Monteur aan het woord
Nieuws

Monteur aan het woord

In de rubriek 'Monteur aan het woord' interviewen we dit keer Steven Ovaa, winnaar van de award 'Suzuki technicus van het jaar' en mede-eigenaar van Suzuki dealer Ovaa Motors uit Oost-Souburg.

Over Steven

Naam: Steven Ovaa, winnaar Suzuki technicus van het jaar

Leeftijd: 30 jaar

Bedrijf: Ovaa Motors in Oost Souburg

Functie: monteur en mede-eigenaar van Suzuki dealer Ovaa Motors uit Oost-Souburg

Hoe ben je begonnen als monteur?

Als kind ben ik opgegroeid in het bedrijf van mijn vader. Toen ik vanaf mijn negende ging motorcrossen, leerde ik automatisch ook om te sleutelen.

Ons bedrijf, door mijn vader gestart, is al Suzuki dealer sinds 1978! Door onze jarenlange passie voor het merk Suzuki, hebben wij alle kennis, middelen en focus in huis voor dit mooie merk.  

Wat betekent het merk Suzuki voor jou?

Wat wij regelmatig horen van onze klanten, is dat met name de superieure prijs/kwaliteit verhouding de uitblinker is bij Suzuki. En deze ‘Value For Money’ vind je niet terug, op dit niveau, bij andere merken. De Suzuki’s zijn zeer compleet uitgerust, kwalitatief supergoed en zeer waardevast!

Wat maakt jullie werkplaats speciaal?

De winnaar van de Suzuki Technicus van het jaar 2018/2019 werkt er! In deze wedstrijd voor monteurs moesten wij diverse opdrachten in een bepaalde tijd maken. Ook moesten we nauwkeurig omschrijven wat we deden en uiteraard tot een oplossing komen. Zo moesten we onder meer diagnose stellen, mechanisch meten, elektrisch meten, storing zoeken en snel omgaan met technische handleidingen. 

Dit jaar was ik een beetje verrast, maar ook enorm trots, toen ik de wedstrijd won! Omdat ik zelf ook vrij actief motorcross heb ik uiteraard de nodige ervaring op het gebied van sleutelen en onderhouden van motoren, maar dit had ik niet verwacht.

Ons personeel wordt door Suzuki Nederland getraind, en ook het gebruikt van onze Suzuki Diagnose Tool, die alleen bij officiële Suzuki-dealers gebruikt wordt. Voor ons is dit een onmisbaar hulpstuk, waarmee we eigenlijk tot diep in de elektronica van de motor kunnen kijken. Dit stelt ons in staat om met snelle en accurate diagnoses te komen en zo snel met een oplossing te komen. Het resulteert ook in minder arbeidsuren. Verder wordt de Suzuki Diagnose Tool ook gebruikt om preventieve testen uit te voeren, rij-opnames te maken, intervallen te resetten en uiteraard de motor te voorzien van de laatste updates.

Als een echt nuchter Zeeuws familiebedrijf hangt er een gemoedelijke en klantgerichte sfeer in ons bedrijf. Wij proberen zo goed mogelijk met de klanten mee te denken en met onze eigen ervaringen een klant te informeren.

Wat is de mooiste Suzuki waaraan je hebt gesleuteld?

Een van de leukste Suzuki’s waar ik aan heb gesleuteld, is een RGV250 uit 1992. Het was voor mij toch wel speciaal om een 2-takt wegmotor in de werkplaats te hebben, omdat dit nagenoeg niet meer voorkomt. De motor had jarenlang in een hoekje staan verstoffen, dus het was een mooie uitdaging voor mij om deze weer netjes en goed lopend te krijgen! Hierna heb ik er zelf een tijd voor de fun mee gereden en vervolgens is hij verkocht aan een trotse nieuwe eigenaar.