Veel gestelde vragen Marine

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Suzuki marine. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan, dan kan je dealer je in de meeste gevallen het beste helpen. En anders kan je ook contact opnemen met de Klantenservice van Suzuki Nederland. Wij helpen je graag!

Aankoop

 • Je kunt de brochures en prijslijsten van Suzuki Marine digitaal inzien.
  Wil je een gedrukt exemplaar? Ga dan even bij je Suzuki-dealer langs.

 • Het actuele aanbod buitenboordmotoren kun je vinden op onze site. Dit is het meest recente aanbod. Neem contact op met je Suzuki dealer voor de beschikbare voorraad.

 • Levertijd is afhankelijk van beschikbare voorraad. Neem contact op met je Suzuki dealer voor de beschikbare voorraad.

 • Voor de actuele voorraad buitenboordmotoren kun je terecht bij je Suzuki dealer.

Advies

 • Voor (technische) problemen verwijzen we je naar je Suzuki dealer. De officiële Marine dealers zijn door Suzuki technisch opgeleid en worden elk jaar bijgeschoold om optimaal van alle technische vernieuwingen op de hoogte te blijven. Zorg dat je jouw motornummer en serienummer bij de hand hebt, alsmede het onderhoudsboekje en de garantiekaart mits van toepassing in garantieperiode.

 • Na 20 uur varen is het tijd voor een servicebeurt bij de officiële Suzuki Marine dealer. Deze beurt is onderdeel van het Suzuki onderhoudsschema die je vindt in de handleiding van je buitenboordmotor. Plan samen met je Suzuki-dealer een afspraak.

 • Het onderhoudsinterval is onder andere afhankelijk van het aantal vaaruren van je buitenboordmotor en tref je aan in het onderhoudsboekje van je buitenboordmotor. Jaarlijks onderhoud verlengt de levensduur van je buitenboordmotor aanzienlijk. De officiële Marine dealers zijn door Suzuki technisch opgeleid en worden elk jaar bijgeschoold om optimaal van alle technische vernieuwingen op de hoogte te blijven. Bovendien gebruiken ze uitsluitend originele en intensief geteste Suzuki-onderdelen. Daardoor weet je altijd zeker dat je kiest voor topkwaliteit die op maat is gemaakt voor jouw Suzuki en dat tegen een scherpe prijs.

 • Welk type buitenboordmotor en bijbehorende eigenschappen het beste is voor jouw boot, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij onder andere aan het volgende:

  - De benodigde staartlengte is afhankelijk van jouw boot

  - Er moet rekening gehouden worden met de cavitatieplaat versus de onderkant van de boot

  - Wens je remote besturing of via een knuppel

  - Het type schroef

  - Het gewicht van de boot

  - Heb je wel of geen vaarbewijs

  - Het maximum vermogen wat jouw boot aan kan

  Door de jarenlange expertise die je Suzuki-dealer heeft opgebouwd in de watersport, kan hij je hierin als beste advies op maat geven.

 • Er zijn diverse type schroeven en welke het meest geschikt is voor je buitenboordmotor is afhankelijk van diverse factoren en waar je jouw motor het meeste voor gebruikt. Daarbij wordt gelet op zaken als de benodigde diameter van de propellor, de gewenste pitch afstand, cupped of un-cupped. Door de jarenlange expertise die je Suzuki-dealer heeft oppgebouwd in de watersport, kan hij je hierin als beste advies op maat geven. Meer informatie over onze schroeven kun je terugvinden in de rigging brochure vanaf pagina 17:

Garantie

 • De officiële Marine dealers zijn door Suzuki technisch opgeleid en worden elk jaar bijgeschoold om optimaal van alle technische vernieuwingen op de hoogte te blijven. Met deze bedrijven heeft Suzuki Nederland heldere afspraken over garantie en herstel indien het aangeschafte product niet aan de vereisten voldoet. Mits aan alle onderhoudsbeurten bij de officiele Suzuki dealer is voldaan, heb je 3 jaar garantie.

 • Elke Suzuki buitenboordmotor is voorzien van een uniek serienummer en een eigen garantiekaart die je uitsluitend bij de officiële dealer kunt ontvangen. Na ontvangst van de Suzuki garantiekaart kun je bij elke officiële Suzuki Marine dealer in Nederland terecht voor onderhouds- en garantiewerkzaamheden. Voor overige vragen over Onderhoud & Garantie staat de Suzuki Marine dealer je uiteraard graag te woord.

 • De voorwaarden van de fabrieksgarantie kun je terugvinden in het onderhoudsboekje van je buitenboordmotor.

 • Daarvoor ben je van harte welkom bij één van onze officiële Suzuki Marine dealers. Zij kunnen het garantiecertificaat overzetten op jouw naam.

 • De garantieperiode op originele onderdelen en accessoires bedraagt 12 maanden.

Service

 • De onderdelen en accessoires voor jouw buitenboordmotor en boot kun je direct bij je officiële Suzuki dealer aanschaffen.

 • Voor vragen over prijzen van specifieke onderdelen en accessoires kan je direct contact opnemen met je officiële Suzuki dealer.

 • Een gedrukte handleiding van jouw Suzuki buitenboordmotor kun je aanschaffen via je officiële Suzuki dealer. Houd hiervoor je motornummer en serienummer bij de hand.

  Daarnaast kan je via deze pagina downloadbestanden vinden van digitale versies van de handleidingen.

 • Via deze pagina kan je downloadbestanden vinden van digitale versies van de handleidingen.

  Een gedrukte handleiding van je Suzuki buitenboordmotor kun je aanschaffen via je officiële Suzuki dealer. Houd hiervoor je motornummer en serienummer bij de hand.

 • Een sleutel voor je buitenboordmotor kun je bijbestellen via je officiële Suzuki dealer. Houd hiervoor je motornummer en serienummer bij de hand.

 • Voor storingscodes kun je contact opnemen met je Suzuki dealer. Geef daarbij de storingscode (indien deze getoond wordt), motorcode en het serienummer van je buitenboordmotor aan bij je dealer.

Homologatie

 • De CE verklaring zit bij de gebruikershandleiding van je buitenboordmotor.

Algemeen

 • Het microplastic filter bevindt zich nog een pilotfase. Vanaf 2022 komt dit beschikbaar als optie voor alle DF115 en DF140 buitenboordmotoren. Meer info volgt zsm. Meer info zie nieuwsbericht.

 • Controleer je verzekeringspolis voor de voorwaarden. In verband met diefstal adviseren wij je een SCM-goedgekeurd buitenboordmotor slot te gebruiken. Suzuki beschikt over geschikte sloten voor alle type buitenboordmotoren, vraag je dealer naar het beschikbare assortiment.

 • Suzuki blijft zich inzetten voor schoner water en schonere kustlijnen door middel van het Clean Ocean Project. Onze toewijding is een bijdrage aan een beter maritiem milieu:

  - Wereldwijde primeur met de introductie van een Microplastic Filter

  - Projecten om maritieme gebieden op te ruimen

  - Vermindering plastic verpakkingsmateriaal

  Meer informatie over het Clean Ocean Project vind je op de Clean Ocean Project pagina.

 • Vul svp eerst het formulier aanvraag dealerschap in. Na beoordeling ontvang je van onze Sales afdeling een reactie.

 • Hier vind je de prijslijsten vanaf 2017.

Overige vragen

Heb je nog vragen die er niet tussen staan? Neem dan contact met je Suzuki marine dealer of met de klantenservice van Suzuki Nederland.