Testverslag

Suzuki V-Strom 800DE winnaar Alpen Masters (2023)

De V-Strom 800DE overtrof 16 andere modellen op de meest uitdagende Alpenroutes en werd geroemd om zijn balans tussen gewicht en prestaties en uitzonderlijke rijplezier. De Suzuki GSX-8S presteerde ook goed en behaalde een heel respectabele vijfde plaats.

Suzuki V-Strom 800DE winnaar van de prestigieuze Europese test Alpen Masters van MotoPlus (2023)

"Hij kwam, zag en overwon. Zo kun je de triomf van de V-Strom 800DE in de Alpenmasters 2023 wel samen vatten. De nieuwe 776cc-paralleltwin is een heerlijk afgesteld motor blok dat in een even heerlijk rijwiel gedeelte is gestoken. De V-Strom 800DE komt dan ook erg dicht bij de ‘formule voor optimaal uitgebalanceerde binnen wegen motoren’ van 800 cc, 80 pk en 180 kilo."

Quotes van de redactie MotoPlus:

"Ze kwam, zag en overwon. Niets anders vat de triomf van de V-Strom 800 DE tijdens de Alpenmasters 2023 zo goed samen. De nieuwe 800cc tweecilinder is een uitstekend presterend blok in een even goed afgesteld rijwielgedeelte."

"Een heerlijk blok, goed rijwielgedeelte, fijne remmen en uitstekende vering maken het een heel makkelijk rijdende machine. Ongelooflijk veel rijplezier voor minder dan de helft van wat een GS of Multistrada kost, wat wil je nog meer?"

“De handelbaarheid van een funbike, gecombineerd met de terreinvaardigheid van een lichte adventure en het comfort en de praktische bruikbaarheid van een dikke allroad. “

Lees de hele test inclusief voorronde, finale en de GSX-8S test.