De *ultieme visreis*: exotische bestemmingen voor hengelaars
BLOG

De ultieme visreis: exotische bestemmingen voor hengelaars

De keuze voor de ultieme visreis hangt af van je persoonlijke voorkeuren, het type vis dat je wilt vangen en het avontuur dat je zoekt. Je kunt bij exotische bestemmingen aan prachtige droomstekken buiten Europa denken, maar ook binnen ons continent zijn er best veel unieke en uitstekende bestemmingen voor fervente hengelaars. We zetten er een aantal voor je op een rij, zowel in verre oorden als dichterbij in Europa.

Wat zijn exotische bestemmingen voor hengelaars?

Exotische visbestemmingen bieden vaak unieke en uitdagende viservaringen in prachtige omgevingen. Want welke hengelaar droomt er niet van om zijn hengel eens uit te werpen in een meer in Italië. En is het niet geweldig om op zalm te vissen in bijvoorbeeld IJsland? Wellicht wil je het Great Barrier Reef in Australië kunnen afvinken op je droomlijst met exotische bestemmingen. We zetten een aantal bestemmingen voor je op een rij. Bedenk wel dat het belangrijk is om op de hoogte te zijn van lokale regelgeving met betrekking tot vissen en vergunningen. En zorg ervoor dat je op een verantwoorde en duurzame manier vist om de natuurlijke habitat te behouden.

Suzuki_buitenboordmotoren_Vissen_Simon_3
Italie.2

Italië: betoverende meren en rivieren

Italië staat bekend om zijn prachtige landschappen en rijke cultuur, maar het is ook een paradijs voor vissers. De Italiaanse meren, zoals het Gardameer en het Comomeer, bieden uitstekende vismogelijkheden. Hier kun je vissen op forel, snoek en baars in een schilderachtige omgeving omringd door bergen en historische stadjes. Ook de rivieren zoals de Po en de Adige zijn geliefde plekken voor sportvissers, waar je karpers en meervallen kunt vangen. Of je nu een ervaren visser bent of een beginner, Italië biedt een viservaring die je niet snel zult vergeten.

Spanje: zon, zee en visrijkdom

Spanje is een land dat bekend staat om zijn zonovergoten stranden en levendige cultuur, maar het is ook een topbestemming voor visvakanties. De Ebro-rivier is een van de meest populaire visplekken in Spanje en staat bekend om zijn grote meervallen en karpers. Daarnaast biedt de kustlijn van Spanje talloze mogelijkheden voor zeevissen, met soorten zoals tonijn, zeebaars en zwaardvis. De Spaanse meren, zoals het Boadellameer, zijn ook uitstekende plekken voor zoetwatervissen. Met zijn diverse vismogelijkheden en aangename klimaat is Spanje een ideale keuze voor vissers.

Spanje
Denemarken

Denemarken: rust en rijkdom aan viswateren

Denemarken biedt een serene en schilderachtige omgeving voor een visvakantie, met talloze meren, rivieren en kustlijnen. Het land staat bekend om zijn heldere wateren en overvloed aan vissoorten zoals forel, zalm en kabeljauw. Vooral de meren van Jutland en de rivieren zoals de Gudenå zijn populaire vislocaties. Ook het kustvissen langs de Deense kust is een belevenis op zich, waar je kunt genieten van de rust en de natuurlijke schoonheid. Denemarken combineert een rustige sfeer met uitstekende vismogelijkheden, ideaal voor wie echt wil ontspannen.

Zwitserland: ongerepte natuur en kristalheldere wateren

Zwitserland is niet alleen beroemd om zijn bergen en chocolade, maar ook om zijn heldere meren en rivieren die perfect zijn voor vissers. Het Meer van Genève en het Meer van Zürich zijn enkele van de bekendste visplekken, waar je kunt vissen op forel, baars en witvis. De Alpenrivieren bieden een spectaculaire omgeving voor vliegvissen, met prachtige uitzichten en een overvloed aan vissoorten. Zwitserland biedt een unieke combinatie van ongerepte natuur en uitdagende viservaringen. Voor wie op zoek is naar een visvakantie in een adembenemende omgeving, is Zwitserland een topbestemming.

Zwitserland
IJsland

IJsland: ruige natuur en vulkanen

Zalm vind je in noordelijke wateren. Vissen op deze populaire en smaakvolle vis kan in Canada, in Noorwegen maar ook in IJsland. Dat is eigenlijk net zo goed exotisch met zijn ruige natuur en vulkanische warmwaterbronnen. Ook geroemd om de mogelijkheden voor zowel zout- als zoetwatervissen. Behalve zalm vind je hier ook forel en heilbot.

Brazilië: vissen in de Amazone

Ooit gehoord van een exotische vissoort als de peacockbass of de arapaima? Je kunt die aan de haak slaan in de Amazone in Brazilië, naast de meer bekende piranha. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat die meteen je vingers eraf bijt, want piranha’s zijn lang niet zo bloeddorstig als horrorfilms je willen doen geloven. De Amazone biedt een ongelooflijke biodiversiteit en een unieke omgeving voor sportvissers.

Brazilie
Australie

Australië: exotische vissen in het Great Barrier Reef

Dit rif is wereldberoemd om zijn grootte en rijkdom aan koraalsoorten. Het is ook een van de beste plekken voor zoutwatervissen in de wereld. Exotische soorten die je hier kunt vangen zijn: Giant Trevally, Coral Trout en de Marlijn oftewel de zeilvis, waarvan het binnenhalen een uitdagende inspanning is voor hengelaars.

Thailand: op visavontuur in de tropen

Exotische vissoorten die je in de Thaise rivieren kunt vangen zijn de arapaima, mekongreus en siamese karper. Je kunt hier een combinatie vinden van avontuurlijke visserij in een weelderige tropische omgeving. Liefst wel met een boot, want dan kun je de beste stekken op de rivieren bereiken.

Thailand
Caribean.2

Caraïben: vissen in kraakhelder turquoise water

In de Caribische wateren bij landen in Midden-Amerika en bij de benedenwindse en bovenwindse eilanden van het Nederlandse koninkrijk is het goed toeven en goed vissen. Soorten die je hier aan de haak kunt slaan zijn de eerdergenoemde zeilvis, maar ook een roofvis als de tarpon of een roosterfish.

Of je nu kiest voor de meren van Italië, de serene wateren van Denemarken of de turquoise Caribische Zee, een visvakantie met Suzuki Marine zorgt voor onvergetelijke momenten op het water. Bereid je voor op een avontuur vol visplezier en ontdek de mooiste plekken om te vissen binnen en buiten Europa.