De *leukste havens* van Nederland
BLOG

De leukste havens van Nederland

Ontdek de betoverende havens van Nederland met Suzuki Marine

Geniet van Nederlandse havens met Suzuki Marine. Ontdek prachtige plekken en verrijk je vaarervaring. Nederland heeft tal prachtige havens met voor elk wat wils: Luxe restaurants, gezellige cafés aan het water en rijke historie.

Suzuki_Marine_buitenboordmotoren_leukste_havens_Appingendam

Appingendam

Jachthaven Appingedam, de meest veelzijdige haven van provincie Groningen. Deze centraal gelegen jachthaven in Appingedam heeft 50 ligplaatsen. Niet de grootste haven dus, maar dat is ook wat deze haven zo gezellig maakt. Er is een prachtig paviljoen aan de haven waar je kunt genieten van een hapje en drankje met het uitzicht op de haven.

Appingedam

Door de centrale ligging van en goede bereikbaarheid is jachthaven Appingedam ideaal om aan te meren. Met een historisch winkelcentrum en een sfeervolle binnenstad op loopafstand belooft het een unieke ervaring te worden. Lees hier meer over Appingendam: https://www.visitwadden.nl/nl/bezoeken/activiteiten-overzicht/1391914588/vvv-info-shop-appingedam

Sneek

Sneek, een schilderachtig stadje in het hart van Friesland, verwelkomt bezoekers met open armen in haar betoverende haven. Deze Friese parel biedt een schat aan bezienswaardigheden en ervaringen om van te genieten tijdens je verblijf.

Suzuki_Marine_buitenboordmotoren_leukste_havens_Sneek_3

Wat Sneek echt de leukste haven maakt, is de perfecte balans tussen historische charme en moderne plezier. Hier kun je de iconische Waterpoort bewonderen, een ansichtkaartwaardig symbool van de stad. De Sint Martinuskerk, met haar prachtige glas-in-loodramen, straalt een serene schoonheid uit die je niet mag missen.

Meer over Sneek: https://www.sneek.nl/over-sneek/informatie-voor-toeristen/vvv-sneek

Sneek
Suzuki_Marine_buitenboordmotoren_leukste_havens_Volendam

Volendam

Volendam, gelegen aan de oevers van het IJsselmeer, heeft een sfeervolle haven die de ziel van dit beroemde vissersdorp weerspiegelt. De pittoreske haven van Volendam is een charmante plek waar kleurrijke vissersboten de levendige kade sieren. De haven van Volendam biedt niet alleen een prachtig uitzicht op het water, maar ook een scala aan activiteiten.

Suzuki_Marine_buitenboordmotoren_leukste_havens_Volendam_3

Hier kun je genieten van heerlijke visgerechten in de vele restaurants, winkelen voor traditionele klederdracht, of een ontspannen wandeling maken langs de schilderachtige promenade. Het is de plek waar de traditie van de zee nog altijd voelbaar is.

Meer informatie over Volendam: https://www.vvvedamvolendam.nl/

Medemblik

Medemblik, een charmante stad aan het IJsselmeer, omarmt bezoekers met open armen in haar stadshaven. Deze historische haven ademt een rijke maritieme geschiedenis en biedt een pittoreske omgeving om te verkennen. Wandel langs de oude havenkade en bewonder de traditionele zeilschepen en historische gebouwen die de sfeer van weleer oproepen.

Suzuki_Marine_buitenboordmotoren_leukste_havens_Medemblik

De stadshaven van Medemblik is het startpunt voor vele avonturen. Van hieruit kun je het schilderachtige stadje verkennen, genieten van lokale lekkernijen in gezellige restaurants, of zelfs een bezoek brengen aan het Kasteel Radboud, een middeleeuws kasteel dat de geschiedenis van de stad belichaamt.

Meer informatie over Medemblik: https://www.visitmedemblik.nl/plan-je-bezoek/toeristische-informatiepunten/

Medemblik
Suzuki_Marine_buitenboordmotoren_leukste_havens_Heusden

Heusden

Heusden is een oud vestingstadje in Noord-Brabant. De haven in de vestingstad is ideaal gelegen, je duikt namelijk vanuit de haven direct in het centrum van Heusden. Met haar pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, vele ateliers en galerieën, unieke winkeltjes, toprestaurants en veel meer is de sfeervolle stad Heusden een geweldige bestemming om aan te meren.

