Met een fijn en veilig gevoel op de motor zitten
Nieuws

Met een fijn en veilig gevoel op de motor zitten

We spraken met Suzuki motorrijder Luurt over zijn belevenissen op de weg en zijn band met Suzuki.

Sportief touren

Ondanks de jonge leeftijd van 3 jaar heeft zijn Suzuki al genoeg kilometers gemaakt. “Ja, 44.000km staat er al op de teller, ik vind het heerlijk om op dat ding te zitten”, zegt hij lachend. Hij vindt het fijn om sportief te touren en gaat ook graag op de motor naar zijn werk als kraanmachinist in de haven van Rotterdam.

Warme band

Luurt komt ook graag bij zijn vaste dealer en de band met de mensen die daar werken is erg fijn. “Ik kom al jaren bij mijn vriend Willem Groenewold, het is dicht bij huis en ze leveren altijd topkwaliteit. Daarnaast zijn ze eerlijk en weet ik precies waar ik aan toe ben!” Luurt gaat elke 6.000km langs voor onderhoud en een kop koffie. “Het is erg belangrijk om je Suzuki op tijd te laten checken, het geeft mij altijd een veilig gevoel”, zegt hij. Als we hem vragen naar het onderhoud in zijn Suzuki V-Strom 1000A geeft hij aan dat al zijn onderdelen originele van Suzuki is. “Ik wil met een fijn en veilig gevoel op mijn motor zitten, de originele Suzuki onderdelen gaan lang mee en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het geeft mij vertrouwen.”

Belangrijke tips

Als afsluiter heeft hij ook nog een aantal tips voor zijn collega motorrijders: “Controleer de motor altijd goed voordat je opstapt. Zorg dat de banden nog de juiste spanning hebben en dat de ketting voldoende speling heeft. Daarnaast moet je echt op tijd langs de dealer gaan voor onderhoud, minimaal 1 keer per jaar!”