comfort. De zithoogte komt uit op 810 mm. Door een grotere 19 liter tank kan de rijder nog langere afstanden afleggen. Voor nog meer comfort kan als accessoire handvatverwarming of een ander windscherm worden toegevoegd. Ook bestaan er verschillende mogelijkheden om de GSX-S1000 te personaliseren. Bijvoorbeeld door wielstriping in een opvallende kleur of een voorspatbord van carbon.

Eind juni

Vanaf eind juni staat de nieuwe Suzuki GSX-S1000 bij de Nederlandse Suzuki-dealers. De nieuwe naked wordt geleverd in drie opvallende kleurstellingen: Metallic Triton Blue, Glass Matte Mechanical Grey en Glass Sparke Black. Alle kleurstellingen krijgen een contrasterende goudkleurige voorvork. Bestellen kan per direct, met een vanafprijs van € 14.999,-.

Download persbericht en beeldmateriaal