Suzuki Marine *Schoonmaak-dagen*
Persbericht

Suzuki Marine Schoonmaak-dagen

In 2022 organiseert Suzuki Marine meerdere schoonmaakdagen door heel Nederland.

Onderdeel van Suzuki Clean Ocean Project

Bij de eerste Suzuki Marine Schoonmaakdag in 2021 werd een grote hoeveelheid afval uit het water van de Loosdrechtse Plassen gevist. Kilo’s afval, autobanden en zelfs een compleet bankstel werd uit het water gehaald. Daarmee was de Suzuki Marine Schoonmaakdag een groot succes. In 2022 organiseert Suzuki Marine daarom meerdere schoonmaakdagen door heel Nederland.

  • Suzuki-dealers, klanten en ambassadeurs vissen naar afval door heel Nederland
  • Aandacht voor het maritieme welzijn
  • Schoonmaakdag is onderdeel van Suzuki Clean Ocean Project

Schoonmaakdagen

Op 19 juni, 25 juni, 26 juni en 9 juli worden de Suzuki Marine Schoonmaakdagen georganiseerd bij respectievelijk Verschuur watersport, Futura Yachts, Flevonautica en Jachtwerf Oost. De Suzuki Marine-dealers dragen graag het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen uit binnen de watersport en vragen aandacht voor het ecologische welzijn van de lokale wateren. Tientallen klanten hebben zich al ingeschreven en zetten zich daarmee in om populaire watersport gebieden op te ruimen.

Suzuki_Clean_Up_Ocean_Project

Suzuki Clean Ocean Project

De Suzuki Marine Schoonmaakdagen worden dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en maken deel uit van het Suzuki Clean Ocean Project. Dit project bestaat twaalf jaar en wereldwijd vinden jaarlijks verschillende projecten plaats om het water schoon te maken. Suzuki blijft zich inzetten voor schoner water en schonere kustlijnen. Naast de verschillende activiteiten heeft Suzuki afgelopen jaar Micro Plastic Collecting Device gelanceerd en wordt ook het plastic verpakkingsmateriaal van verschillende Suzuki Marine-onderdelen vervangen door een verpakking van papier. Hiermee verwacht Suzuki jaarlijks zo’n 2,3 ton plastic minder te gebruiken. Het Suzuki Clean Ocean Project draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van Suzuki.

SUZUKI_CLEAN OCEAN PROJECT.jpg

Micro Plastic Collecting Device

Nederland hoort bij een handjevol landen waar het microplastic-filter als eerste wordt getest. Jarenlang is er gewerkt om een apparaat te ontwikkelen dat zeer kleine plasticdeeltjes uit het water kan filteren. Door te kijken naar de werking van de buitenboordmotor, die grote hoeveelheden water oppompt voor de koeling en vervolgens terug het oppervlaktewater in laat stromen, werd het Micro Plastic Collecting Device bedacht. Met dit apparaat worden microplastics uit het water gefilterd, enkel door de motor te laten draaien. Het filter wordt na de thermostaat geplaatst. Het filtert het water dat ná de koeling weer terug het oppervlaktewater in stroomt. Op deze manier is er geen vermogensverlies voor de motor, terwijl de microplastics wel uit het water worden gefilterd.

Suzuki Micro Plastic Filter

Download persbericht en beeldmateriaal