Levertijd

Als gevolg van het wereldwijde chiptekort lopen de levertijden op binnen diverse branches, zo ook binnen de autobranche. Hierdoor is de levertijd van jouw Suzuki momenteel langer dan normaal of kan hij veranderen. Informeer bij jouw dichtstbijzijnde Suzuki-dealer naar de meest actuele levertijd.

OPLOPENDE LEVERTIJDEN ALS GEVOLG VAN CHIPTEKORTEN

Heb je een nieuwe Suzuki besteld? Dan kun je natuurlijk niet wachten tot ‘ie bij je op de stoep staat. Van de start van de productie tot het transport naar Nederland zit enige tijd. Momenteel worden de levertijden negatief beïnvloed door onder andere het wereldwijde tekort aan computerchips. Daarnaast spelen ook zaken als onderdelen-tekorten en transportproblemen een rol in de oplopende levertijden.

Suzuki_dealer_receptie_1920x1080.jpg
Suzuki Dual Sensor Brake Support

Tekort computerchips

Vandaag is technologie niet meer weg te denken uit onze auto’s. Deze zijn bijvoorbeeld nodig voor digitale displays, informatiesystemen en camera’s die je helpen om veilig en comfortabel te rijden.
Door de Corona-pandemie is de vraag naar elektrische apparaten enorm toegenomen en heeft de productie van computerchips achterstand opgelopen. Dat heeft geleid tot een wereldwijd tekort aan computerchips. Als gevolg daarvan zijn de levertijden in de hele autobranche flink opgelopen - en dus ook die van Suzuki. We doen er alles aan om onze productie op peil te houden, maar houd rekening met een vertraging als je een nieuwe auto bestelt of het einde van je huidige leasetermijn in zicht komt.

We hanteren tijdelijk niet-vaste prijzen

De langere levertijd kan helaas ook gevolgen hebben voor de uiteindelijke prijs van je auto. Het is mogelijk dat de fabrikant genoodzaakt is prijzen te verhogen na het sluiten van de koop- of leaseovereenkomst als de productiekosten van de auto fors gestegen zijn ten opzichte van het moment dat je de auto bestelde. Daarom bieden we tijdelijk onze auto’s aan tegen niet-vaste prijzen. In dat geval neemt de dealer, of onze leasemaatschappij bij een private leaseovereenkomst, contact met je op. Vanaf dat moment heb je de mogelijkheid binnen tien dagen de bestelling kosteloos te annuleren.

Wanneer de overheid de BPM verhoogt geldt de mogelijkheid om kosteloos te annuleren niet.

Neem voor actuele informatie contact op met je Suzuki-dealer.

links-en-clubs-suzuki.jpg
Suzuki_vervangend_vervoer_N.jpg

Wil je direct instappen?

Heb je direct een nieuwe auto nodig? Kies dan voor een Suzuki uit voorraad of één van onze occasions. Deze modellen staan gewoon voor je klaar.