De mooiste waterplassen van Nederland
BLOG

De mooiste waterplassen van Nederland

Ontdek de mooiste waterplassen met Suzuki

Nederland is, met haar uitgestrekte waterwegen en idyllische landschappen, een droom voor elke bootliefhebber. Ontdek met je Suzuki buitenboordmotor als trouwe metgezel de betoverende schoonheid van de mooiste waterplassen die ons land te bieden heeft.

Loosdrecht

Loosdrechtse Plassen

Welkom bij het bruisende hart van watersport in Nederland - de Loosdrechtse Plassen. Deze serie van met elkaar verbonden meren en plassen, die zich uitstrekken over de provincie Utrecht, vormen het perfecte speelveld voor elk type watersport. Zeilen, varen, zwemmen, je kunt het allemaal doen in de Loosdrechtse Plassen. De aanwezigheid van vele jachthavens maakt het bovendien een perfecte plek om te overnachten met je boot.

Meer over de Loosdrechtse Plassen: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/loosdrechtse-plassen

Paterswoldsemeer

Gelegen aan de rand van de stad Groningen is het Paterswoldsemeer een oase van rust. Dit prachtige meer is omgeven door groen en biedt tal van recreatieve mogelijkheden, zoals zeilen, zwemmen en vissen. De schilderachtige eilandjes en het rustige water maken het varen met je Suzuki buitenboordmotor hier een ware belevenis.

Meer over het Paterswoldsemeer: https://paterswoldsemeer.nl/

Paterswolde
Biesbosch

De Biesbosch

Ervaar de wildernis op zijn best in De Biesbosch, een van de grootste nationale parken van Nederland. Dit Brabantse/Zuid-Hollandse zoetwatergetijdengebied is uniek in Europa en biedt een doolhof aan kreken en plassen die je kunt verkennen met je Suzuki buitenboordmotor. Je zult versteld staan van de rijke biodiversiteit en de prachtige vergezichten die de Biesbosch te bieden heeft.

Meer informatie over de Biesbosch: https://np-debiesbosch.nl/

Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen bieden voor ieder wat wils op het gebied van watersport, recreatie en natuur. Lekker zwemmen in het helderste water van Nederland of volop genieten van een verscheidenheid aan flora en fauna. Met je betrouwbare Suzuki buitenboordmotor kun je de plassen op je eigen tempo verkennen.

Meer informatie over de Vinkeveense plassen: https://www.hollandseplassen.com/plassengebieden/vinkeveense-plassen

vinkeveense-plas
Veluwe

Veluwemeer

Het Veluwemeer, dat de provincies Gelderland en Flevoland scheidt, is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Zeilen, windsurfen, vissen, je kunt het allemaal doen op dit uitgestrekte meer. Talrijke stranden en kampeerplekken langs de oevers zorgen voor een perfecte balans tussen avontuur en ontspanning. Op het Veluwemeer zijn er ook meerdere leuke vaarroutes die je kunt verkennen.

Vaarroutes op het Veluwemeer: https://www.happyboats.nl/nl/leuke-vaartips-vm/veluwemeer-leuke-vaarroutes

Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer is een voormalige zeearm van de Noordzee, gelegen tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, op de grens van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Het meer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa en hier komt het mooiste van zoet en zout samen. Ontdek wat er allemaal te beleven valt in deze dynamische en bijzondere natuurdelta. Je kunt er zelfs flaminco's of zeehonden spotten.

Meer informatie over Grevelingenmeer: https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/1230_nl/het-grevelingenmeer

Luchtfoto Grevelingenmeer Zeeland

In deze betoverende waterlandschappen komt de kracht en betrouwbaarheid van je Suzuki buitenboordmotor optimaal tot zijn recht. Laat je leiden door de golven en ontdek de verborgen parels van de Nederlandse wateren.