Windmills-in-Heusden

Daarbij is Heusden ook een mooie uitval plek voor een leuk uitje naar de Efteling of een prachtige wandeling in één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa: De Loonse en Drunense Duinen.
Meer info: https://www.heusdenvesting.nl/watersport-recreatie/heusdens-buro-voor-toerisme

Willemstad

Willemstad, een charmant Brabants vestingstadje, ligt waar het Volkerak en het Hollandsch Diep elkaar ontmoeten. Deze historische vestingstad, omringd door imposante wallen en grachten, ademt een sfeer van vervlogen tijden. Bij aankomst in de stadshaven van Willemstad word je begroet door imposante wallen en de karakteristieke gevels. Maak een wandeling over de oude vestingwallen en geniet van het prachtige uitzicht over het omliggende landschap.

Suzuki_Marine_buitenboordmotoren_leukste_havens_Willemstad_4

Ontdek de rijke geschiedenis in het Mauritshuis of geniet van een hapje en drankje op een van de gezellige terrassen aan het water. Willemstad is een idyllische bestemming die je meeneemt op een reis terug in de tijd, perfect voor een ontspannen tussenstop tijdens je vaartocht.

Meer informatie over Willemstad: https://www.zuiderwaterlinie.nl/willemstad

Willemstad
Suzuki_Marine_buitenboordmotoren_leukste_havens_Zierikzee_2

Zierikzee

Zierikzee is een pittoreske havenstad dat je absoluut moet bezoeken tijdens je vaartocht in Zeeland. Gelegen aan de oevers van de Oosterschelde, biedt Zierikzee een charmante mix van maritieme geschiedenis en moderne levendigheid. Vanaf het moment dat je de haven binnenkomt, word je betoverd door de historische zeilschepen die zachtjes wiegen op het water, terwijl de karakteristieke gevels langs de kade een verhaal vertellen dat teruggaat tot de middeleeuwen.

museumhaven-zierikzee-2b-25281-2529-jpg-scaletype-1-width-1200-height-1200-ext_1304237174

Verken de kronkelende straatjes en ontdek gezellige cafés en boetiekjes of geniet van verse visgerechten in een van de lokale restaurants.
Meer over Zierikzee: https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/eilanden/schouwen-duiveland/dorpen-en-steden/zierikzee

Goes

Goes is een levendige havenstad in het hart van Zeeland. Gelegen aan het prachtige Veerse Meer, biedt Goes een mix van moderne faciliteiten en schilderachtige schoonheid. Vanaf het moment dat je de haven binnenkomt, word je verwelkomd door de levendige sfeer en de bedrijvigheid van de lokale jachthavens.

Goes

Ontdek de gezellige winkelstraten, proef lokale lekkernijen op de markt of maak een ontspannen wandeling langs de schilderachtige kades. Goes is de perfecte bestemming voor watersportliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar een levendige havenstadervaring.
Meer info over Goes: https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/eilanden/zuid-beveland/dorpen-en-steden/goes

Suzuki_Marine_buitenboordmotoren_leukste_havens_Goes_2
Suzuki_Marine_buitenboordmotoren_leukste_havens_Veere_2

Veere

In het rijtje met de mooiste havenstadjes van Nederland hoort dit vissersdorp zeker in thuis. Veere heeft een rijke historie en dit kan je ook zien aan de bezienswaardigheden in het centrum. Maak een wandeling door het gezellige centrum en bewonder de prachtig gerestaureerde gebouwen die getuigen van het rijke verleden van Veere als handelsstad.

Veere

Hier is het prachtige gotische stadshuis te zien, de Grote Kerk en Museum Veere waar je meer te weten komt over de handel tussen Veere en Schotland. Verder is de jachthaven een perfecte uitvalsbasis voor vaartochten op het Veerse Meer en daarbuiten. Lees hier meer over Veere: https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/eilanden/walcheren/dorpen-en-steden/veere